|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Privatni vrtici u SA
7.6.2012 16:48:06   
škorpija
u našem vrtiću nema kolektivnog godišnjeg, a ne znam je lic ijena umanjena kad nema djeteta 15 dana, baš ću pitati

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 676
7.6.2012 18:12:50   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: škorpija

u našem vrtiću nema kolektivnog godišnjeg, a ne znam je lic ijena umanjena kad nema djeteta 15 dana, baš ću pitati

Pa u Ugovoru ti piše,

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 677
7.6.2012 22:23:57   
UPPUKS
Postovana gdjice Višnja,

Netacan je vas navod da sirimo dezinformacije. Naprotiv, kao legaliste zelimo da se reklamiraju i objavljuju ukoliko imaju interesa samo oni koji su prvenstveno legalni i naravno koji to mogu i platiti.
Uklanjanjem sa foruma naseg obavjesetenja o vrticima koji su daleko od organiziranog oblika u skladu sa Zakonom je s vase strane nacin na koji prikrivate istinu dezinformisete i u zabludu dovodite potencijalne korisnike tih tkz. vrtica ili igraona koje rade bez minimuma uslova.
Takodjer, nije nam namjera promicanje nekog vrtica, kao sto je vasa u ovom slucvaju nelegalnog, nego je dijete u fokusu interesa ovog udruzenja koje se bori za kvalitetan odgoj i obrazovanja djeteta u predskolskim ustanovama. Roditelji kao korisnici usluga vrtica imaju pravo da biraju u koji ce vrtic upisati svoje dijete ali isto tako roditelji treba da znaju koji od tih vrtica radi bez odobrenja koji od tih vrtica ne nadziru nadlezni organi, koji od tih vrtica ne primjenjuju zakonom odredjene sanitarno-epidemioloske i druge mjere s ciljem zastite zivota i zdravlja svojih korisnika tj. djece predskolskog uzrasta. Sve su to stvari koje roditelji na vasim stranicama neznaju jer vi to ne dozvoljavate da se zna. Zbog cega???
Vi kao javni forum nesmijete promicati nelegalni oblik organizovanja nicega pa ni vtica ili igraona. Naprotiv, kao javni mediji trebali bi se aktivnije ukljuciti u iskorjenjivanje te pojave tkz. vrtica koji rade na crno i koja urusava pravni sistem ove zemlje.
Takav oblik je takodjer i nelojalna konkurencija legalnim jer pored naprijed navedenih zaobilazenja zakonom odredjenih propisa isti ostvaruju extra profite, ne placaju poreze i doprinose sve u svemu kako smo naprijed vec kazali urusavaju pravi poredak ove zemlje.
Takodjer se nadamo da ce te vratiti nase postove koje ste obisali, jer isti ni na koji nacin ne uznemiravaju vase korisnike nego samo iste informisu o legalnosti tj. nelegalnosti pojednih vrtica ciji nazivi se objavljuju na vasem forumu i biti nas partner u borbi protiv ove drustvene nus pojave.

Ponavljamo, nas cilj je preventiva, da se nebi dogodile nezeljene posljedice.
Ucestvovanjem i podrzavanjem onoga sto je suprotno naprijed navedenom cilju ovog udruzenja je saucesnistvo.

LP

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 678
7.6.2012 22:51:29   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: UPPUKS

P ali isto tako roditelji treba da znaju koji od tih vrtica radi bez odobrenja koji od tih vrtica ne nadziru nadlezni organi, koji od tih vrtica ne primjenjuju zakonom odredjene sanitarno-epidemioloske i druge mjere s ciljem zastite zivota i zdravlja svojih korisnika tj. djece predskolskog uzrasta. Sve su to stvari koje roditelji na vasim stranicama neznaju jer vi to ne dozvoljavate da se zna. Zbog cega???

Pa roditelji koji su upisali djecu hvale vrtić...
koji nisu kude ga...
što portal ima sa timuser posted image

Meni je jasan vaš interes u smislu promoviranja vrtića sa vašega spisak...
no nije mi jasan vaš napor da ''udarote'' na vrtić pokoyo kao pravno lice...vi ste duruženje, niste roditelj koji je upisao dijete u imenovani vrtićuser posted image
kao prvano lice imate legistrativu, inspekcije, vlast, ministarstvo koji vam omogućavaju da vaše udruženje djeluje u svhu svoga postojanja...
čemu potreba to raditi na forumu koji ima jasno pravilo za korisnike portala fizička lica:

''Korisnici u potpunosti odgovaraju za sve informacije objavljene na portalu i za sve aktivnosti koje obavljaju pod svojim korisničkim imenom i ličnom lozinkom. Sadržaji koje korisnici objavljuju na portalu Ringeraja.ba ne odražavaju stavove redakcije portala Ringeraja.ba.

