RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Humanitarnost

Poruka

hatepsut -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (22.5.2014 15:24:53)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Dalila, hajde javim ti kasnije dok dobijem ovog momka stp je isao u Raspotočje, u te kuce gdje je dosta beba i djece. Sad mi se ne javlja.

Ja juce vozila u Raspotocje kolica koja je poslala nasa Lejla Ka. jedna beba je otisla nekom u stan,a ne znam za ovu drugu dali je jos uvijek u Raspotocju(njoj smo odvezle kolica).Ima trudnica jedna kod nekog kod papirne ja cu veceras otici da vidim dal joj trebaju kolica,jer ova beba dobila kojoj su kolica bila prvobitno namjenjena .

U nedjelju ce mi jedna gospodja poslati pelene,hranu i ne znam sta jos(nadam se da me nece slagati zato nikom nista necu obecavati) pa cu ja to podjeliti porodicama koje su smjestene kod nekog.U studnetski mogu samo LICNO da nesto dam.

bebacha -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (22.5.2014 15:36:59)

ja mislim da imam kolica i putni krevetic(pišem mislim jer moram provjerit stanje)
za jedna kolica znam da nisu bas u najboljem stanju pa mislim da nije ok to poklanjat
al ne znam kako dobacit to

koka i po -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 18:08:16)

ja nemam rijeci...stvarno nemam.i sve sto cu napisati nece moci docarati danasnji posjet mame2009 i onog cike sto je s njom bio....da me ubijete imena mu se ne sjecam.znam da sam vidjela samo moju Manelu....valjda sam bila u nekakvoj vrsti soka.
kao prvo da se zahvalim mojoj mami 2009 sto je smogla hrabrosti da dodje tamo gdje je tonu bakterija i potencijalnih bolesti.sto je imala hrabrosti da ispuni svoju plemenitu misiju....Manela moja...ne ispusismo ni po cigaru...da ti dragi Allah upise u tvoja dobra djela....e moja Manela[sm=smiley19.gif].
hvala u ime naroda iz mog grada i u moje licno ime.
hvala mojoj eldinky....ja i ti cemo se upoznati kad tad obecavam ti[sm=rozica.gif]ostalo sam ti sve rekla preko telefona.
i svim onima koji su ucestvovali u akciji prikupljanja pomoci za narod mog grada.imenovati necu jer nemam pojma koji su to ljudi.
u jednom trenutku mi je bilo i neprijatno ispred cike i mame 2009 kada je sav taj narod nagrnuo .onoj sto je trazila kafu umalo mater ne opsova.ali eto ciko kaze da je svugdje tako.

trenutno sam u nekakvoj vrsti soka....ovo danas sto sam dozivjela....nema pravih rijeci da opisem....ali eto....otprilike je bilo ovako.

samo cu reci ...ja sam najsretnija i najbogatija zena na svijetu jer imam vas za prijatelje.
odoh sad da se posteno isplacem-

Visnja RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 22:10:05)

ludo jedna [sm=smiley31.gif]

Hanady RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 22:16:21)

[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

MicoTico -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 22:21:42)

Greka[sm=smiley13.gif]

MicoTico -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 22:23:09)

Koko[sm=smiley31.gif]

salmy -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 22:43:09)

IZVORNA PORUKA: koka i po

ja nemam rijeci...stvarno nemam.i sve sto cu napisati nece moci docarati danasnji posjet mame2009 i onog cike sto je s njom bio...

Sinoc sam otisla kod mame po inhalator...izvadila je torbu sa njenim lijekovima i dala sve sto mi je trebalo..Uzima jedan po jedan i vice ovo cu ponijet koki...sva sretna usplahirena radosna sto ide sto vozi puno auto pomoci za Vas...ljudina nema sta
Koko ne daj se..[sm=smiley31.gif]

mama2009[sm=smiley20.gif]

Full Moon -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 23:19:05)

mama2009[sm=bravo.gif]
Sta nam je sa trudnicom, je li jos trudna[sm=smiley1.gif]

Mya_81 RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (23.5.2014 23:21:43)

Full Moon, al si ti u minusu [sm=smiley36.gif]

Full Moon -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (24.5.2014 16:21:09)

Mya, de sredi mi to, hahhahahaha[sm=smiley36.gif]

hatepsut -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (24.5.2014 16:55:50)

Ne stigoh ranije,

Mama2009 i ja (ja sam bila samo pratnja) obisle smo danas u KBZ trudnice i porodilje iz ugrozenih podrucja.Obisle sve njih i pitale sta im je potrebno,ja se moram ponoviti po ko zna koji put da me zaista fascinira skromnostih tih zena,nekoliko ih je odbilo pomoc s obrazlozenjem kako im nista ne treba ,trenutno imaju sve i bolje da pomognemo nekom kome treba.I zaista i jesmo,dekice,bebi odjeca.dekice.pelene.flasice,hrana i jos dosta toga otislo je u prave ruke.

HVALA SVIMA!

Neka mama2009 dopuni ako sam nesto propustila.

mama2009 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 15:50:06)

evo napokon i mene, nisam imala ni snage niti sam znala sta da napisem.

