mama75 -> RE: Koju školsku torbu kupiti za prvi razred?! (26.8.2014 10:58:19)
|
IZVORNA PORUKA: salmy IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: salmy IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: salmy IZVORNA PORUKA: jasmin chantal, lijepa je mašaallah [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. salmy, torbe koje dobiju najčešće (mada nije pravilo) ne budu dovoljno oblikovane za leđa i ramena. Ipak će, barem dok stoji u redu, dijete držati ruksak s knjigama, užinom i vodom. aha..obzirom da zivim kod skole cesto vidjam roditelje kako dolaze i odlaze sa djecom i svi nose torbe svojih pilica Nesto bas i ne vidim da to djecica tegle na ramenima...i mahom je u auto iz auta Nadam se da si dobro pročitala [sm=smiley36.gif]. hahhahah pa ne stoji u redu satima..hahahhaha Ako stoji 15 minuta, a i manje, nije baš ugodno s običnim naramenicama koje će praviti probleme usijecanjem [sm=smiley1.gif]. Naš nije ni skup ni luksuzan, ali je dovoljno dobar za dječije rame i leđa. Na kraju krajeva, ja ga nosim na leđima 15 minuta do škole i 15 nazad [sm=smiley1.gif]. vjerujem ja tebi sve draga jasmin..ali u nase vrijeme se nosio ruksak torbe gdje su svi ucenici bili u 10 deka...a sad se ima pa se kupuje i iskreno pretjeruje(po meni) cuj 200 KM za ruksak...molim te Visnja nemoj se ljutiti ali meni je to previse i vise od previse NIsam u tom fazonu i neznam cijene udzbenika i dodatnog pribora...Samo pomislim sta ce ona djeca ciji rodtelji nisu u poziciji da daju 200 KM za ruksak Nemojte me napadati samo iznosim svoje misljenje Jasmin da ipak nabavis motoric pa ga zadas sa ruksakom[sm=smiley31.gif] meni je sreca sto zivim tik uz skolu...ja cu djecaku u palsticnu kesu spremit udzbenike..ha ja...da se trosim nisam lik Visnja [sm=smiley31.gif] salmy u pravu si. Djeca ne nose torbu nikako u prvih par razreda, jedino od ulaza u skolu do ucionice. Zato je bolje kupiti obicni ruxak koji sam od sebe nije tezak, da im bude sto lakse tih par koraka. I da ima neka slika koja se njima svidja ( ja sam kupila cvijetni i pogrijesila, ali srecom dobili su ruxake sa slikom pa je nejga nosila u 1. razredu). Dalje, ruxak koji je moja dobila u 1. razredu je bio predobar, stalno ga je nosila ( super kvalitetan, bio je isti u knjizari Exclusive da se kupi, a uz to isti kao kod svih drugarica iz razreda). I u zakljucku: rodbina koja zivi u Norveskoj ( a znamo kakav je standard kod njih) mi prica da kod njih djeca dobiju udzbenike i skolski pribor u skoli, roditelji im kupuju samo skolske torbe. Kupe 1 u 1. razredu i djeca ga nose dok se ne raspadne. Kod njih je sramota da dijete svake godine ima novi ruxak!!!
|
|
|
|