Korisnik je saglasan da su sve informacije koje je objavio na portalu Ringeraja.ba tačne, i odgovoran je za njihovu autentičnost. Kompanija Danu doo nije odgovorna za netačne informacije koje navode korisnici portala.''

Dok za pravna lica pravila su pored ostalih sljedeća:
''Kao reklamiranje smatra se i svaka aktivnost pojedinca ili grupe pojedinaca izložena sloganom, linkom na drugi web sajt, usluga ili usluga u porukama, potpisima, komentarima.
Administrator portala je taj koji odlučuje da li konkretni sadržaj sadrži elemente oglasa i pridržava pravo da takav sadržaj obriše sa portala. Administrator portala može po vlastitoj procjeni i bez obrazloženja da obriše poruku za koju pretpostavlja da je korisnik iskorištava u svrhu promocije i reklamiranja. Ukoliko je korisnik prije objavljivanja poruke u dilemi da li da poruku objavi ili ne, može kontaktirati administratora ili moderatora portala, koji će mu rado pomoći.''

zadaća portala jasno je definisana također:

Naša zadaća je uz pomoć interneta i svih mogućnosti koje on kao medij nudi, omogućiti roditeljima, i budućim roditeljima, pristup informacijama za uspješnu njegu i odgoj svoje djece, te tako nuditi djeci sretno i zdravo djetinjstvo, a roditeljima radosno roditeljstvo. Portal je oblikovan s ciljem sretanja i razmjenjivanja iskustava, te rješavanja pitanja i nedoumica sa područja rađanja, odgoja i njege djeteta sa strane roditelja, i uz pomoć stručnjaka, te nuđenja mogućnosti razmjene iskustava i »usmene predaje«.

Uopće ne shvatam vašu potrebu da se mimo svih drugih pravnih lica oglašavate besplatno...user posted image
Na temama imamo i niz kritika na državne vrtiće...
no oni su legalni i rade a stopovi nam an djecu padaju...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 679
7.6.2012 23:05:37   
Visnja RR

Postovana gdjice Višnja,

Netacan je vas navod da sirimo dezinformacije. Naprotiv, kao legaliste zelimo da se reklamiraju i objavljuju ukoliko imaju interesa samo oni koji su prvenstveno legalni i naravno koji to mogu i platiti.
Uklanjanjem sa foruma naseg obavjesetenja o vrticima koji su daleko od organiziranog oblika u skladu sa Zakonom je s vase strane nacin na koji prikrivate istinu dezinformisete i u zabludu dovodite potencijalne korisnike tih tkz. vrtica ili igraona koje rade bez minimuma uslova.
Takodjer, nije nam namjera promicanje nekog vrtica, kao sto je vasa u ovom slucvaju nelegalnog, nego je dijete u fokusu interesa ovog udruzenja koje se bori za kvalitetan odgoj i obrazovanja djeteta u predskolskim ustanovama. Roditelji kao korisnici usluga vrtica imaju pravo da biraju u koji ce vrtic upisati svoje dijete ali isto tako roditelji treba da znaju koji od tih vrtica radi bez odobrenja koji od tih vrtica ne nadziru nadlezni organi, koji od tih vrtica ne primjenjuju zakonom odredjene sanitarno-epidemioloske i druge mjere s ciljem zastite zivota i zdravlja svojih korisnika tj. djece predskolskog uzrasta. Sve su to stvari koje roditelji na vasim stranicama neznaju jer vi to ne dozvoljavate da se zna. Zbog cega???
Vi kao javni forum nesmijete promicati nelegalni oblik organizovanja nicega pa ni vtica ili igraona. Naprotiv, kao javni mediji trebali bi se aktivnije ukljuciti u iskorjenjivanje te pojave tkz. vrtica koji rade na crno i koja urusava pravni sistem ove zemlje.
Takav oblik je takodjer i nelojalna konkurencija legalnim jer pored naprijed navedenih zaobilazenja zakonom odredjenih propisa isti ostvaruju extra profite, ne placaju poreze i doprinose sve u svemu kako smo naprijed vec kazali urusavaju pravi poredak ove zemlje.
Takodjer se nadamo da ce te vratiti nase postove koje ste obisali, jer isti ni na koji nacin ne uznemiravaju vase korisnike nego samo iste informisu o legalnosti tj. nelegalnosti pojednih vrtica ciji nazivi se objavljuju na vasem forumu i biti nas partner u borbi protiv ove drustvene nus pojave.

Ponavljamo, nas cilj je preventiva, da se nebi dogodile nezeljene posljedice.
Ucestvovanjem i podrzavanjem onoga sto je suprotno naprijed navedenom cilju ovog udruzenja je saucesnistvo.

LP

Ja sam bila vrlo jasna ali me ocito opet niste razumjeli...
Ovo je forum , mjesto gdje roditelji razmjenjuju iskustva o vrticima u koja su upisali svoju djecu...
Da li je to drzavni, privatni ili vrtic registrovan kao igraonica ili teta to je izbor roditelja...
Da, sirite dezinformaciju potenciranjem da mi imamo interes od vrtica za koje vi kazete da su nelegalni... i to nije ok...
Lijepo je sto se brinete za bolje uslove nase djece u vrticima ...nadam se da cete uspjeti poboljsati uslove u svim vrticima ...
a vrtici koji su nelegalni!?...zar za tako nesto ne postoje inspekcije kojim ih trebate prijaviti...
I opet vam predlazem obratite se PR clankom u kojem opisujete svoje djelovanje i uslove vrtica koji su clanovi vaseg udruzenja, sa zadovoljstvom cu ga objaviti...

Ne zamjerite roditeljima koji djecu upisuju tamo gdje mogu i tamo gdje misle da je njihovoj djeci najbolje ili bar priblizno zadovoljavajuce njihovim prohtjevima (cesto ovisno i o finansijskim sredstvima roditelja)
A ko koliko zaradjuje , placa ili ne placa porez...opet je to nesto sto treba da rjesavate na drugom mjestu...

I da opet dodam ...ovo je forum za razmjenu iskustava roditelja kao fizickih lica koji nikakv interes nemaju pisuci o vrticu koje pohadja njihovo dijete...
Ali bi svakako njihove opaske i diskusije o vrticima vaseg Udruzenja mogle vama koristiti...

Zelim Vam uspjeha u vasem radu...

Lijep pozdrav

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 680
7.6.2012 23:26:11   
UPPUKS
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koji nisu kude ga...

no nije mi jasan vaš napor da ''udarote'' na vrtić pokoyo kao pravno lice...vi ste duruženje, niste roditelj koji je upisao dijete u imenovani vrtićuser posted image

Nije problem kad neko nesto hvali ili kudi tako i treba na ovakvim javnim stranicama.
Problem je u promoviranju nelegalnog oblika organizovanja djece u tkz. vrticima i igraonicama koje nemaju adekvatne uslove za rad i boravak djece predskolskog uzrasta
Naravno da se ovo vas itekako tice, jer ste vi nacin nekima ovdje za reklamiranje koji su uzrok nase reakcije, jer da kao javni mediji koji je dostupan sirim auditoriju gradjana trebate biti legalisti i kroz marketing.
Netacna je vasa konstatacija da promoviramo nase vrtice, vec smo rekli sta nam je cilj i prioritet i  necemo se predstati boriti protiv raznoraznih tkz. vrtica i drugih okupljalista djece ma kako se oni zvali.
Niko istim ne brani da svoju djelatnost dovedu u zakonske okvire, cak naprotiv bilo bi nam drago da nas bude sto vise u korist i interes prije svega djeteta, ali i ravnopravno u lojalnoj konkurenciji svojim kvalitetom sudjelovati u trzisnoj utakmici.
I ne mislimo vise reagovati na uske interesne poglede koje imate u vezi nelegalnih organizacija, te vas jos jednom pozivamo da zajedno radimo na njihovom suzbijanju i u korist predskolskog djeteta.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 681
7.6.2012 23:34:32   
UPPUKS
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ja sam bila vrlo jasna ali me ocito opet niste razumjeli...
Ovo je forum , mjesto gdje roditelji razmjenjuju iskustva o vrticima u koja su upisali svoju djecu...
Da li je to drzavni, privatni ili vrtic registrovan kao igraonica ili teta to je izbor roditelja...
Da, sirite dezinformaciju potenciranjem da mi imamo interes od vrtica za koje vi kazete da su nelegalni... i to nije ok...
Lijepo je sto se brinete za bolje uslove nase djece u vrticima ...nadam se da cete uspjeti poboljsati uslove u svim vrticima ...
a vrtici koji su nelegalni!?...zar za tako nesto ne postoje inspekcije kojim ih trebate prijaviti...
I opet vam predlazem obratite se PR clankom u kojem opisujete svoje djelovanje i uslove vrtica koji su clanovi vaseg udruzenja, sa zadovoljstvom cu ga objaviti...

Ne zamjerite roditeljima koji djecu upisuju tamo gdje mogu i tamo gdje misle da je njihovoj djeci najbolje ili bar priblizno zadovoljavajuce njihovim prohtjevima (cesto ovisno i o finansijskim sredstvima roditelja)
A ko koliko zaradjuje , placa ili ne placa porez...opet je to nesto sto treba da rjesavate na drugom mjestu...

I da opet dodam ...ovo je forum za razmjenu iskustava roditelja kao fizickih lica koji nikakv interes nemaju pisuci o vrticu koje pohadja njihovo dijete...
Ali bi svakako njihove opaske i diskusije o vrticima vaseg Udruzenja mogle vama koristiti...

Zelim Vam uspjeha u vasem radu...

Lijep pozdrav

Postovana

Veliki broj roditelja nije upoznat da li je neki tkz. vrtic legalan ili nelegalan. Cak imamo informaciju da pojedini roditelji prilikom upita "da li je je ovaj vrtic registrovan?", dobijaju potvrdan odgovor da "jeste"...

Samo zelimo dati informaciju potencijalnim korisnicima istih ukoliko primjetimo novi naziv vrtica jer nazalost isti nicu kao gljive poslije kise da li je isti legalan ili ne, a na roditeljima je da onda procjene da li je upis djeteta u takve "vrtice" za njihovo dijete dobro ili ne.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 682
7.6.2012 23:36:29   
Hanady RR

koji nisu kude ga...

Nije problem kad neko nesto hvali ili kudi tako i treba na ovakvim javnim stranicama.
Problem je u promoviranju nelegalnog oblika organizovanja djece u tkz. vrticima i igraonicama koje nemaju adekvatne uslove za rad i boravak djece predskolskog uzrasta
Naravno da se ovo vas itekako tice, jer ste vi nacin nekima ovdje za reklamiranje koji su uzrok nase reakcije, jer da kao javni mediji koji je dostupan sirim auditoriju gradjana trebate biti legalisti i kroz marketing.
Netacna je vasa konstatacija da promoviramo nase vrtice, vec smo rekli sta nam je cilj i prioritet i  necemo se predstati boriti protiv raznoraznih tkz. vrtica i drugih okupljalista djece ma kako se oni zvali.
Niko istim ne brani da svoju djelatnost dovedu u zakonske okvire, cak naprotiv bilo bi nam drago da nas bude sto vise u korist i interes prije svega djeteta, ali i ravnopravno u lojalnoj konkurenciji svojim kvalitetom sudjelovati u trzisnoj utakmici.
I ne mislimo vise reagovati na uske interesne poglede koje imate u vezi nelegalnih organizacija, te vas jos jednom pozivamo da zajedno radimo na njihovom suzbijanju i u korist predskolskog djeteta.

Obratite se administaroru portala...
pravila koja su vam dostupna za porčitati imaju jasno napisano pravilo koje se zove ''poziva za suradnju''

portal i urednišvo niti jednim postom nisu promovirali niti jedna vrtić koji je nelegalan...
pormovisali su igraonice koje ureno plate reklamu za ono za što su registrirane...
to možete porvjeriti pregledanjem stranica ovoga portala...

borbu sa vjetrenjačama ostavljamo vama...
mi smo roditelji kojima ova zemlja nije dala drugu mogućnost nego d anam djecu čuvaju oni koji dobiju rješenje o radu a insepkcije postoje...ta njihov je to posao da provjere jeli rade u skladu sa rješenjm a ne ovoga portala...

I nije netačna informacija da ne pormovirate vrtiće sa vašega spiska...na par tema je postavljen bio link sa istim...

na određena pitanja u vezi sa svakim do vrtića pojedinačno vi ne znate odgovor...

radite do kuće kao udurženje i sada išete u vrlo neradno vrijeme ...logika vi dobivate plaću za to...

roditelji koji ostavljau ovdje svoje komentare, stajališta i iskustav ne rpimaju plaću za pružanje infomacije i davanje savjeta...mi to radimo po valstitoj želji i nahođenju...

Ja kao pravno lice ne djelujem, ja sma člna potla kao roditelj dvoje djece...svoj lični stav sam sotavila više puta o istom...a vi nemate lični stav o istom vi imate stav udruženja kao pravnoga lica...

Prijetite aktima i zakonima koji uopće nemaju nadležnosti te vrste...
od najamnje 6 vrtića nelegalnih u smislu vašega djelovanja vi kudite samo vrtić Pokoyo...
najmanje 12 strana ove teme posvećeno je vrtiću denis...to vam nije cilj, zaštouser posted image

A pitanje je dana to znate i mi i vi kada će ova ova navedena vrtića biti članom vašega udruženja...

nemojmo mješati žabe i babe...
budite pošteni...
budite roditelj koji ima dijete u rvtiću ili želi da ga upiše...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 683
7.6.2012 23:50:05   
UPPUKS

Obratite se administaroru portala...
pravila koja su vam dostupna za porčitati imaju jasno napisano pravilo koje se zove ''poziva za suradnju''

portal i urednišvo niti jednim postom nisu promovirali niti jedna vrtić koji je nelegalan...
pormovisali su igraonice koje ureno plate reklamu za ono za što su registrirane...
to možete porvjeriti pregledanjem stranica ovoga portala...

borbu sa vjetrenjačama ostavljamo vama...
mi smo roditelji kojima ova zemlja nije dala drugu mogućnost nego d anam djecu čuvaju oni koji dobiju rješenje o radu a insepkcije postoje...ta njihov je to posao da provjere jeli rade u skladu sa rješenjm a ne ovoga portala...

I nije netačna informacija da ne pormovirate vrtiće sa vašega spiska...na par tema je postavljen bio link sa istim...

na određena pitanja u vezi sa svakim do vrtića pojedinačno vi ne znate odgovor...

radite do kuće kao udurženje i sada išete u vrlo neradno vrijeme ...logika vi dobivate plaću za to...

roditelji koji ostavljau ovdje svoje komentare, stajališta i iskustav ne rpimaju plaću za pružanje infomacije i davanje savjeta...mi to radimo po valstitoj želji i nahođenju...

Ja kao pravno lice ne djelujem, ja sma člna potla kao roditelj dvoje djece...svoj lični stav sam sotavila više puta o istom...a vi nemate lični stav o istom vi imate stav udruženja kao pravnoga lica...

Prijetite aktima i zakonima koji uopće nemaju nadležnosti te vrste...
od najamnje 6 vrtića nelegalnih u smislu vašega djelovanja vi kudite samo vrtić Pokoyo...
najmanje 12 strana ove teme posvećeno je vrtiću denis...to vam nije cilj, zaštouser posted image

A pitanje je dana to znate i mi i vi kada će ova ova navedena vrtića biti članom vašega udruženja...

nemojmo mješati žabe i babe...
budite pošteni...
budite roditelj koji ima dijete u rvtiću ili želi da ga upiše...

Mi uopce ne kudimo nelegalno cuvaliste djece  kojeg ste spomenuli...
Samo smo dali obavijeste roditeljima da je isti nelegalan kao sto smo i u predhodnim postovima objavljivali za slicne, a sto ce mo i ubuduce ciniti.
Ostali vasi "navedi" su bez komentara.

Neposredna veza do poruke: 684
7.6.2012 23:55:27   
Hanady RR
A s kojim pravom dajate vi obavještenje na ovome portalu????
Mi tu infomaciju imamo već od roditelja...koji nisu ili čak jesu upisali djecu....
Ko vama kao pravnome licu daje pravo da postavite obavještenje na ovome portalu mimo svoh pravila portala????
Ima nas ovdje vrlo kativnih sa vrslo razvijenim privatnim biznisima...niti jedna od nas ne obavještava kao pravno lice da je sniženje artikala u granapu koji drži...jer ne djelujemo ko prvana lica, poštujemo administratora, portal i njegova pravila?

ne morate komentirati...
i to je doređeno kršenje pravila...
ja sma po profesiji pravnik, legalista ''mrtvi'', ubija me u pojam činjenica da uzurpirate javni porstor i ne poštujete pravila poratla...

Od administratora to se zahtjeva ..u skladu sa njima vi ste već trebali biti banovaniuser posted image jer ne poštujete upozorenja ovlaštenih moderatora, ignorišete poruke kojima vas upućujemo na pravila....

što je puno puno je...
al zaistauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 685
7.6.2012 23:59:01   
Hanady RR
i da vas uopće zanima, da ste imao porčitali šta roditelji pišu znali bi d n a mnogo tema pa i na ovoj moj je lični stav da svoje dijete nebih nikada u nelegalan vrtić upisla i da se divim onima koji smiju. l to je moj lični stav i moja djeca...ostale majke imaju pravo birati najbolje za svoje dijete..i ako je to denis, pokoyo...neka bude...njihov izbor...one sve za svoju djecu žele najbolje kao i ja za svoju

