|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:07:25   
Marija13
Mislim da je lakse mozda mrkvu isjeckati, jer pri upotrebi je malo teze sjeckati zamrznutu..a planiram zamrznuti paprike, tikvice, patlidzane, paradajz, kukuruz, spinat/blitvu i mahune user posted image ma prava domacica...
Spinat u jednom momentu na pijaci bude 0,50KM/kg user posted image a znam da ga jedna teta donosi iz svoje bašte u Visokom, isto da bude i 5KM/kg..
Izrezat ću ga onako kao za pitu, da je vec spreman, i prije upotrebe samo mjesati sa sirom,jajima ili cime vec, to vidjeh kod mame.

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu ellene)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:23:14   
niki83
Ja svake godine pripremim zalihe povrca u frizider user posted image
Patlidzan i tikvice mi bude super jer ih prethodni prepecem u onoj pizza pen i slazem tako snite po porcijama u vrecice i u zamrzivac. Patlidzan mi je prelijep poslije samo na maslac jos malo preprziti, dodati nesto tipa vrhnja ili ne. Bude odlican.user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:26:58   
almondray
Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.Ove godine se budi domaćica u meni, morat ću probat taj tvoj recept Niki83.Čini mi se dobro rješenje u nedostatku vremena

_____________________________

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:33:31   
Marija13
Patlidzan i tikvice mi bude super jer ih prethodni prepecem u onoj pizza pen i slazem tako snite po porcijama u vrecice i u zamrzivac. Patlidzan mi je prelijep poslije samo na maslac jos malo preprziti, dodati nesto tipa vrhnja ili ne.

Odlična ideja user posted image ali ću ga ja u rerni ispeći, nemam to pizza čudo, hoću li ih do kraja peći ili...i ima li određeno koliko to može stajati?

< Poruku je uredio Marija13 -- 30.6.2013 8:34:05 >


_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:35:42   
Marija13
Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.

isto pitanje, do kraja peći ili i kako poslije odlediti..

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:36:07   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: Marija13

Mislim da je lakse mozda mrkvu isjeckati, jer pri upotrebi je malo teze sjeckati zamrznutu..a planiram zamrznuti paprike, tikvice, patlidzane, paradajz, kukuruz, spinat/blitvu i mahune user posted image ma prava domacica...
Spinat u jednom momentu na pijaci bude 0,50KM/kg user posted image a znam da ga jedna teta donosi iz svoje bašte u Visokom, isto da bude i 5KM/kg..
Izrezat ću ga onako kao za pitu, da je vec spreman, i prije upotrebe samo mjesati sa sirom,jajima ili cime vec, to vidjeh kod mame.

i ja mrkvu isjeckam na kolutiće,paradajz čitav zamrznem,mahune otkuham pa smrznem,jer kad se samo smrznu imaju mi neki šmek posle,paprike crvene pečem pa smrznem,a one za punjenje izbušim pa smrznem.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:40:55   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: Marija13

Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.

isto pitanje, do kraja peći ili i kako poslije odlediti..

ma ja u rerni pečeš,možeš i oguliti pa smrznuti,a i ne moraš.ja sam ih u zdjelu plastičnu s poklopcem ostavljala.a pustiš ih da se odmrznu same,ja iskreno nisam ljubitelj pečenih s kajmakom,ja ih s bijelim lukom i sirćetom volim

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 8:49:34   
almondray

IZVORNA PORUKA: tinkivinki


IZVORNA PORUKA: Marija13

Ja sam samo zamrzavala crvenu pečenu papriku.

isto pitanje, do kraja peći ili i kako poslije odlediti..

ma ja u rerni pečeš,možeš i oguliti pa smrznuti,a i ne moraš.ja sam ih u zdjelu plastičnu s poklopcem ostavljala.a pustiš ih da se odmrznu same,ja iskreno nisam ljubitelj pečenih s kajmakom,ja ih s bijelim lukom i sirćetom volim

U rerni (strada do bola) ili na roštilju , ide i brže .Pečeš do kraja .Odlediš u kesi i samo bacis na ulje da se zagriju , sa bijelim lukom user posted image i kajmakom ili bez.A i ovo sa sirćetom je super , zazubiceeeeeeeeeeeeeee

_____________________________

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: zaledeno povrce
30.6.2013 13:34:27   
niki83

IZVORNA PORUKA: Marija13

Patlidzan i tikvice mi bude super jer ih prethodni prepecem u onoj pizza pen i slazem tako snite po porcijama u vrecice i u zamrzivac. Patlidzan mi je prelijep poslije samo na maslac jos malo preprziti, dodati nesto tipa vrhnja ili ne.

Odlična ideja user posted image ali ću ga ja u rerni ispeći, nemam to pizza čudo, hoću li ih do kraja peći ili...i ima li određeno koliko to može stajati?

E ako ces u rerni onda znaci na ploske, ali uzduz isjeces patlidzan i poredas na pleh, moze i sa papirom za pecenje a moze i bez onako na suho..bitno je da nema masnoce, ne stavljas nista i onda bude onako malo zapecen kao sa rostilja user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 34
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *