RE: Kada ste saznale spol djeteta (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

grozđe -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (22.9.2012 16:08:28)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

na 4d moze i laik vidjet sta je lijepo se vidi ja sam imala
pregled od sat i po , imam i video gdje se tacno vidi. Meni
je4d divan trenutak ja i moj brat isli i bas smo uzivali svaje minute.

Zasto pregled traje tako dugo, sat i po.....

Gdje si radila pregled.....

Mirkica -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (22.9.2012 22:26:57)

plava polikilnika u Tz , pa eto trajao je pregled dugo , jer je Doktorica sebi uzela vremena i za bitno i nebitno sto je :)))) ono bas da se nagledas bebca , tu se uradi bas bas detaljno sve , od provjeranje protoka krvi u postelji, pupcanoj vrpci , svaka koska se izmjeri , svaki detalj ama bas sve , i bas bas sam prezadovoljna bila uslugom .

kaktuscic -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (22.9.2012 23:14:28)

U prvoj trudnoci mi je na 4D dr. u 17 sedmici vidio da je djecak i rodila sam ga [sm=smiley1.gif]. U drugoj trudnoci mi je dr. vidjela u 13 sedmici da je djecak, ja nisam vjerovala da je mogla vidjeti tako rano, onda mi je u 20 potvrdila i rodila sam svog drugog djecaka. Izgleda da je tacna ona da se djecaci rano pokazu [sm=smiley1.gif]

sretna_mama -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (22.9.2012 23:19:51)

Kod svog dr.Mehmedbašića..saznali smo da nosim sina u 12. sedmici..

Tad se naš momčina odvažio..pa lijepo izbacio ćunu..piškio [sm=smiley1.gif]..

Kad se samo sjetim..suze su me oblile..i dr. mi da tu sliku...kaže mm "Evo je, za revera"..[sm=smiley1.gif]

ToSamJa -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (25.9.2012 23:17:20)

a ja tek u 37.sedmici saznah da nosim malo sultanijicu....sve do sada nije dala da se vidi sta je.

Teddy Bear -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (3.10.2012 14:48:52)

Bila juce na UZ, 25-ta sedmica i dr ne vidi sta je, jer beba sjedi na guzi,,, ja imam osjecaj da je djevojcica, mada mi je dr na proslom UZ rekao da je curica i nije 100 % siguran... a kad sam bila trudna sa sinom, saznala u 13-toj sedmici, on je odmah pokazao cunu [sm=smiley36.gif]

dada18 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (13.10.2012 13:45:48)

u 4 mesces su mi govorli da je [sm=modricrtici.gif] al nije sigorno al je musko kasnije govori curica opet nije sigrno stacu ja ode ja kod privtanik on mi govori 99 posto da je [sm=modricrtici.gif] i sliku je kaze ima kita vidis kita kaze mi doktor i napravio sliku kaze pokazi muzu da imas kitu kasnije ode ja opet kod svog doktor on kaze curica a nije sigrno jos je malo da vidim sad mi 18 nedelje trudnoca sad neznam sta je jel curica il musko ja bi volije musko posto imam sad jedno curica sad staje a na sliku vidis lepo da je ima kiticu malo ma al znaj stacje sta vi milsiti staje [sm=zmeden.gif]

Teddy Bear -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (13.10.2012 15:55:35)

[sm=smiley29.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden2.gif]

Galicia -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (13.10.2012 15:58:51)

Mi mislimo da je beba. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jeca_Perec -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (13.10.2012 16:15:28)

.. cim sam zanijela, znala sam da je djecak..ima na netu neki kalendarcic ovulacije, i kad se pripremaju djevojcice , a kad djecaci.. i odmah muzu rekoh, ovo su dani rezervisani za djecaka[sm=duda.gif].. u 15. sedmici trudnoce dr Masic je rekao , ovo je braco.. ja se ne iznenadih, samo sam rekla mi njega i ocekujemo [sm=smiley1.gif]

Teddy Bear -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (4.12.2012 0:00:26)

Danas bili na UZ, 34-ta sedmica i djevojcica je [sm=rozacrtici.gif]

Apotekarka -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.12.2012 15:14:38)

S prvim djetetom mi je u 16 sedmici receno da je djecak i tako ostalo sad sam 22 sedmice trudna jos ne znamo sta je vise lici na djevojcicu ali stalno je u cudnim pozama....