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 686
8.6.2012 0:02:01   
M kao Mama
Ma, ne treba se nervirati, Udruženje koje ima slovom i broje 8 vrtića na okupu, pored toliko legalnih vrtića, našlo jeovdje besplatbo da uzurpira naše vrijeme, a i da roditeljima diže pritisak, bespotrebno dakako,

druga stvar da ste ozbiljno Udruženje, koliko niste, Vi bi ste roditelje upozoravali pute medija kao što su Javjni emiteri ili privatne Tv kuće, pa putem printanih medija, a ne putem našeg portala,

zatim, bi ste radili kampanje koje bi imale uporište za sve ovo što pišete

i četvrto i najbitnije, Višnja je gospođa

Neposredna veza do poruke: 687
8.6.2012 0:07:12   
škorpija
gospodine mi roditelji nismo blećci kao što nas predstavljate i vrlo dobro znamo koji su vrtići legalni a koji ne, no to nam nije najvažnija stavka kojom se vodimo pri povjeravanju našeg najdragocjenijeg stvorenja na svijetu, bitno je kakave su tete, kako se dijete ponaša, sviđa li mu se vrtić, meni se lično ne sviđa nikakav vojnička disciplina pri odgoju djeteta i ja sam našla vrtić koji mi odgovara.
postavila sma spisak legalni vrtića, a i svi roditelji mogu otići na stranicu pedagoškog zavoda i vidjeti sami koji su prijavljeni a koji ne, nema potrebe nda nam bilo ko soli pamet

< Poruku je uredio Visnja RR -- 13.6.2012 20:38:44 >

Neposredna veza do poruke: 688
8.6.2012 0:09:55   
anidla
Ja ne kontam u cemu je problem user posted image

Nigdje veze....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 689
8.6.2012 0:17:39   
UPPUKS

gospodine mi roditelji nismo blećci kao što nas predstavljate i vrlo dobro znamo koji su vrtići legalni a koji ne, no to nam nije najvažnija stavka kojom se vodimo pri povjeravanju našeg najdragocjenijeg stvorenja na svijetu, bitno je kakave su tete, kako se dijete ponaša, sviđa li mu se vrtić, meni se lično ne sviđa nikakav vojnička disciplina pri odgoju djeteta i ja sam našla vrtić koji mi odgovara.
postavila sma spisak legalni vrtića, a i svi roditelji mogu otići na stranicu pedagoškog zavoda i vidjeti sami koji su prijavljeni a koji ne, nema potrebe nda nam bilo ko soli pamet

Niti mislimo niti smo rekli a niti smo napisalito sto ste naveli.
Samo smo citirali izjave pojedinihroditelje s kojima smo imali razgovore prilikom upisa djece u vrtice ovog udruzenja.

< Poruku je uredio Visnja RR -- 13.6.2012 20:38:23 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 690
8.6.2012 0:17:54   
Hanady RR

A s kojim pravom dajate vi obavještenje na ovome portalu????
Mi tu infomaciju imamo već od roditelja...koji nisu ili čak jesu upisali djecu....
Ko vama kao pravnome licu daje pravo da postavite obavještenje na ovome portalu mimo svoh pravila portala????
Ima nas ovdje vrlo kativnih sa vrslo razvijenim privatnim biznisima...niti jedna od nas ne obavještava kao pravno lice da je sniženje artikala u granapu koji drži...jer ne djelujemo ko prvana lica, poštujemo administratora, portal i njegova pravila?

ne morate komentirati...
i to je doređeno kršenje pravila...
ja sma po profesiji pravnik, legalista ''mrtvi'', ubija me u pojam činjenica da uzurpirate javni porstor i ne poštujete pravila poratla...

Od administratora to se zahtjeva ..u skladu sa njima vi ste već trebali biti banovaniuser posted image jer ne poštujete upozorenja ovlaštenih moderatora, ignorišete poruke kojima vas upućujemo na pravila....

što je puno puno je...
al zaistauser posted image

Vec duze godina putem ovog portala komuniciramo sa roditeljima.
Ocito imate velikog interesa i dodirnih tacaka sa navedenim cuvalistem djece. Kao "pravnik" kako se nazivate malo nas iznenadjujete vasim komentarima. 
Obzirom da je ovo tema Privatni vrtici, osjecamo obavezu da roditelji dobiju pravu informaciju kao sto je dobivaju i od ostalih te nevidimo razlog zasto bi bili zbog toga banovani...  

duže komunicirate...godinauser posted image sad će tačno dvije godine ...6.8 2012...
niste avodili vrtić portvno kojeg jeste al ste uredno stavili link svoga udruženja ...
pa ste isto to uradili i na narednoj temi...
i na više njih...

nigdje niste dali obavijet o vrtićima koji su nelegalni, niste nikada prije koristili boldirana slova

