M kao Mama
|
Preneseni postovi sa teme Prvo odvajanje od roditelja, a tim da će se i ova tema tako zvati, a zvala se odvojenost od djece, ovi mi je nekao prikladniji naslov, nadam se da će te se složiti. LP IZVORNA PORUKA: mama alma RR Uh, drage moje, moja L, je sinoć prvi put spavala kod nekoga, došao dedo da je vidi i u priču, pita je on hoćeš li spavati kod mene i dijete ko iz topa, hoće. Mi onakozbunjeni, ali kada ode da sprema stvari vidim ja baš ozbilja. Lijepo je spremim, ona sva sretna, sjede sa dedom u auto i ode, kaže dedo ako bude plakala, ne sikiraj se odmah ti je vraćam. Otišli su po mog brata u grad, i ona sva sretna što ga je iznenadila, kažu da je slušala, nije plakala, oni sve obavili što je trebalo, napravili joj mlijeko, oprali zubiće, odveli u WC, obukli i legla je, gledala sa Ifrom tv i zaspala, dedo je doveo jutro oko 7, kaže bilo joj super i opet će ići. Ja cijelu noć oka nisam sklopila, razmišljajući, nekako sam preživjela. IZVORNA PORUKA: taurus pa to je super ne znam koliko godina ima tvoja L, ali meni ovo nije uopšte nepoznanica ja sam svog R još kao bebu znala ostaviti kod mame ili svekrve da spava, da bi ja i muž mogli izaći ili otići negdje ne mislim da je to loše, jer trebaju da se navikavaju na razne situacija i evo upravo sam se sjetila, prvi put smo ga 2 godine ostavili kod svekrve 3 dana za 1. maj a mi otišli na more da se odmorimo (hvala mojoj dragoj svekrvi) i mogu ti reći da nam je bilo super, napunili baterije, poslije imali više strpljenja za dijete, a djetetu je bilo super jer ga je majka pazila po cijeli daan, vodila ga u šetnju, kuhala mu i uopšte nas nije tražio moj ti je savjet počni to praktikovati malo češće, pa ti i tm malo u šetnju sami IZVORNA PORUKA: emma.L Čestitam na prvom odvajanju. Ja sam isto rekla, prvi put kad bude sama tražila, može ostati. Uvjet je da zna pričati i reći što hoće i da se prestane buditi noću (jer mi to riješimo ne dižući je iz kreveta a 10000000% znam da bi za jednu noć tamo, u slučaju male nervoze, cijela kuća bila na nogama). Mamu nemam, ali kod svekrve bih je što se svega tiče mogla mirne duše ostaviti, osim odgoja. Za jedan vikend bi nam sav trud propao . (Ja ću sigurno preplakati prvu večer, MM će me grliti i tješiti da ne umrem, ali slažem se da treba ). Ja osobno mislim da dijete treba znati red, a jedino kod kuće ga može imati kako treba. Zna se rutina. Izuzetci su, naravno, dozvoljeni i poželjni kad malo odrastu, ali bi meni to bio onda vid nagrade za dobro dijete, a ne kao što moja prijateljica radi - 4 dana kod babe i dede, a 3 s njima, pa onda dobija batine za ono što na jednom mjestu može raditi a na drugom kao spada u nevaljalo ponašanje . IZVORNA PORUKA: mama alma RR Ma, joj, moja Taurus, tu ti ja veliku grešku pravim, u koju sam se toliko zagrizla, da mi i nije žao, vjeruj mi ja sam teže ovo sinoć preživjela nego ona, naša prvoodvajanje bilo je sa njenih 27 dana, kada je morala u bolnicu, nisu mi dali da budem s njom, narednoodvajanje nakon 11 mjeseci moj službeni put, i nakon toga još jedno 20 puta najmanje, i svaki put bi sve bilo super, jer je ostajala sa mužem i svekrvom, i bila sam mirna, ali ovo je prvi put da je ona negdje otišla. Baš sam bila nekako u isto vrijeme i tužna i radosna. IZVORNA PORUKA: Mya_81 Ni ja ne vidim ništa loše u tome...