|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuharski neuspjesi
12.2.2012 21:05:14   
milenium
EMICE kad praviš lisnato,kad ga razvaljaš izbockaj ga vilicom da ne promjeni oblikuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: Kuharski neuspjesi
12.2.2012 21:30:08   
InLove

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Joj ja ovo moram napisati,nije strašno ali ......
Elem tek se nekako mm i ja uzeli meni 20 godina ma dijete,jela sve na poslu ili mama što skuha,samo sam hljeb domaći znala napravti.....
Tako ja jedan dan da obradujem mm i odlučim ni manje ni više da skuham grah,pa da ubacim mesa,pa domaći hljeb i milina......
U šerpu stavim jednu veliku šolju (za nes-kafu)  graha ,malo meni,pa još jednu,pa još jednu ajde rekoh za 4-5 tanjira taman 4-5 šolja graha ...... Hahahahahah kada je to stalo nadolaziti a ja presipati ,na kraju kada je mm došao sa posla imao je šta i vidjeti 4 pune šerpe graha su se kuhale na šporetu i još tepsija graha u rerni ( pa kad već pravim da napravim i stari dobri prepečeni grah ) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .........Mogu samo reći da je se grah jeo dobri 5 dana dok nije ukisnuo..................


user posted image user posted image

Sjetih se kad sam ja pravila Sogan Dolmu(recept od Handy) ..trebala mi zaova doci a nikad u zivotu je nisam pravila,i aj reko da obradujem ujedno muza, Jos mi Mirkica rece stavi sto vise luka pucat ce ti , mogu samo reci da je muz jeo 4-5 dana i na kraju rekao da ne moze vise user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image a mogu mislit sta je zaova mislila user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 14:29:51   
Hanady RR
ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje

IZVORNA PORUKA: jasmin

Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli user posted image user posted image .
user posted image

user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 14:34:52   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje

IZVORNA PORUKA: jasmin

Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli user posted image user posted image .
user posted image

user posted image


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 14:35:43   
Visnja RR
hahahah genijalno...user posted image user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 15:14:38   
malena sharena
Ja ne mogu postaviti slike svojih neuspjeha jer moja jela uvijek izgledaju odlicno, ali je ukus ono sto ih cini neuspjelim. Nije se
jednom MM obradovao, kuca mirise, rucak na stolu extra izgleda...i kod prvog zalogaja sok totalni user posted image

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 15:18:33   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje

IZVORNA PORUKA: jasmin

Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli user posted image user posted image .
user posted image

user posted image e


A kombinacija soli i baklave...svekrva pravila baklavu, dan pred bajram i to ona jufke pravila, susila, deverala. Zalila agdom, ispekla...i tek kad je probala...baklava slana! Sad to prica ko anegdotu, a tad je oplakala

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 15:41:27   
MAMA MA
uhhhh..al je toga bilo....

htjela zenska nakav kolac iz glave sa parfe kremom(kupljenom)..pa kao dole cu keks pa parfe...keks nisam namocila u mlijeko nego nako tvrd poredala pa preko ta krema i opet keks(beli htjela da mi lici na krempitu)user posted image user posted image ..naravno keks bio uzas tvrd jer je krema suhkasta nekakva bila...uglavnom "okolo kalajli unutra belajli"user posted image

pa onda cufte i htjela da prelijem onom smesom od malo brasna i vode da mi poveze sos(al ja sam stavila masala brasna sigurno i 100 grama i vode i odma sve salila)ma to su bile nake grudve tijesta...neznas ni sta je....user posted image

pa onda rolana baklava-alahselamet-sve fil iscurio...a agda bila rijetka pa je to doslo nesto ko poparauser posted image

pa onda zeljanica od zare (more joj nije bilo ravno)neznam kako sam uspjela tako presolit

ma ima toga da cijeli dan pisem...

ipak se moram pohvalit da unazad jedno godinu dana nisam imala ovakvih blamova..

< Poruku je uredio MAMA MA -- 30.9.2012 15:42:55 >


_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 15:44:35   
madam x
Jasmin user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam pravila čupavce od čajnih kolutića,davno...kad gosti nisu zube polomili..ali prvi zalogaj, pa nevjerica, pa pogled ispod oka ...pa kad smo se onda svi odvalili smijati.user posted image user posted image

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 15:46:34   
MAMA MA

IZVORNA PORUKA: zinanina

Jasmin user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam pravila čupavce od čajnih kolutića,davno...kad gosti nisu zube polomili..ali prvi zalogaj, pa nevjerica,pa pogled ispod oka ...pa kad smo se onda svi odvalili smijati.user posted image user posted image


e ovako se obicno zavrsi svaki moj kuharski neuspjeh...
a muz onda narednih 20 dana govori "ma kad bi nam samo opet napravila ........"user posted image user posted image

_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 15:59:53   
Galicia
Doce meni gosti. I sad napravicu ja nesto kao gusti grah, ne onako corbast nego na gusto. Elem, zagorilo to meni, smrdi citava kuca na grah, a ja sta cu kako cu, dolijem malo vode, napravim umak od zgnjecenog graha, i serviram to i znojim se.
Kad se raja stala daviti mojim specijalitetom, traze repete. user posted image
Reko ljudi nek ste mi zivi i zdravi, ovo je meni izgorilo i nije trebalo na ovo da izadje. Ma kakvi, i sad traze mog graha, kazu da nikad bolji nisu jeli. user posted image

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 16:01:36   
muaaa
Ma ja mislim da nema zene koja nema ovih neuspjeha tako da se neobazirem na touser posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Kuharski neuspjesi
30.9.2012 16:03:57   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Galicia

Doce meni gosti. I sad napravicu ja nesto kao gusti grah, ne onako corbast nego na gusto. Elem, zagorilo to meni, smrdi citava kuca na grah, a ja sta cu kako cu, dolijem malo vode, napravim umak od zgnjecenog graha, i serviram to i znojim se.
Kad se raja stala daviti mojim specijalitetom, traze repete. user posted image
Reko ljudi nek ste mi zivi i zdravi, ovo je meni izgorilo i nije trebalo na ovo da izadje. Ma kakvi, i sad traze mog graha, kazu da nikad bolji nisu jeli. user posted image

nego recept na sunce od sada pravimo "Zagoreni grah na Galiciin nacin"user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: Kuharski neuspjesi
1.10.2012 1:28:11   
Galicia
Joj, neki dan sam pokusala napraviti, al nema sanse.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: Kuharski neuspjesi
20.10.2012 10:16:43   
Daliyah92
Ja imam jako puno kuharskih neuspjeha jer sam jos uvijek nova u kuhinji (2 godine pokusavam user posted image ) Sad imam jedan problem sa pravljenjem pizze. Zapravo nije problem u tijestu i sl.,ali jednostavno sir za pizzu se nece da istopi. Sta bi mogao biti razlog? Pravila sam je hiljadu puta na isti nacin i ne znam sta joj je u zadnje vrijeme user posted image . Sir je isti kao i prije, nije mu istekao rok trajanja, pecnica je dobro zagrijana (ukljucim je pola sata ranije)...

Pojma nemam sta bi moglo biti, zbog cega je tako? Sta vi mislite?

p.s. Pitam vas ovdje da ne otvaram novu temu za ovu sitnicu user posted image user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: Kuharski neuspjesi
20.10.2012 10:20:19   
Medi_87
user posted image kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutantuser posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: Kuharski neuspjesi
20.10.2012 10:22:18   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Medi_87

user posted image kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutantuser posted image


Medi user posted image user posted image Bit ce bolje naredni put. Ja ni ovako ne bih user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: Kuharski neuspjesi
20.10.2012 10:33:54   
Medi_87
Medic odustajem od figuricauser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: Kuharski neuspjesi
20.10.2012 13:37:29   
D_K

IZVORNA PORUKA: Medi_87

user posted image kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutantuser posted image


ma daj brisi sa ove teme.. samo ga stavi na tortu i uzivaj..

_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: Kuharski neuspjesi
21.10.2012 10:13:07   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Ja imam jako puno kuharskih neuspjeha jer sam jos uvijek nova u kuhinji (2 godine pokusavam user posted image ) Sad imam jedan problem sa pravljenjem pizze. Zapravo nije problem u tijestu i sl.,ali jednostavno sir za pizzu se nece da istopi. Sta bi mogao biti razlog? Pravila sam je hiljadu puta na isti nacin i ne znam sta joj je u zadnje vrijeme user posted image . Sir je isti kao i prije, nije mu istekao rok trajanja, pecnica je dobro zagrijana (ukljucim je pola sata ranije)...

Pojma nemam sta bi moglo biti, zbog cega je tako? Sta vi mislite?



Nije mi niko odgovorio pa evo ponovo pitam user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: Kuharski neuspjesi
21.10.2012 10:21:26   
madam x
Dalia, možda je to onaj " biljni" sir?

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: Kuharski neuspjesi
21.10.2012 11:02:55   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: zinanina

Dalia, možda je to onaj " biljni" sir?



Pa ne znam ja koji je user posted image , ali je za pizzu pravo , koristim uvijek isti samo sad zadnja 2 puta se nije nikako istopio.

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: Kuharski neuspjesi
21.10.2012 11:38:48   
malena sharena
Ja za picu koristim samo edamer. Jednom sam stavila onaj u listicima i nije mi se istopio. A biljni ne bih ni u ludilu stavila, grozan mi je ukus. Promijeni vrstu sira, uzmi neki drugi. Je li izrendan, ako jeste, ne znam kako ti se ne istopi.

< Poruku je uredio malena sharena -- 21.10.2012 11:41:07 >


_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: Kuharski neuspjesi
21.10.2012 12:07:25   
Daliyah92
Mozzarella pizza cheese izrendani. Ne znam ni ja zasto se ne istopi. Sve isto radim kao i uvijek. Ne znam.... Pokusacu vise ugrijati pekaru, nek se grije duze od pola sata. Jedino mi to pada na pamet da jos pokusam.

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: Kuharski neuspjesi
21.10.2012 12:19:03   
malena sharena
Pa probaj i to. Ja ukljucim rernu na maksimum i kad se lampcica ugasi onda stavim. I slobodno probaj s nekim drugim sirom, meni je sa edamerom preukusna, a ponekad uzmem gaudu. One vec izrendane u kesicama, sto pise na njima da su za pizzu nikad nisam uzimala. Hajd, pa javi kakva je user posted image

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *