Ljoki80 -> RE: i sika i flašica? (13.11.2009 23:44:52)
|
Drage moje mame, evo da vam se javim i upoznam vas sa daljnim slijedom događanja... zahvaljujući vašoj podršci i vašim savjetima uspjela sam ponovno uspostaviti dojenje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]mada i dalje ide teško, podoji su kratki i bebica se i dalje buni... juče sam se cijeli dan pridržavala vaših savjeta i pila sok od jabuke, ledeni čaj od breskve,kompot od jabuka,mlijeko, hippov čaj za dojilje, puno obične vode,bezalkoholno pivo i na kraju sam kupila u dm-u i hippov dodatak prehrani za trudnice i dojilje koji je multivitaminskog karaktera i zaista je idealan i uspjela sam povratiti i apetit i tako se osjećam bolje i pozitivnije...uglavnom bebica doji ali i dalje se buni i plače, vjerovatno još nema dovoljno mlijeka da zadovolji njene potrebe jer je sama od sebe halapljiva, čak sam danas išla i kod privatne pedijatrice u ordinaciju da čujem njen savjet i rekla mi je da nakon svakog podoja ponudim bebi malo nadohrane to jeste AD mlijeka i ako prihvati znači da je gladna...i ja sam to i uradila (šta mislite jesam li pogriješila??? a p, a danas je imala oslušala sam je iz razloga što je moja princezica na zadnjoj kontroli sa svoja 3 mjeseca i 7 dana imala 6 kg. i 780 ( a rodila se sa 3.450 kg.), a danas kad je pedijatrica izvagala imala je 6 kg. i 200 tako da me to jako pogodilo i rastužilo, jer je moja mala srećica smršala pola kilograma, je li to zato što zadnjih dana nemam dovoljno mlijeka i što nije htjela da doji ili mi se desio kod bebe skok u razvoju??? Please, dajte mi neki vaš odgovor, vaše mišljenje, jer mi puno znači i zaista sam sretna što postoji RR i što možemo pomoći jedna drugoj... pusa za sve mame svijeta koje zaista imaju tešku i odgovornu ulogu... Molim vas da ako vam nije teško navedete koliko su stare vaše bebice i koliko imaju kilograma ???
|
|
|
|