SREĆNA -> RE: alfa fetoprotein i beta hcg (double test) (12.12.2012 19:54:54)
|
IZVORNA PORUKA: cele.k. cao cure.imam jedno pitanje.trudnocu vodim privatno i trebam raditi double test.zvala sam skerlicevu jer tamo imam kartonn da mi daju uputnicu da ga radim na dip-u,oni su rekli da ne mogu dati,usput bijesni sto idem privatniku i ko tek me mogu u januaru naruciti.no comment.i onda se cude sto idemo privatno.mene zanima da li ja ipak mogu kod njih dobiti uputnicu i 12 sam sedmica.kad mi je krajnje vrijeme da ga radim?strah me da ne zakasnim Prvo šta njih briga što ti ideš privatniku, dođeš fino gore kod njih, ima dr. kod kojeg se ne naručuje, jest onako strava ga pogledat al eto, kod njega nema gužve, odeš fino kod njega, kažeš mu to što imaš, kažeš da je tvoja lična stvar i tvoje pravo da ideš dr. gdje hoćeš, da ti da uputnicu za taj test ili se i kod njih može raditi, sestre su gore stvarno kao u horor filmu, prvo te napadnu pa onda ti ako uspiješ šta reći.Imaš pravo i da odbiješ pregled određenog doktora, da tražiš uputnicu za GAK ili Opću bolnicu, sve imaš pravo, bez da ti išta zabrane.Ako moraš da vrisneš malo, slobodno vrisni.Ja sam odustala od njih , imam karton gore isto, mislim ga negdje prebacit, nemam pojma gdje, a to možeš i ti uraditi, u svoj DZ npr. gdje pripadaš, neka ti pošalju gin. karton. Plaćanje nalaza privatno, osim ako nije stvarno hitno da se ne može čekati da se oni smiluju da naruče, ja ne bih osim nedaj Bože.Radiš, odbija ti se od plate za zdravstvo, a ovamo privatno dajemo pare i pare.Ne znam , tebi sretno u svakom slučaju.
|
|
|
|