magnolija* -> RE: zaledeno povrce (18.2.2010 12:40:53)
|
Ja u zamrzivac stavim svjeze ociscene paprike, mohune (pogotovo one ljetne siroke, kod nas ta vrsta zove - trešnja), patlidzane (blansirane), paradajz (cijeli neoguljen), zeleni kupus (rastika) takodje blansiram i zaledim za pirjan i japrak, mladu bižu. Takodje zamrznem i majdonos i celer, isjeckan, suhe paprike, patlidzane i mohune. Probala staviti krompir, izrezan za pomfrit, ali pocrni. Tikva (crvena) iz leda mi je bila grozna, sva se u vodu pretvorila. Inace kupujem zaledjeno carsko povrce, bižu, spanak, djuvec. zaboravih jos dodati i friski kukuruz cijeli, ociscen zaledim i u sred zime ga skuham sebi jer ga pravo volim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|