smirna -> RE: Privatni vrtici u SA (21.11.2014 10:42:43)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa idoh ja u Ciciban na Dobrinju šminka, veliki objekat, sve tio top, odjeća, obuća, stoličice, itisoni ali ima ali [sm=smiley36.gif] došla sam u 17,30 sati i unutar objekta je bilo svježe,kao zavrnuli grijaanje jer još malo završavaju?! primejtih da još djece ima u objektu, znači nek se malo smrznu nešto mi se puno tete zadržavaju u hodnicima??? i da 18 djece ima u grupi od 6mj - 2 godine, 2 tete... puno djece malo teta.... i da nemaju svoju baštu možda je vrtić ok za djecu iznad 3 godine, al ne bi rekla da je prihvatljiv za manju dječicu.... možda griješim odluku nisam nikakavu donijela još, idemo dalje u obilazak Sljedeća destinacija Vrtić Proljeće u Nedžarićima, djeluje intimnije , manje djece, pa budemo vidjeli Da, slteth su stalno u hodnicima sto je lijepo cim na vrata one vas docekaju ali kad pomislim sad ko je sa djecom. Doduse ima ih toliko da sam svaki put drugu upoznala i ljubazne su. Kad sam pitala ko je pedagog u nasoj grupi odgovorile su, pa sve mi a svo vrijeme su dole u hodniku. Odu po dijete i donesu ga. Ta medicinska sestra je sa njima to sam jedino sigurna bila. Prvi put mi je rekla morate dijete obezbojediti sa flasicom a drugi put on je jos mali. Kad sam je pitala na sto je mislila za prvo rekla je da je mislila na odjecu. Na kraju je rekla pa mlijeko roditelji donose svako drugi dan otprilike. Posto moj doji i ne uspavljuje se flasicom ja sam nosila blendano voce ili sutliju. Mislim da poslije supe za rucak nijednom djetetu nebi prijala flasa mlijeka da se uspava ili mozda bi!? Sto se drugog tice, shvatila sam da je mislila on je mali pa malo jede place i tesko se uspava. Napominjem da hoda vise od mjesec i da je jeo slabo jer se vec tada razbolio. Spavanje je bilo i ostalo problem. Od njih 20 naravno da dezurnih za plac ima baem 3-4 i generalno djeca malo spavsju. U zgradi je oko 60-70 djece svaki dan a veliki malim spavaju iznad glave a preko puta njih je produzeni boravak. I kad sam ja isla u to vrijeme bilo je hladno pa sam pitala radi li vam grijanje. Ona se nasmijala i rekla, vidite radijatore na sto vise nisam imala sto
|
|
|
|