samedi -> RE: upala grla (15.4.2013 14:04:18)
|
Vodila sam svoju N. prošlu srijedu u DZ zbog temperature i cuenja nosica i crvenih očiju, doktorica je pregledala i odmah propisala 7 penicilina zbog jake upale grla,Operil za nos i Prospan za kašalj ( na 10 dana prije toga je završila terapiju Augmentina). Dva dana poslije toga primijetim da su joj oči skroz crvene i tokom noći joj toliko suze da ujutro ne može otvoriti oči od krmelja i opet je odvedem (znači u petak) i dr. joj je dala kapi Tobrex (oči su sada bolje, nisu više crvene i samo malo krmeljica bude ujutro). Jutros je odvedem da dobije injekciju i nakon toga predam knjižicu opet za pregled da vidim je li joj bolje i kada će moći u vrtić (i ujedno da nam napiše opravdanje za vrtić) kad ono ništa od toga, stanje grla isto, ništa se nije poboljšalo. Pošalje nas hitno da uradimo KKS i CRP. Uradili smo to i donijeli joj nalaze, leukociti malo povišeni 14. nešto i CRP 5.95. Dr. kaže da nisu ni dobri a nisu toliko ni loši. Dala nam je uputnicu sutra da radimo bris grla i nosa i do petka joj je produžila penicilin, znači 10 injekcija ukupno. I još nam je dala recept za Daktarin i neki IMMUNO + Zink sirup. U petak trebamo doći opet na kontrolu sa brisevima. Ona Ima li neko neki savjet? Ona sada nema temperaturu (od prekjuče) ali nos je još uvijek jako začepljen i kašlje puno, nekad iskašlje malo šlajma. Pregledao je još jedan pedijatar i preslušao pluća i kaže da nema ništa na plućima hB, i on je preporučio još 7 penicilina ali naša dr. nam je rekla do petka da primamo penicilin jer joj je puno 14 da primi,naravno da će morati ako stanje ne bude bolje. Njihovo objašnjenje na moje pitanje zašto joj nije nimalo bolje je to da ona vjerovatno sporije reaguje na lijekove [sm=zmeden.gif] Ništa mi nije jasno, i da, dr. je rekla ako joj do petka ne bude bolje da će pored injekcija uključiti i antibiotski sirup [sm=smiley19.gif] Šta da radim? Ikakav savjet? Dajem joj ćaj s medom, (kad hoće da ga popije) Šta još mogu ja uraditi?
|
|
|
|