...na ovaj način niste nikada....
da jeste do sada bi bili sankcionisani...
dozvoljeno vam je da eto uputite roditelje da postojite, da nađu link i porčitaju spisak ustanova...
no sad ste već izašli iz okvira čiste informacije, niste sekudne jedne poštivali pruženu ruku administratora

a prije nego napišete prvi post pravila ste trebali pročitati
možda i ne znate al dobar dio vaših i prethodnih postova je ili obrisan ili uređen u skaldu sa pravilimauser posted image

ja se ne nazovam ja to jesam...
ne zna što bi vas trebalo iznenaditi u komenatru...jer ja uredno imama uvid u svaki vaš post napisani na ovome portaluuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 691
8.6.2012 0:18:47   
M kao Mama

Niti mislimo niti smo rekli a niti smo napisali to sto ste naveli. 
Samo smo citirali izjave pojedinih roditelje s kojima smo imali razgovore prilikom upisa djece u vrtice ovog udruzenja.

Ma, manite se više čorava posla, pozdravite te roditelje i pustite nas da i dalje budemo ne majke našoj djeci, jer ih želimo sve najbolje, pa ih upisujemo u vrtiće koji nisu u vašem strujnom kolu.

< Poruku je uredio Visnja RR -- 13.6.2012 20:38:00 >

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 692
8.6.2012 0:35:39   
ladyblue RR
auuu,jos malo pa ce i JU Djeca Sarajeva nekako 'ispasti' nelegalniuser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 693
8.6.2012 0:42:43   
škorpija
ma vjerujem ja vama da ste vi dobronamjerni, i da naravno štitite svoj posao, ali jednostvano razmumijem i neprijavljene vrtiće, jer u davanja ovoj državi tolika, a primanja roditelja slaba, da jednostvano legalni privatni vrtići moraju na nečemu da štede da bi bili iole isplativi, neprijavljeni vrtići nemaju tih davanja i kod (nekih) su ljepše prostorije, bolja hrana, manje djece na više teta, ali sve u svemu neće su tu niko obogatiti. nama roditeljima odgovara što više vrtića da ima i da je konkurencija veća, jer možda će se onda napokon i u oni u JU trgnuti i napraviti nešto normalno. Moja poznanica u italiji plaća 150 eura vrtić koji je san snova, 15 djece u grupi i izgleda baš onako kako treba da izgleda vrtić, a ne ko prerađeni stan iz 2. svjetskog rata, a i takvih ima i među legalnim privatnim vrtićima. svako treba da vidi, pregleda što više vrtića i sam da odluči šta je najbolje za njegovo dijete. nema potrebe da nas neko na silu pokušava u nešto ubijediti, imamo oči i uši, a opet na djetetu se najbolje vidi kako mu je

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 694
8.6.2012 0:42:45   
Hanady RR

duže komunicirate...godinauser posted image sad će tačno dvije godine ...6.8 2012...
niste avodili vrtić portvno kojeg jeste al ste uredno stavili link svoga udruženja ...
pa ste isto to uradili i na narednoj temi...
i na više njih...

nigdje niste dali obavijet o vrtićima koji su nelegalni, niste nikada prije koristili boldirana slova

...na ovaj način niste nikada....
da jeste do sada bi bili sankcionisani...
dozvoljeno vam je da eto uputite roditelje da postojite, da nađu link i porčitaju spisak ustanova...
no sad ste već izašli iz okvira čiste informacije, niste sekudne jedne poštivali pruženu ruku administratora

a prije nego napišete prvi post pravila ste trebali pročitati
možda i ne znate al dobar dio vaših i prethodnih postova je ili obrisan ili uređen u skaldu sa pravilimauser posted image

ja se ne nazovam ja to jesam...
ne zna što bi vas trebalo iznenaditi u komenatru...jer ja uredno imama uvid u svaki vaš post napisani na ovome portaluuser posted image

Mislimo da ste bas zlobni prema nama
Za vasu informaciju pogledajne temu "Zuta kuca"
Svaki dalje komntar je suvisan

nisam zlobna nego relana....

ja bih bila najsretnija da uredno platite reklamu i onda dobiejte temu na kojoj možete dogovarati na sva pitanja, davati obavjeti i za tačnost ili ti netačnost istih odgovarati.

