de_de -> RE: upala grla (17.5.2011 14:01:57)
|
Evo i Keno od petka uvece ima temperaturu, i kao sto Leona kaze varira od 38 do 39. Mi smo ga u subotu odveli na hitnu, kad ono opet upala grla, al bas jaka. Doktor mu dao antibiotik Uniklar, kaze kao najbolji je i Ibuprofen sirup za temperaturu. Bas smo se napatili, malo sirupa sto mu damo il hoce da povrati il pljuje dok sve ne istjera iz usta, a temperatura konstantno visoka. Uspijem je malo skinuti sa Lupocet cepicima i tusiranjem, pa se nakon 4 sata vrati. Jucer smo bili kod pedijatrice i ona mu dala novi antibiotik, Pancef, pije ga samo 1 dnevno i to 4.5 ml. Od jutros mu je hvala Bogu bolje, jos je slab, al je poceo jesti. Pitanje, koliko je dobro/stetno nakon samo 2 dana koristenja jednog antibiotika zamjeniti ga drugim. Pancef mora koristiti 10 dana. I jos nesto sto nisam znala: posto je Keno u zadnje vrijeme imao ceste upale grla, pitali mi dr. da uradimo AST ( valjda sam dobro napisala) po preporuci drugog doktora. Pedijatrica nam se bas od srca nasmijala i kaze: za dijete u Keninoj dobi (1.5 godina) normalno je da ima 7 upala grla godisnje, a AST se radi kod djece oko 3 godine, ako imaju bas ceste upale[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] P.S. Leona bas mi je zao, znam kroz sto prolazis, al sreca pa ju jos dojis.
|
|
|
|