ivannna -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.1.2011 12:53:26)
|
Arina, prvi put cujem za samopregled cervixa, to je grlić maternice, i ti ga uopće ne možeš vidjeti, i ginekolozi taj pregled rade sa spekulumom, a koliko znam on se ni ne mijenja na početku trudnoće. Sto se tice vrste testova, svi oni mjere istu razinu hcg hormona (mislim imaju istu donju granicu) a cijena je drugacija uglavnom zbog pakovanja. Oni od oko 5 km su sasvim dobri, kao recimo Uni test ili Biognost... Ja preporučujem da test ne radite sve dok vam menstruacija ne izostane ili ako ste bas nestrpljive dan prije nego bi trebale dobiti ili taj dan, čisto zbog krivih očitanja i razočarenja. Simptomi za [sm=rozacrtici.gif] su stvarno čudni, ja sam dva puta bila trudna (na žalost oba puta nije dobro završilo) i ni jednom nisam imala nikakve posebne simptome, samo kao jedan blaži pms, kao da ću dobiti svaki tren. A u svojim pokusajima (dvije godine pokusaja) znala sam imati "tipicne" simptome kao da sam trudna, grudi bole, muka mi, neka hrana mi se gadi, pospana.... a dobijem [sm=hudicek1.gif] tačno ko sat. Tako da više po tim simptomima ništa ne možeš znati :) Nove trudilice želim vam što prije [sm=rozacrtici.gif], ali se nemojte previše opterećivati, pogotovo bar prvih 6 mj. pokušaja, jer i to pravi blokadu
|
|
|
|