čak što više jedva sam čekala da dodjemo do toga da jednom sedmično ide kod bake i dede (jer je sestrin sin od malena obožavao ići kod njih na spavanje pa i danas kad ima 8 godina)...medjutim, moja curica nije baš za te avanture raspoložena. IZVORNA PORUKA: taurus Normalno je da je prvi put teško i da misliš na sve, ali vjeruj da je njoj bilo super, jer da nije plakala bi i tražila da se vrati kući i ja sam par puta znala kad dođem kući i pogledam njegov krevetić prazan a ja odmah ali poslušaj ti mene pa iskoristi priliku kad ste ti i tm sami IZVORNA PORUKA: mama alma RR Hahaha, ma mi smo sinoć zamalo oboje sjeli iplakali, a i svekrva kaže cijenu noć nije zaspala razmišljajući. I emma, na žalost i ja sam bez mame ostale veoma rano, tako da sam L, luđački vezana. Inače, ona ima 3,5 mjeseci. IZVORNA PORUKA: Mya_81 Joj, sad ćete reći da sam ja grozna mama...mi smo imali strašne grčeve i nije prva 3 mjeseca spavala baš nešto puno, a plakanja je bilo i previše...pakao živi i padala sam s nogu tako da je mama jednu večer uzela curicu na spavanje (možda je imala oko 2 mjeseca). I sad mene svi pitaju jesam li mogla spavati i je li mi bilo neobično...a ja kad sam došla doma srušila se u krevet i nisam se do jutra ni pomjerila IZVORNA PORUKA: mama alma RR A, jokud ti to, pa naravno da nećemo, pogotovo tada, friška sa poroda, sve novo, nespavanje, pa i mi imamo dušu, mame mislim hahahahahha IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Curicu smo prvi put na konaku kod nane ostavili negdje oko 1,5 godine starosti. Ja i muž izašli navećer, ko u život, vratili se kući oko 11, a da vam ne pričam da smo cijelo vrijeme samo pričali o djetetu Ali poslije je bilo lakše Sina nisam ostavljala zbog dojenja, ali evo se spremam na prvi pokušaj, za SFF. IZVORNA PORUKA: veeseelaa do sada nisam ostaljala malenu da noći nigdje bez mene, mislim da to njoj ne bi bio problem al meni bi IZVORNA PORUKA: shejla IZVORNA PORUKA: mama alma RR Hahaha, ma mi smo sinoć zamalo oboje sjeli iplakali, a i svekrva kaže cijenu noć nije zaspala razmišljajući. I emma, na žalost i ja sam bez mame ostale veoma rano, tako da sam L, luđački vezana. Inače, ona ima 3,5 mjeseci. 3 i po godine!!! Kako je to super, mashallah velika curica :):):) Kad ce moja... da mi je da barem nauci zaspati bez mene pored nje, pa cemo onda lako za ostalo, cini mi se IZVORNA PORUKA: mama alma RR Ma, i L, je zeznuta, svaku noć zaspe pored mene, onda je ja prebacim u krevetić, onda ona u neko doba zove, pita:"Mama, gdje sam ja, mama, gdje si ti, mamam dođi po mene", onda je prebacim i tako u krug, hahahha. Sad bi brat priča, morao joj je sat vremena prčati priče, došli su i do Boračkog jezera, gdje je crvenkapica išla na roštilj, hahahahahahahah. Samo je u jednom momentu rekla hoće kući, gdje joj je mama i da li je vole (to je najnovija faza, Voli li mene iko), irfo joj rekao da je mrak, da ne radi trola i da spavaju tu. Samo mi nije jasno kako se nije dosjetila da je dedo vozi, srećom sve je prošlo mnogo bolje, nego što smo očekivali. IZVORNA PORUKA: mala86 mi sad imamo 2 svadbe zaredom-31.8 i 1.7!i L.ce bit kod mame!vec me pomalo strah,kako ce reagovat,zbog dojenja!ova prva je u gradu-pa cu za 5 min moci biti kod kuce,ali ova druga je nekih 20-30 km ,ali mama kaze da ne brinem da ce ona lako s njim vec znam da ce telefon radit svakih 15 min IZVORNA PORUKA: mojbebac moja Anja ostaje kod bake, vec odavno .... prvi put je ostala sa otprilike godinu dana ..... nema problema jer ona spava cijelu noc, i ako se probudi uzme malo soka i nastavi, tako da nema problema .... to sam uradila po savjetu moje mame koja je i mene jako rano ostavljala kod svoje mame ..... neka se privikava, ne volim da bas pretjeranno bude vezana za mene, naka se osamostaljuje .... a mama zivi veoma blizu tako da nije problem ..... mada nisam je ni jednom ostavila a da ja odem negdje dalje, strah me je jos uvijek, dok ne pocne pricati ..... ali i to ce brzo ..... stvarno smatram da treba poceti sa tim, pa bar jednom sedmicno cisto da se dijete privikava ....
< Poruku je uredio mama alma RR -- 16.7.2010 13:06:06 >
|