reneee -> RE: vrtici u becu? (2.10.2014 10:56:20)
|
naravno! jedva cekam,stvarno. evo bili 2 sata danas u vrticu.ja bila sama s njim,tete razumiji sto za par mjeseci nisam naucila njemacki,kazu snaci cemo se i rukama i nogama i bas mi je drago sto su tako reagirale. ja se osjecam ko debil inace jer ne znam jezik. malo mi najvise smeta sto je igra previse ogranicena,ne smiju praviti veliku buku,ne smiju trcati po vrticu,svaka igracka mora biti nakon igre na svom mjestu. ovaj moj navikao bacati igracke,nikad mu nisam rekla da ne udara kamionom od drugu igracku da se ne slomi,jer igracke po mom misljenju su za igranje,bezveze mi da mora paziti na svaki pokret. danas je slagao veliki toranj od kartona,i onda ga naravno srusio i odusevio se. teta je dosla i rekla da treba polako da ne unistimo sve kutije. sta cu,rekla sam mu da polako rusi,iako bi ga u svojoj kuci pustila da srusi,to je smisao pravljenja tornja. on je jos jednom srusio bucno toranj,onda su sva djeca dosla na kat i kopirala ga,i smijali su se,i ja se igrala s njima i jedna nasa curica nas je razumjela i pitala me mogu li ja svaki dan doci s njima se igrati u vrticu :) onda smo sisli na donji kat jer je njemu bilo previse djece,voli se sam igrati. ja bi im samo dopustila malo vise slobode u kretanju,ali eto,pravila u ustanovama su valjda takva,ne znam sta bi. ja odgajam malog individualca,i ne bih da se ukalupi tako u masu ali izgleda da nemam izbora... kod kuce c mu i dalje biti dopusteno da trci po stanu i da lupa igrackama i da pravi buku i da rastavlja kamione i aute na dijelove,jer smatram da je to dio razvoja. ali razumijem i tete... on se lijepo igrao,ali sam. ne zeli se igrati s djecom. ne zelim ga forsirati,ali se nadam da ce uskoro pronaci svog malog prijatelja u vrticu. eto ukratko,voljela bi kad bi netko napisao i neka svoja iskustva cisto za usporedbu. a dogovor za druzenje obavezno. jedva cekam :)
|
|
|
|