batterfly -> RE: Prijeteći pobačaj (11.2.2009 14:13:26)
|
Da vas i ja malkice pokusam utjesiti.... Prva moja trudnoca, jeste bila rizicna, doktor mi je u 4.mjesecu rekao da sam se vec pocela otvarati??[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...Nakon toga, odmah je uslijedila bolnica i serklaza..poslije terapija: apaurin, izoptin i pre-par(danasnja zamjena za gynipral), mirovanje itd.itd...Trudnoca prosla sa sretnim zavrsetkom,hB... Druga trudnoca,poprilicno ista, s tim da je na samom pocetku trudnoce uocen hematom(da je se pitalo njegove zene(od mog doktora-rade zajedno), mislim da bi 90% bio pobacaj), ali on mi je prepisao terapiju dabroston i mirovanje...Nakon 15tak dana, na kontroli hematom je "nestao"..Ali sljedila je identicna terapija kao i kod prve,serklaza,opet tablete i opet mirovanje... I moram da napomenem da sam ,pogotovo u drugoj trudnoci, imala ceste bolove u stomaku i ledjima... Ja vam savjetujem da slusate doktora, sve sto vas muci, boli, prijavite svom doktoru...(ja sam znala zapisivati sta se desava i kakav sam bol osjetila,da bi mogla objasniti doktoru svaki detalj, ...Ako vam je rekao STROGO mirovanje, onda mirujte....nista nemojte raditi, sve moze cekati...Usisavanje, rucak, pranje sudja....NISTA od toga ne dolazi u obzir...samo mirujte.... Ja sam 2x prosla kroz to i znam kako vam je, ali jednostavno, morate mirovati... SRETNO!!!
|
|
|
|