RE: zaledeno povrce (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Marija13 -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:07:25)

Mislim da je lakse mozda mrkvu isjeckati, jer pri upotrebi je malo teze sjeckati zamrznutu..a planiram zamrznuti paprike, tikvice, patlidzane, paradajz, kukuruz, spinat/blitvu i mahune [sm=smiley1.gif] ma prava domacica...
Spinat u jednom momentu na pijaci bude 0,50KM/kg [sm=smiley29.gif] a znam da ga jedna teta donosi iz svoje bašte u Visokom, isto da bude i 5KM/kg..
Izrezat ću ga onako kao za pitu, da je vec spreman, i prije upotrebe samo mjesati sa sirom,jajima ili cime vec, to vidjeh kod mame.




niki83 -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:23:14)

Ja svake godine pripremim zalihe povrca u frizider [sm=smiley1.gif]
Patlidzan i tikvice mi bude super jer ih prethodni prepecem u onoj pizza pen i slazem tako snite po porcijama u vrecice i u zamrzivac. Patlidzan mi je prelijep poslije samo na maslac jos malo preprziti, dodati nesto tipa vrhnja ili ne. Bude odlican.[sm=smiley1.gif]




almondray -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:26:58)

Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.Ove godine se budi domaćica u meni, morat ću probat taj tvoj recept Niki83.Čini mi se dobro rješenje u nedostatku vremena




Marija13 -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:33:31)

Patlidzan i tikvice mi bude super jer ih prethodni prepecem u onoj pizza pen i slazem tako snite po porcijama u vrecice i u zamrzivac. Patlidzan mi je prelijep poslije samo na maslac jos malo preprziti, dodati nesto tipa vrhnja ili ne.

Odlična ideja [sm=smiley20.gif] ali ću ga ja u rerni ispeći, nemam to pizza čudo, hoću li ih do kraja peći ili...i ima li određeno koliko to može stajati?




Marija13 -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:35:42)

Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.

isto pitanje, do kraja peći ili i kako poslije odlediti..




tinkivinki -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:36:07)


IZVORNA PORUKA: Marija13

Mislim da je lakse mozda mrkvu isjeckati, jer pri upotrebi je malo teze sjeckati zamrznutu..a planiram zamrznuti paprike, tikvice, patlidzane, paradajz, kukuruz, spinat/blitvu i mahune [sm=smiley1.gif] ma prava domacica...
Spinat u jednom momentu na pijaci bude 0,50KM/kg [sm=smiley29.gif] a znam da ga jedna teta donosi iz svoje bašte u Visokom, isto da bude i 5KM/kg..
Izrezat ću ga onako kao za pitu, da je vec spreman, i prije upotrebe samo mjesati sa sirom,jajima ili cime vec, to vidjeh kod mame.

i ja mrkvu isjeckam na kolutiće,paradajz čitav zamrznem,mahune otkuham pa smrznem,jer kad se samo smrznu imaju mi neki šmek posle,paprike crvene pečem pa smrznem,a one za punjenje izbušim pa smrznem.




tinkivinki -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:40:55)


IZVORNA PORUKA: Marija13

Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.

isto pitanje, do kraja peći ili i kako poslije odlediti..

ma ja u rerni pečeš,možeš i oguliti pa smrznuti,a i ne moraš.ja sam ih u zdjelu plastičnu s poklopcem ostavljala.a pustiš ih da se odmrznu same,ja iskreno nisam ljubitelj pečenih s kajmakom,ja ih s bijelim lukom i sirćetom volim




almondray -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 8:49:34)


IZVORNA PORUKA: tinkivinki


IZVORNA PORUKA: Marija13

Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.

isto pitanje, do kraja peći ili i kako poslije odlediti..

ma ja u rerni pečeš,možeš i oguliti pa smrznuti,a i ne moraš.ja sam ih u zdjelu plastičnu s poklopcem ostavljala.a pustiš ih da se odmrznu same,ja iskreno nisam ljubitelj pečenih s kajmakom,ja ih s bijelim lukom i sirćetom volim

U rerni (strada do bola) ili na roštilju , ide i brže .Pečeš do kraja .Odlediš u kesi i samo bacis na ulje da se zagriju , sa bijelim lukom [sm=smiley20.gif] i kajmakom ili bez.A i ovo sa sirćetom je super , zazubiceeeeeeeeeeeeeee




niki83 -> RE: zaledeno povrce (30.6.2013 13:34:27)


IZVORNA PORUKA: Marija13

Patlidzan i tikvice mi bude super jer ih prethodni prepecem u onoj pizza pen i slazem tako snite po porcijama u vrecice i u zamrzivac. Patlidzan mi je prelijep poslije samo na maslac jos malo preprziti, dodati nesto tipa vrhnja ili ne.

Odlična ideja [sm=smiley20.gif] ali ću ga ja u rerni ispeći, nemam to pizza čudo, hoću li ih do kraja peći ili...i ima li određeno koliko to može stajati?

E ako ces u rerni onda znaci na ploske, ali uzduz isjeces patlidzan i poredas na pleh, moze i sa papirom za pecenje a moze i bez onako na suho..bitno je da nema masnoce, ne stavljas nista i onda bude onako malo zapecen kao sa rostilja [sm=smiley20.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]