Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 14:04:30
Andy_Bec23
Gdje si bila u rudolfstiftung? Za 15 min na red? Wou pa bas su brzi .. Ja sa muzem od 9 jutros cekam u AKH mora na neku operaciju a setaju nas sa sprata na sprat jer operira neke zube u celjusti plus neku cistu u licu sto mu se stvorila od tog zuba za koji nije ni znao.. Ma uzas zivi ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 14:33:12
BebeLina
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Bebelina draga ma samo ti radi.. Tebi se i preporucuje da sad krenes u akcije lakse i brze ces se porodit pokusaj set_at puno to preporucuju ;)
Ovo cesto cujem.. SInoc pitam doktora trebam li se kretat zbog lakseg otvaranja. On inace sve objasnjava s medicinske strane, pa mi rece da moram mirovati. Posteljica radi svoj dio posla odredjeno vrijeme. Dakle ona do pred kraj trudnoce aktivno prenosi bebi hranu. U ovim sedmicama u kojim sam ja, posteljici istice njen vijek trajanja, te postaje zrela i malo slabije obavlja svoj posao. Zato je bitno lezati na lijevom boku. Tad beba prima najvise hrane... Kad hodamo pritiscemo posteljicu i otezavamo joj rad...
I eto, hajd sad budi pametan... Kupila sam hurme iako ih ne volim. Za njih znam da pospjesuju otvaranje...
< Poruku je uredio BebeLina -- 29.10.2014 14:34:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 14:50:21
mala curica
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Gdje si bila u rudolfstiftung? Za 15 min na red? Wou pa bas su brzi .. Ja sa muzem od 9 jutros cekam u AKH mora na neku operaciju a set__aju nas sa sprata na sprat jer operira neke zube u celjusti plus neku cistu u licu sto mu se stvorila od tog zuba za koji nije ni znao.. Ma uzas zivi ...
Da,u Rudolfstiftung. Rekla sam im ,imam bolove u stomaku od sinoc,a imala sam jedan spontani.
A jojjjjjj,bas sada op celjusti kada je hladno Morat ce se i on cuvati da po ovoj hladnoci ne prehladi rane.
A za AKH znam da je ludnica. Mm su prosle godine popucele vene u oku i zenica mu se izlila,tj imao je upalu ututarnji ocni zivaca. Salzali su nas sa sprata na sprat od dok do dok,kada smo dosli do specijaliste dva sata smo cekali.
< Poruku je uredio mala curica -- 29.10.2014 14:54:08 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 14:59:08
Lejla23
abd draga znaci 5 6 sedmica smo trudne, hehe, ja sam samo jednom išla dr i tek za 3 sedmice ću ponovo ići i tek tad mogu čuti srce, aBd samo da bude sve uredu, jel pijes i ti dabroston i folacin
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 15:03:27
Lejla23
Mashalla, kod mene piše 5 kroz 6 sedmica, nadam se samo da bude sve uredu. dotuzilo mi je lezat, navikla sam da sam u pokretu stalno, ali sve za moju da mi bude dobro
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 15:06:59
mala curica
I ja vecinom lezim,napravim rucak,stavim sudje u masinu i to je moj posao. Sada zelim da se maximalno cuvam i odmaram,jedna bebica izgubljena,ovu mrvicu cu da pazim i dam sve od sebe. Nezz kada cu ja ponovo na kontrolu,mislim za 2-3sedmice opet da vidimo srculence,ako Bog da.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 15:20:12
Lejla23
Dobro ne naograjšem na ovom krevetu,, nema čega nema, haha, imam sreće, doće mi sad mati da mi napravi sirnicu, jutros sam se probudila u 6 i 20 i naumpala mi, hahaha, meni se spava uzasno, znaci spavalabi 24 sata
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 15:32:11
mala curica
I meni se spava,zato sebe zovem medo Blago tebi pa ti je mama blizu i moze ti napraviti nesto,kada ti vec ne smijes. Sta te briga,malo otresi ipod sebe i opet lezi ,kako je meni moja mrvica na prvom jestu(poslije 8godina borbe)tako je i svakoj trudnici. Lezi,miruj i uzivaj A vidim da si iz Tz ,koji dio si ,mislim mjesto?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 16:04:42
vanchi88
cao zene ja sinoc nisam mogla da zaspem dok nisam povratila.....muka posle rucka muka muka ne prestaje...i dok nisam sve zivo od rucka povratila cak i ribu fuj... nisam zaspala. tako me to mucilooo bas sam bila nikakva. ili bijeli luk od mahuna ili riba nije sjela,ne znam ni sama.. ovo je drugi put da povratim u zadnje 2 sedmice, nije strasno ali izgleda bebac pritisce zeludac a ja konstantno jedem ja sam cula kad se udje u 9mj da svaki dan uzimas kasikicu maslinovog ulja da pomaze oko cega ne znam tacno. ja danas na kontrolu za stitnu popodne
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 17:03:07
marinčii
VANCHII draga znaci i tebe mucnina uhvatila,ma nije cudo zeludac jadni nema mjesta kazu da je bolje jesti cesce al po manje da ga ne opteretimo.Ja to kao oprobavam od pocetka al nema vajde ipak stalno povracam.
< Poruku je uredio marinčii -- 29.10.2014 17:14:24 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 17:35:26
Lejla23
Da mi je samo da legnem, evo čekam da a se pita ispeče, mati otišla, oprala mi suđe, a ja ga saprala, bilo je baš polijepo suđa, a ja sam draga u Gornjoj Tuzli ako si čula za to mjesto :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 17:41:56
mala curica
Ja sam se tako slatko najela graska i domaceg hljeba Lejla,iskreno cula sam ,ali nemam pojma gdje je to.Imam dosta familije u Tz,zbog toga sam te pitala
Marincii,imas veliki i topli zagrljaj od nase clanice mala zabica,pitala je za tebe,koja si sedmica,kako si itd. Obecala sam joj da cu ti prenijeti pozdrav
< Poruku je uredio mala curica -- 29.10.2014 17:46:15 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:02:43
vanchi88
aha radi toga se uzima....ja njega svakako koristim u kuvanju svakodnevno ali sigurno se to ne racuna u tom smislu hurme ne znam sta su.... a sta ti to mazes bebelina? ne razumih te ja jos malo na kontrolu.......a iz iskustva znam,cekanje najmanje 2h ...ponecu vode i bananu da nebi crkla tamo
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:13:11
Andy_Bec23
Drage moje samo cu vam poslat pozdrave ev sastavljamo sobicu, joj koji dan tek u 3 izasli iz bolnice pa sta da vam kazem sutra me opet ceka naporan dan a u petak napokon mir pa mogu prat i peglat :-) Jos ce mi gosti doci :-)
ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:14:53
vanchi88
andrea stavi slikuuuuuuu sklopljene sobice ja se odoh spremati za kontrolu za stitnu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:15:46
marinčii
MALA CURICE hvala sto prenosis pozdrave od nase MALA ZABICE,kako je ona?kako joj napreduje trudnoca?pozdravi ju puno od mene,i reci joj neka nam se ponekad javi ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:30:34
mala curica
marincii,nema na cemu.Jesmo li stara raja ili ne..... Cula sam se s njom preko vibera. mala zabica sada je 7 mjesec,mala princeza je lupka,a sto je mene odusevilo,zena jos radi. Nezz,nema vremana da se javi,posao -kuca,a i odbilo je ona svadja oko trudnica sto su se bunile za cekaonicu. Ali mozda se predomisli i ipak nam se javi
< Poruku je uredio mala curica -- 29.10.2014 18:32:56 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:35:21
Lejla23
Jestel vi drage moje placale dabroston ili ste uzimala recept u d zdravlja ili gdje vec, ja sam jucer isla privatno i prepisala mi je ali u apoteci sam platila 19.10 km, pa cu da vidim da li mogu slucajno dobiti ovdje u ambulanti da mi prepisu kako da ne moram platiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:41:36
mala curica
Sve zene u 6-tok sedmici imaju povracanje i slab apetit za hranom,sta se desava sammnom. Svaka dva sata meni se zeludac prevrce i krci od gladi,koliko sam gladna muka mi dodje. Ovo mi se na pocetku ne svidja.Sta ce tek u 5-6 mjesecu biti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:44:17
bejbibi
LEJLA23 ja uzimam bez recepta. I, da, to je tacijena. Mm mesko ic po recept u DZ pa zato placa puno cijenu. Ti znas sama draga kako ti pase ali ako se moze na recept bolje tako. Ja da mogu sama ic do dz isla bi al dalekoooo tak da .....
VANCHI hurme ili datulje ( drugi naziv ne znam). Na eng ne znam kak se kazu. Potrazi na netu. Slatko je i ukusno. Jamiii :) ja ih bas volim ali ne smijem ih sad jesti vec samo od 9 mj radi lakseg otvaranja. A maskinovo ulje pomaze da sklizne beba hahaha. Super da ga jedes. Al uzmi i po kasikicu onako u 9 mj. A mozes se i dole mazati ( kud ce beba izac hihi) to se preporucuje da ne popucas pri porodu.
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 29.10.2014 18:45:10
rose 87
morena stvarno mi je zao sto se ne osjecas dobro,znam da ti jos teze pada sto si propustila rodjendan ali nadoknadit ces ti to,samo da se oporavis Andy joj ja mrzim cekaonice i hodanja doktorima vjeruj da me glava redovno zaboli,ali sta bi,da tvom m dobro prodje op.,zavidi vam na sklapanju sobice,ja bih sad sve to sastavila i prala i kupovala,ali stvarno je rano,kupih bebi neki dan 3 bodica i bas mi bi drago mala c. za kontrolu,cuvaj mrvicu i ja sam imala te bolove u dnu stomaka podugo vanchi 88 sretno na kontroli,nadam se da neces puno cekati ostale