begi1409 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (27.12.2012 22:22:28)

ja bih rado saznala spol ovog drugog djeteta...ovo neznanje me izluđuje...
IZVORNA PORUKA: jedna je majka

ako nekog stvarno zanima moze mi ostaviti svoj i suprugov datum i godinu rodjenja ja isto znam izracunati spol bebe jos nisam promasila sto je cudno desavalo se da su doktori pregledom na ultra zvuk tvrdili jedan spol a aj izracunam drugi i ipak budem ja u pravu(kad sam tek pocela s ovim racunanjem ni sama nisma bila sigurna jeli to istina sada je vec potvrdno)

amrych -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (27.12.2012 22:34:18)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Mi mislimo da je beba. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

lala0606 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (9.1.2013 15:10:33)

pa stavi nam sliciu da vidimo sta je, mozda mi skontamo[sm=smiley1.gif]

ada_ -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (10.1.2013 15:54:09)

mi smo sad 20tt i doktor misli da je curica ali nije bas siguran jer se krije [sm=smiley1.gif]
a meni svejedno samo da vise dodje i da je sve u redu...

Just smile -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (11.1.2013 13:00:58)

21-a sedmica, još uvijek ne znamo. Kontrola za dvije sedmice aBd pa ćemo valjda tada znati. Mi smo sretni šta god! :)

Anoniman -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (11.1.2013 14:54:16)

IZVORNA PORUKA: dada18

u 4 mesces su mi govorli da je [sm=modricrtici.gif] al nije sigorno al je musko kasnije govori curica opet nije sigrno stacu ja ode ja kod privtanik on mi govori 99 posto da je [sm=modricrtici.gif] i sliku je kaze ima kita vidis kita kaze mi doktor i napravio sliku kaze pokazi muzu da imas kitu kasnije ode ja opet kod svog doktor on kaze curica a nije sigrno jos je malo da vidim sad mi 18 nedelje trudnoca sad neznam sta je jel curica il musko ja bi volije musko posto imam sad jedno curica sad staje a na sliku vidis lepo da je ima kiticu malo ma al znaj stacje sta vi milsiti staje [sm=zmeden.gif]

imali kakva slicica sa zltrazvuka[sm=smiley1.gif]

lala0606 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.1.2013 10:58:55)

[img]http://www4.slikomat.com/11/1224/r5n-2012-1.jpg[/img]
mi jos uvijek od gin. nismo dobili potvrdu sta smo[sm=smiley1.gif]... tete nam kazu da smo

CombatKitten -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.1.2013 12:19:55)

sad kad procitah ovdje da je nekim mamama dosta rano potvrdjeno (12.-13. sedmica) da je djecak, i ja opet pocinjem da vjerujem da nosim djecaka. Naime, doktorica je u 12. sedmici rekla, da je vidjela nesto (citiram: visuljak) među nogicama i onda kada se okrenulo fino rekla je "izgleda da smo dobro pretpostavili, vidi gospodina što se lijepo namjestio". I prosli put na pregledu u 16 sedmici, nije mogla fino vidjeli jer je beba sjedila, pa je pokušavala iz raznih uglova, ali nije htjela vrijeme gubiti na to. Sad opet sa nestrpljenjem cekamo idući pregled (tad cemo biti u 21. sedmici). Imamo spremna i imena.

lala0606 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.1.2013 12:54:43)

nek je sa srecom , valjda cete tad saznat... mi smo 26/27 i kazem jos uvijek dok nam nije dao potvrdu sta smo... tek vidim da mi fali malo texta[sm=jezicek.gif] tete nam kazu da je [sm=rozacrtici.gif], mada mi jos sa sigurnoscu ne znamo[sm=zmeden.gif]

Cenzura83 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.1.2013 13:07:51)

Nama je dr. sa 13 sedmica rekla da nije 100% sigurna, ali misli da je [sm=modricrtici.gif], bitno mi je samo da je sve ok s bebom, da bude pod butum kako se to kod nas kaže. Radujem se i jednom i drugom šta god da bude, jer je prvo. Vidjeti ćemo sad na pregledu šta će dr. reć, hoće li potvrditi ili će demantovati [sm=smiley36.gif]

lala0606 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.1.2013 13:10:33)

naravno, nije bitno sta je[sm=rozacrtici.gif] ili [sm=modricrtici.gif] ... bitno je da je[sm=duda.gif] ok i da sve prodje kako treba... ali eto volili bih znat sta ce nam stici[sm=smiley36.gif], imammo samo ovu slicicu gdje se moze vidjet bebici izmedju nogica na svakoj dr je okrenuta guzom... lijep pozdrav svim dragim[sm=nosecka.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.1.2013 13:15:30)

[Sadržaj poruke je obrisan]

CombatKitten -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.1.2013 13:19:52)

neizvjesnost bas ne da mira. Samo neka bude zivo i zdravo, ali imam osjećaj da kad bi znala sta je da bi imala jos prisniju vezu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>