Ovako ne ide...

na ovoj temi imate 4 posta...od toga jedna reklamni, drugi upozorenje za vrtić gdje ga imenom ne spominjete a na isti ste dobili odgovor registriran je
i niste dalje komentirali...
dalje ste naveli dva vrtića u kojima ste naveli da jesu registrirani ali nisu članovi vašega udruženja...
a na sve to imate post u kome ste iznijeeli poršle godine netočne informacije po pitanju predškolkoga obavljana nastave po simboličnoj cijeni od 30 Km u vrtićima sa vašega spiska...

znači pisali ste, niste navodili imena, dali informaciju to vam dozvoljeno a onda uzeli maha pa krenuli pisati obavještenja boldiranim vrneim lsovima, ne pratiti upute moderatora putem poruka, kršiti ravila portala....itd itd...

dalje žuta kućica...
imali su temu...poslai PR teket...na svako postavljeno pitanje uredno odgvorili...majke odlučile dali je il nije dobro za dijete...
nije niko tjerao djecu u taj vrtić...
inspekcije ga nisu zatvorile...
dali su i jedan...dali djelujete u tom segmentu...ja zamišljam da bi tako trebalo biti a ne mahlska rekla kazala da se time udurženje registrirano baviuser posted image

ja bih najsretnija bila da su nam djeca presretna i pod super nadzorom u vrtićima...al želje su jedno a relanost drugo...
u legalnim vrtićima ima zamjerki kao i u nelegalnim...
daj je meni regitriran vrtić zaista al zaista garant dobre usluge...
to su djeca, naša koje smo rodile...ja nosila 9 mjeseci...zar je moguće da vi volite moje dijete više no jauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu UPPUKS)
Neposredna veza do poruke: 695
9.11.2012 11:53:44   
veeseelaa
imam pitanje vezano za vrtić odnosno igraonici Čarolija u Nedžarićima
od N_N maleni ide u istu

zanima me cjenik usluga, radno vrijeme, ishrana, tete i aktivnosti

Bila bi zahvalna za info

< Poruku je uredio veeseelaa -- 9.11.2012 11:54:05 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 696
23.11.2012 10:26:00   
ada033
Pozdrav svima!  Ima li neko da bi mi mogao napisati brojeve telefona (ovdje ili na PP) sljedecih vrtica:  Teta vrtic (Dobrinja), Pocoyo, i Kocka, kocka, kockica?  Ujedno, ako neko ima i dijete u nekom od ovih vrtica bila bih zahvalna za sve informacije koje mozete dati (cijena, velicina grupa, koliko teta, kakav je prostor i sl.)  Hvala puno!!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 697
23.11.2012 12:30:57   
klipica
IZVORNA PORUKA: ada033

Pozdrav svima!  Ima li neko da bi mi mogao napisati brojeve telefona (ovdje ili na PP) sljedecih vrtica:  Teta vrtic (Dobrinja), Pocoyo, i Kocka, kocka, kockica?  Ujedno, ako neko ima i dijete u nekom od ovih vrtica bila bih zahvalna za sve informacije koje mozete dati (cijena, velicina grupa, koliko teta, kakav je prostor i sl.)  Hvala puno!!

Ada, moj sin ide već tri godine ja sam zadovoljna. Imaju profil na FB pa pogledaj. Nalaze se iznad Hyundai salona na Pofalicima...
Dugo nisam bila na forumu, ovo je bila moja top tema prije tri godine (svašta prošla i obišla)...Malo sam iščitala šta se sve pisalo... Imam potrebu samo da naglasim da je vrtić Kocka kocka kockica (registrovan kao udruženje) bivši vrtić (registrovan također kao udruženje) Kids no.1 iz Hadži Idrizove (a ne iz Danijela Ozme) i da na web stranici vrtic.ba po pitanju ovog vrtića info nisu upd_ate-ovane. Znači odgovorno tvrdim da je vrtić preselio na Pofaliće i da nije ni pod ovom adresom ni pod ovim imenom kao što stoji na vrtic.ba... A da legalno djeluje i da ga obilaze inspekcije, pa i sanitarne također je tačno. Može se provjeriti u registru udruženja na web stranici Min pravde BiH da postoji i njegova djelatnost. Udruženje privatnih vrtića u KS je većinu sadašnjih podataka (ne sve) na svojoj web stranici imalo i prije 3 godine....
Hanady, pravnik je pravnik..... milina čitati tvoje odgovore na ovu temu...
Molim moderatore da izbrišu ako sam nešto od informacija stavila što nije u skladu s pravilima, pa mogu i na PP odgovoriti.

< Poruku je uredio mama alma RR -- 23.11.2012 20:34:05 >

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 698
23.11.2012 14:26:34   
ada033
klipica, hvala ti!  možeš li mi samo reći pod kojim su imenom na FB jer nikako ne mogu da nađem...

(odgovor članu klipica)
Neposredna veza do poruke: 699
24.11.2012 9:25:32   
klipica
izbrisan mi je zadnji post, nadam se da si dobila PP

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *