|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 8:53:41   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Kako se rjesavate onog uzasnog mirisa kokosijeg mesa koje je bilo zamrznuto? Nemam prilike cesto kupovati frisko meso pa moram zamrzavati. Prvo sam kupovala gotovo zamrznuto koje je uvijek bilo uzasno, ni limun nikako nije pomagao. Sad sam pocela kupovati frisko pa ga operem i onda zamrznem, i prvi put kad sam ga pravila u saftu bilo je ok jer sam prvo proprzila pa onda kuhala. Al kad sam drugi put kuhala kasnije je bilo bezveze, culo se na taj miris. Slicno je i sa ribom, nju kupujem zamrznutu, filete ociscene. Kad sam jednom stavila je sa krompirima i vrhnjem i pokrila folijom, kad se ispekla nije bila fina.


Niko ne zna? user posted image Ima li neka tema gdje ste pisali o ovom?

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 276
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 9:00:02   
niki83
Ja sam stvarno osjetljiva na taj miris zamrznutog..npr. ne mogu da jedem ni voce koje je bilo zamrznuto..
Ali s piletinom nemam taj problem, niti sa ribom..nisam ti mnogo pomogla user posted image user posted image
Ja piletinu iz zamrzivaca uglavnom przim ili pecem, i nikad se ne osjeti taj miris, a kuham i supicu od nje, koju ja licno i ne volim user posted image
A ribu (filete) odledim, posolim i popaprim, poskropim maslinovim uljem, limunom, i pospem majcinom dusicom. Tako filete na papir za pecenje, okolo krompirice i stavim da se pece, bez folije. Bude user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 277
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 9:03:06   
mamabb
Kad ga otkraviš stavi ga u marinadu, ja ovako radim bilo smrznuto ili ne: malo ulja, začina stavim so, biber, curry i alevu papriku i u to stavim češanj bijelog luka, dobro utrljam u meso i ostavim sat -dva i svaki put ima fini miris, finu koricu.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 278
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 9:12:17   
niki83
Evo super savjet od mamabb user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 279
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 9:50:11   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: mamabb

Kad ga otkraviš stavi ga u marinadu, ja ovako radim bilo smrznuto ili ne: malo ulja, začina stavim so, biber, curry i alevu papriku i u to stavim češanj bijelog luka, dobro utrljam u meso i ostavim sat -dva i svaki put ima fini miris, finu koricu.


Je li ovo moze i za piletinu i za ribu?

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 280
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 10:02:25   
mamabb
za ribu marinadu pravim : ulje so, biber, ruzmarin, peršin, bijeli luk i limun ako je u foliji ond malo i vegete a ako ne onda ne stavljam vegetu jer ona kd se stavi u prženje recimo gori i bude onda gorkasto, stavim je tik pred smicanje tave s ringle.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 281
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 10:06:18   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: mamabb

za ribu marinadu pravim : ulje so, biber, ruzmarin, peršin, bijeli luk i limun ako je u foliji ond malo i vegete a ako ne onda ne stavljam vegetu jer ona kd se stavi u prženje recimo gori i bude onda gorkasto, stavim je tik pred smicanje tave s ringle.


Aham, hvala na odgovorima user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 282
   RE: Kuharski neuspjesi
25.12.2012 10:10:36   
mamabb
Nema na čemu user posted image i još jedna caka kod piletine,ono salo, ja sve ono prije zamrzavanja očistim i odvojim, jer mislim da baš ono da onaj ružni šmek.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 283
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *