Hannan -> RE: Trazim posao (11.6.2011 23:54:31)
|
IZVORNA PORUKA: klemzi IZVORNA PORUKA: Hannan Primula, odakle si ti? Zanima me gdje je to za VSS 6mj za strucni? Ja koliko znam da je za VSS 12 mj, s tim da se u skolama racunaju i raspusti pa dodje oko 9mj aktivnog rada. Zeze, ja ne znam nikog ko je tek tako poslao molbu u skolu i bio primljen... volontirati mozes jedino ako si negdje zaposlena ( a to mozes da te neko prijavi kao da radis pa sama sebi uplacujes ) i onda u skoli radis samo pola radnog vremena koje ti se racuna kao pripravnicki, i to opet skola mora dobiti odobrenje ministarstva. Barem kod nas u TK ovo vazi. Sad bi trebalo u julu i augustu da krenu konkursi. Hannan, nije baš ovako...pripravnički traje 9 mjeseci, godišnji odmor iliti raspust ne ulazi u to...takođe, ne moraš biti nigdje prijavljen da bi volonterski odradio pripravnički staž. Tako je bilo prije par godina, sad više ne mora. Sad svaka općina raspiše konkurs za pripravnike sa svoje teritorije. Kad imaju konačan broj za tu godinu ( a broj mjesta je ograničen, ne znam koliko, vjerovatno zavisi od općinskih budžeta) onda se pripravnici rasporede po školama, firmama, i drugim ustanovama u zavisnosti od profila. ja sam ove godine imala pripravnicu - volonterku koja je trebala prisustvovati nekom određenom broju časova i održati neke, a daljna procedura je ista kao i kada si zaposlen. Jedino što prpiravnici volonteri sami sebi uplaćuju sve, a ništa ne dobijaju za svoj rad. Žalosno, ali tako je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] E onda je do mene, jer znam da medicinu ko zavrsi radi na Gradini godinu dana.A finansiranje od strane opstine , Tuzla u mom slucaju, cekam 6g i jos se nikad nije pojavilo, dok npr. opstina Zivinice daje haman svake godine. Ova zadnja recenica mi nije jasna. Znam da Zivinice kad raspisu taj konkurs imaju beki budzet iz koga pokrivaju to dadzbine mislim d aje po kandidatu 100 i nesto km...ili si ti mislila na one koji sami bez tog konkursa opstine zele da volontiraju?
|
|
|
|