U petak sam krenula sva sretna berlingo se jdeva zatvorio od stvari, srce mi vece od Amerike, osjecam ga u grlu zeli da iskoci. Ostavljam D kod mame i sa rodjakom krecem za Zavidoviće, dio dajem prilikom posiljke koju me zamolila naša Iman da urucim, iskreno pomalo zbunjena dijelim i gledam taj sav narod, djeca trce oklo, kao da je sve OK. Maske su obavezan dio stajlinga ...
nastavljam put dalje, dolazim do nase Koke i njen momak masala veliki cekaju me. nas susret i naravno suze s obe strane ....al krijem ih iza maske i sama sebi kazem "ti si jaka, dosla si i moras im dati podrsku, sakrij suze"
Odlazimo kod dogovorenih porodica, vadim stvari iz auta, ljudi se obraduju svemu Vjestice tvoje deke, peskiri najvise su obradovali porodicu koja vise nema nista :) covjek sav sretan...(za razliku od predhodnog stajanja, gdje ljudi ne zele nista od odjece i obuce) djeca su se obradovala vocu i povrcu koej sam kupa pri polasku. Momenat kad sam dala igracke djeci i njihov osmjeh pamtit cu cijeli zivot.

Vec plagano sakuplja se i ko treba i ko ne treba pomoc. Pakujem se i krecem dalje...imam jos pomoci ...
? Pitam se gdje je to, prolaimo kroz Topcic polje uzas, jad i bol u licima ljudi...Pitamo treba li im sta kazu NE imamo hvala Bogu sve. Ciste ljudi oko kuca, nasipi mulja visine do 4 metra, jeza me prolazi...

Pitam gdje mi to idem kazu do Starine ....Nikad cula al sutim...

KOzijim stazama idemo dalje, dolazimo nakon vozenje od sat vremena do sela puno djece...nemaju vec 7 dana struju i vodu, dijelimo im slatkise, svi su sretni najiskrenija zahvalnost je njihov osmjeh pri odlasku.

Dolazimo do grupe ljudi koji vec 4 dana neumorno pousavaju da rasciste selo, i obazbijede normalne komunikacije...ostavljam im hranu i vodu zahvalni blagosivljaju dok se udaljavam.
Domacin iz sela nas vodi do mjesta odakle je sve krenulo, dolakle je odreon krenuo dalje prema selu kroz suze gdjeam prema Topcic polju i pitam samu sebe, zar je moglo ista ostati s obzirom koja je kolicina zemlje odvaljena ....
Srecemo traktor kaze covjek ide u Serice, pun traktor pitam ga dal jos sta treba, kaze vode dajem mu svu preostalu vodu, koju konzervu, djeci par igracaka i hrane za djecu
vracam se nazad, oko 20 dolazim u Zenicu, gladna, zedna omjesanih emocija...ni sama ne znam sta da radim ni sta da kazem gdje sam bila.....na svu srecu nema nikog u kuci
Grcajuci u suzama gledam slike gdje sam bila i kome sam zahvaljujuci dobrim ljudima uspijela pomoci.
Subota, dogovaram se za odlazak na ginekolosko odjeljenje...nasa hata dusa od zene ide samnom. Ulazimo dijelimo zene jos uvijek u soku sto od onog sto ih je zadesilo, sto od poroda..al mi njima ostavljamo namjenjeno za njih
Odlazim u kasarnu, preko poznanstva uspijevam doci do nekih porodica koje ce tu ostati dugoooo, dajem svi sretni zahvaljuju se i odlaze, pogledam prazan kombi SRETNA SAM, al suze ipak padaju..

Uskoro slike iz Zavidovica, Starine, Nemile, Topcic polja, Bolnice zenica i Kasarne u Zenici

hvala drage moje, text je vjerovatno konfuzan al u meni se jos emocije mojesaju ...pokusala sam ukratko napisat sta sam ja za 48 sati uspijela prezivjeti

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.5.2014 15:56:39)

[Sadržaj poruke je obrisan]

teacher75 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 16:07:05)

I mene rasplaka[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]svaka ti cast

salmy -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 16:11:02)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] mama 2009 [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Admin -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 16:20:11)

[sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]

mishkica -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 16:22:34)

Mama2009[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mama2009 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 16:54:47)

trek sad vidim koliko gramatickih gresaka imam, ne zamjerite mi jer sam malo[sm=zmeden2.gif] ...htjela sam samo kratki izvjestaj prenjeti kako je bilo

Galicia -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 16:58:13)

Zena godine. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mama2009 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 17:02:22)

kod mene na fb imate slike

https://www.facebook.com/manela.dzidic/media_set?set=a.10152268457527819.1073741835.558462818&type=1

koka i po -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (25.5.2014 18:05:36)

[sm=smiley1.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

palachinken -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (26.5.2014 11:00:55)

mama2009, divna si. Žao mi je što se nismo uspjele vidjeti, ali bit će prilike aBd

hatepsut -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (27.5.2014 22:20:08)

Danas je svijet postao bogatiji za jednog djecaka! Trudnica iz Maglaja na svijet je donijela zdravog djecaka! Ja slobodno smijem reci da smo mi postale "tetke".Zao mi je sto beba nece upoznati svoj dom,ali se nadam da ce se to desiti cim prije.Hvala vam drage zenice sto ste pomogle da ovom malom smotuljku i njegovim roditeljima koliko toliko pomognemo,njegova mama se takodje po ko zna koji put zahvaljuje! [sm=smiley27.gif]

Full Moon -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (27.5.2014 23:45:03)

hatesput, hvala na informaciji, bas divna vijest, nek su zivi i zdravi, bice aBd opet svega, i kuca itd.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 13 [14] 15   Sljedeća stranica >   >>