scarlett -> RE: alfa fetoprotein i beta hcg (double test) (15.12.2009 12:49:16)
|
Draga lost, ja sam ti htjela odgovoriti odmah, ali rekoh da te džaba ne nasikiram, pa nisam, jer i kod mene se to na kraju sve super završilo. Ipak vidim da te interesuje, pa eto... Ja sam imala problema s posteljicom, pa sam radila tripl test na kojem su se vrijednosti bete pokazale nenormalno niske za tu sedmicu(čini mi se da sam to radila u 19 sedmici). Dr. mi je rekla da može biti svašta, ali nije htjela govoriti šta konkretno, pa sam ja istraživala na internetu i ne želim ovdje ponavljati, jer može biti svakakvih komplikacija s bebom, ali kako već rekoh "može biti" - nije pravilo. Meni je dr. preporučila AC, ali ja sam to odbila iako sam imala problem s posteljicom, a ti očito nemaš nikakvih problema, jer to bi tvoja dr. primijetila i uputila te da uradiš isto. Prema tome ne vidim razlog da se sikiraš, a kako ti je već ada napisala, konsultuj se i s nekim drugim dr. ako te nemir progoni. Kada sam betu ponovila bila je oko 5000, a normalne vrijednosti za tu sedmicu su bile između 15000 - 20000. Ipak, kasnije to više nisam ni kontrolisala i posteljica se ustabilila. Kasnije mi je dr. rekla da se neki poremećaji uzrokovani ovim faktorom ne mogu vidjeti na UZ, ali ja sam hvala Bogu rodila zdravu [sm=duda.gif]. Opet druga dr. mi je rekla da je to toliko nebitno da mi moja dr. to nije trebala ni spominjati(ali ja vjerujem da je ona to učinila jer je jako detaljna i želi da skine svaki rizik sa sebe). Znam kako ti je, držim fige da sve bude ok i biće aBd.
|
|
|
|