RE: Kada ste saznale spol djeteta (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

veeseelaa -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (17.9.2012 13:19:06)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
još jednu drugaricu, ima da sredim mužeka, nas tri a on sam heheh

ajla86 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (17.9.2012 13:22:19)

kod mene je isto to radila beba..tri kontrole uzastopno....
doduse ja sam isla sedmicno na kontrole pa smo pratili sve i ti pokreti su nam bili zanimljivi....
kaze Cile profinjeni pokreti su znak curice....

ma izdrzi jos tih 20 dana i znat ces...hajde sta si se zabrinula imas fore za kupovinu...samo kes pripremi ja sve kupila odjednom...
jest malo sheb kad je teta na kasi sve sabrala ali sta cu....

veeseelaa -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (17.9.2012 13:25:01)

ma izdrzi jos tih 20 dana i znat ces...hajde sta si se zabrinula imas fore za kupovinu...samo kes pripremi ja sve kupila odjednom...
jest malo sheb kad je teta na kasi sve sabrala ali sta cu....

heheh pa da
ja nekako sad sve gledam stvarčice, rado bi kupila a ne znam spol[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
pa gledam tu odjeću za curice, prekrasno, kakav izbor, zaljubila sam se

Arminaa -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (17.9.2012 13:56:02)

IZVORNA PORUKA: ajla86

ma sve je to do polozaja bebe..meni je npr dr reko da po bebinom "ssjedenju" vidi da je curica [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] na 3 kontrole je sjedila sa nogicom preko nogice i kaze dr ma ovo je jedna dama vidi kako sjedi prava cura....i u 24 sedmici se ispostavilo da je bilo tacno.....
tad mi je reko da se deckici obicno namjeste da svi vide njegovu cunu [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] kaze obicno su uvjek noge rasirene...sad jel to istina ili ne....

Meni su vec 2 puta rekli da je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], ali su se svaki put morali dobro pomuciti da vide, buduci da su nozice uvijek prekrizene. Znaci po ovom citatu ili doktori griješe ili je moj djecak jako sramezljiv[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

ajla86 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (17.9.2012 18:43:05)

armina duso kako meni dr reko ja prenosim samo svoje iskustvo....
kako kupila-tako prodala....prva mi je beba pa nemam ti ja neko iskustvo sa uz i spolovima....
a bit ce da je djecak ili curica---treceg nema [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Arminaa -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (18.9.2012 7:42:36)

IZVORNA PORUKA: ajla86

armina duso kako meni dr reko ja prenosim samo svoje iskustvo....
kako kupila-tako prodala....prva mi je beba pa nemam ti ja neko iskustvo sa uz i spolovima....
a bit ce da je djecak ili curica---treceg nema [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Znam draga, nisam te ja pogresno shvatila. I meni je prva beba pa s radoznaloscu sve iscitavam, pa sam tako kroz salu i ovo prokomentarisala. Djecak ili curica, zaista nije bitno, samo nek je zivo i zdravo i da, ako Bog da, sve hairli prodje.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

amrych -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (20.9.2012 18:33:34)

Pozdrav svima :)

meni je doktor NAPOKON rekao da u 23 sedmici da je [sm=rozacrtici.gif] ja sam se iskreno sokirala hehehe jer sve vrijeme bas imam osjecaj da je deckic i tako sam je i oslovljavala [sm=smiley36.gif] jel moguce da je doktor pogrijesio, ili moja intucija ipak nije tako dobra :P nek je zivo i zdravo, al eto mm se ispunila zelja, izgleda da ce ipak biti tatina curica a ne mamin sin [sm=smiley36.gif]

grozđe -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 11:22:30)

IZVORNA PORUKA: amrych

Pozdrav svima :)

meni je doktor NAPOKON rekao da u 23 sedmici da je [sm=rozacrtici.gif] ja sam se iskreno sokirala hehehe jer sve vrijeme bas imam osjecaj da je deckic i tako sam je i oslovljavala [sm=smiley36.gif] jel moguce da je doktor pogrijesio, ili moja intucija ipak nije tako dobra :P nek je zivo i zdravo, al eto mm se ispunila zelja, izgleda da ce ipak biti tatina curica a ne mamin sin [sm=smiley36.gif]

Cestitke [sm=bravo.gif]

ja sam prvo zelila curicu, a vidim da muz zeli sina, pa mi sad svejedno.... samo neka je zivo i zdravo... i da mi trudnoca prodje u najboljem redu....

Mirkica -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 11:25:49)

svo troje djece u 22 sedmici i bilo tacnoo i svaki put su moji princevi od tada pokazali svoj ponos :)))) .

