Emina*
|
Jel Merima medicinska sestra? Ako jeste, ali i ako nije, medicinska sestra koja im trenutno radi je katastrofa... Njoj je Bakir pao, i dan-danas mi je zagonetka kako je pao, jer je dijete doslo kuci sa dvije velike, ali bas velike plave modrice, pa skoro na glavi... Pravi podljev... Ona je mene uvjeravala kako je on pao unutar krevetica, i jos uvijek ne vjerujem u tu nebulozu... Ne znam kakav zalet da je dijete moralo imati da bi zaradio tolike modrice... Nivo krevetica na kojima dijete spava im nije spusten do kraja.. Ja bih se zaklela (posto je on vec davno poceo da se dize na noge) da se dijete tobe jarrabi prevrnulo skroz s krvetica, i palo na glavu... Ne smijem nista da tvrdim, jer ni ja nemam pojma.... Ali, kazem, hvala Bogu, kad nije nesto gore, mislim da bi podnijela tuzbu, i da bi se zatvorio koliko sam bila ljuta i izrevoltirana... I onda kad mi jos dodje kuci, i jeca naredna 2 sata, dusa me moja zaboli.. Promukne od placa, a to vrijeme je bio samo na poludnevnoj varijanti.. Znaci samo 4 sata... Ostave ga u kreveticu, place citavo vrijeme.. Nisu mi dali da donesem AD mlijeko da mu prave, jer im je bilo mrsko, a nije htio njihovu hranu... Nisu mi govorili ni sta jede, samo mi ga predaju, k'o vrecu i zatvore mi vrata pred nosom.. Ma uzas, kad se samo sjetim..... Eh, sad, ovaj na Breki.... Ja cu od pocetka te upucivati, nadam se da ces me skontati, jer ne znam tacan naziv ulice... Kad dodjes ovdje do ove raskrsnice gdje je apoteka (iznad bolnice), ides uzbrdo.. Znaci, ne ides prema OMV benzinskoj, nego gore bas prema Breki... I druga lijevo(ako znas gsje skreces kad ides prema Flash videoteci ), i ides tom ulicom, i onda prva raskrsnica desno, jos malo uzbrdo, i opet lijevo.... I na kraju zgrade je ulaz, skoro pa na cosku, ima taj privatni vrtic... Mogu ti nabaviti broj telefona.. Kod mene seka je bila zadovoljna.. Mali joj je vec krenuo u skolu... Ona nije bila zadovoljna time sto je bio manji stan, a djece je bilo sve vise i vise, a njih su opet ostale dvije... Ja ne znam kako je sada.. Ja sam razmisljala i o toj varijanti, ali ovo sada gdje je Bakir je super... Ima jako puno teta, i ne tako puno djece.... Uh. sto se ja raspisa...