Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (23.10.2014 17:47:49)
|
IZVORNA PORUKA: BebeLina Evo i mene. Nisam mogla ranije, potrovali se od mog bosanskog lonca i hljeba [sm=smiley36.gif] Salim se, naravno, sinoc smo se bas pocastili... Nego, da ne bude da uvijek kukam, sinoc sam lijepo spavala. Jutros poranili, obavili neke stvari, a ja se onda zaputila u skolu za trudnice. I znate sta se desilo? Nisma mogla prisustvovati casu, jer smo obradjivali porod. Drage zene, Nakon samo 30 sekundi gledanja meni je dosla muka [sm=smiley13.gif]. Valjda sam i boju promijenila, jer mi je sestrica rekla da izadjem i da je bolje da ne gledam. Prikazivali su snimak sa onim rundjavim piiicama (da prostite) iz 1970. godina. Jos niej bilo tona, nije se cula vriska, ali kad sam vidjela zene u transu od bola, odmah mi je dosla muka. Nevezano za krv i porod. Sama pomisao na taj bol... A to mi nikako nije jasno, jer stvarno imam visok prag tolernacije bola. Cude mi se npr kako se mogu depilirati onim elektricnim epilatorom koji cupa dlake iz korjena. A meni to bezze... Sta mi je kad je ovaj porod upitanju, majko draga.... [sm=zmeden.gif] Danas sam uradila prvi CTG. Dr. kaze da je sve ok. Narucio me ponovo u ponedjeljak. Sad cekam muza s posla, pa da idemo nasem perivatnom doktrou. Mozda ce me vaginalno pregledat da vidi kakvo je stanje... A i da malo detaljnije popricamo o porodu... Pa cu vam se opet javiti ... Draga moja opusti se svaka zena je prica za sebe... Kada budes na porodu i u bolovima znaj zasto boli i koliko si se borila za tu Bebu ... Da boli porod boli, mora da boli.... Nemoj o tome razmisljati ta bol prodje u trenutku kad bebac izadje i zaboravi se na to ... Ja vise imam strah od rezanjs ili da puknem dole jer to boli jos 10-15 dana poslje a sve ostalo se da izdrzati vjeruj... Ja npr. Gledam na youtube ONE BORN EWERY MINUTE .... I mogu da gledam porod uopce mi ne smeta i cak uzivam gledajuci.. Moj muz kaze promasila sam profesiju trebala sam da budem babica ;)
|
|
|
|