Vesela postoji prica da li je istinita ili ne ne znam , ali ako beba nece da pokaze sta je onda je curica , a kod tebe mozda je jos prerano :))) sta go da je neka bude zivo i zdravo.

amrych -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 11:34:08)

Hvalaaa :)

i meni je bilo svejedno, ne znam zasto sam sve vrijeme mislila da je deckic :), al evo polahko se navikavam da nije deckic nego curica :)) a vidis istina ispade to da se curice kriju, meni se svaki put okretala i sad je doktor jedva uspio da vidi i opet nije siguran :)

Mirkica -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 11:38:15)

i meni je bilo svejedno, ne znam zasto sam sve vrijeme mislila da je deckic :), al evo polahko se navikavam da nije deckic nego curica :)) a vidis istina ispade to da se curice kriju, meni se svaki put okretala i sad je doktor jedva uspio da vidi i opet nije siguran :)

neka je sa srecom , vjeroj da je svejedno ja sam prizeljkivala djevojcicu ali kada se rodio moj treci sin ma nigdje sreci kraja bilo mi je svejednooooooooooo sta je kad me pogledao onim svojim okicama :)))) i sada sam sretna jer je tako kako je a valjda je to tako svakome :).

amrych -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 11:48:07)

Hvala ti draga, ma vjerujem da jeste, da samo sve bude akoBogda uredu, a evo vec sam se navikla da je mala pisulja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ispunila se zelja mm on je sve vrijeme tvrdio da je [sm=rozacrtici.gif] :))

grozđe -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 14:42:49)

Samo neka su ziva i zdrava i mi svi s njima [sm=smiley1.gif]

volila bih da znam sta je ( mada je rano ).... pa da se pripremam, uzivam u najsladjoj kupovini...

amrych -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 17:27:31)

Pa koja si sedmica? hajde strpi se jos malo, meni je rekao al ja jos ne uzimam zdravo za gotovo. nesto me strah kupiti rozu posteljinu, a da nekim slucajem bude da je pogrijesio hahaha a i ja jedva cekammmmmmm da pocnem kupovati [sm=bravo.gif]

mo girl -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 19:20:47)

meni je doktor rekao u 17 sedmici,jucer u 20 sedmici sam isla ponovo i upitala i opet mi je potvrdio da je[sm=modricrtici.gif] al ni sad ne vjerujem dok ne uradim 4D uzv bas radi te pogresne kupovine

amrych -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 21:04:58)

A jel kad se radi 4D onda sto posto znaju? :)

mayra -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 21:06:50)

Ja sam saznala kad su mi mjerili nuhalni nabor,tj.12+3 sedmice.

mo girl -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 21:20:29)

ma na njemu ti nemogu pogrijesiti kako su meni rekli,a ja cu svakako ii zbog onog anomaly scan pregleda pa cu upitati tada.neki dan kod jednog prijatelja zena rodi curicu a 3 doktora im tvrdila da je musko i oni sve kupili plavu robu za djecake pa se slagirali kad su vidili curu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

amrych -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 21:39:16)

hahaha nemoj zezaaaaat :) kako je mene toga strah, zato ja i dalje tvrdim da ne vjerujem doktoru iako je rekao da je curica :D jos ja vidjela divnuuuuu posteljinu i roza ogradicu, zamisli da kupim a bude muskic [sm=smiley36.gif]

Full Moon -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 21:48:35)

mo girl, mislim greske se dese oko spola ali kakvi su to dr., pa misa mu, nije valjda tako nemoguce vidjeti pravilno spol, ok kad saraju u toku trudnoce ali barem pred kraj vide tacno, meni je dr. u prvoj trudnoci jako rano rekao da je [sm=modricrtici.gif], onda mjesecima nije bio sigurana pa je onda negdje od 7. mjeseca stalno govorio [sm=rozacrtici.gif] i rodila sam [sm=rozacrtici.gif], sad mi je u ovoj trudnoci tri puta ponovio da je [sm=modricrtici.gif], i ja sve spremam za djecaka, mah hajde najmanje me brine to oko boje odjece[sm=smiley1.gif], a istina je barem kod mene da je curica fakat bila stidna i skrivala i lice i spol[sm=smiley36.gif], a sad bebica bas rasiri nogice, ti [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley36.gif]

mo girl -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 21:56:53)

mojoj sestri su do poroda govorili da je musko a ona rodila curicu zato ja to nesto ne vjerujem,a meni je doktor pokazivao kako je mali bas tako rasirio noge i namjestio se ko na izlogu[sm=jezicek.gif].
ja gledam odjecu za djecake al jos ne kupujem dok ne obavim 4 d za svaki slucaj

Full Moon -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 22:00:33)

Kazem ti cujem i ja svakakvih prica, ali zaista danas vjerujem da postoji takva tehnologija da se moze tacno procijeniti, kao npr. taj 4d, hajde javi kad odes je li dr. bio upravu [sm=smiley36.gif]

vila_7 -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 22:05:13)

a vidis istina ispade to da se curice kriju, meni se svaki put okretala i sad je doktor jedva uspio da vidi i opet nije siguran :)

ja u ovo ne vjerujem...al stvarno ispada tako - meni i u prosloj se stalno curica krila-tek u 8-om mjesecu dr.rekla, a evo i sad-jednom rekao da je moooozda curica,al od tad stalno se vrti i skriva, a koga god znam da su mu rekli musko-bas rano kazu jer se raskorace [sm=smiley36.gif]

grozđe -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 22:57:31)

Ne vjerujem bas u tacno odredjivanje spola...bas zbog toga sto znaju doktori i pogrijesiti...
moze se kupovati, sto da ne[sm=smiley1.gif]...bijela, zuta,crvena...moze se pronaci [sm=smiley20.gif]

planiram uskoro da kupim nesto za svoju bebicu....

Mirkica -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (21.9.2012 23:43:15)

na 4d moze i laik vidjet sta je lijepo se vidi ja sam imala
pregled od sat i po , imam i video gdje se tacno vidi. Meni
je4d divan trenutak ja i moj brat isli i bas smo uzivali svaje minute.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>