RE: ŠTa ne bi jeli ni da vam ko plati!??? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

mala_sa -> RE: ŠTa ne bi jeli ni da vam ko plati!??? (19.7.2012 16:14:57)

"Specijalitet" iz Vijetnama - kuhano jaje, sa malim piletom unutra [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]. Inace sva njihova jela su mi [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]

MicoTico -> RE: ŠTa ne bi jeli ni da vam ko plati!??? (19.7.2012 18:03:08)

Ja bih sve probala kad bi imala priliku:i kukce i zmije i ćuke i mace, što da ne? Ako mi nije bed jesti mladu teletinu, jaretinu ili svinjetinu, što ne bi probala nekog skakavca na žaru?
Ja sve jedem sem kuhanog slatkog kupusa i tripica, a i to sam jela kad sam živjela s roditeljima. Sad ih nikada ne spremam kod kuće. Sestra i ja smo uvijek morale sve jesti i nismo smjele "izvoljevati", pa i taj omraženi kupus. Imala sam preko 20 god, ali sam morala isprazniti tanjir, čak i kad je famozni kupus u pitanju. Moj tata nam je govorio da je izraz nepoštovanja prema onom ko je kuhao i trudi se oko nas da ne jedemo što je servirano.
A još da se nađem sa Bearom Gryllsom na kakvom pustom ostrvu, jela bi mu skakavce i larve iz ruke i ne bi se bunila[sm=smiley9.gif]

bebaa -> RE: ŠTa ne bi jeli ni da vam ko plati!??? (12.9.2012 12:12:44)

necu uzimat u obzir ove zabe kukce zmije i ostale zivotinjke koje nisu u bosanskom meniu...ali ni slucajno ne bi jela morske plodove...ne znam kakvog su ukusa i ne zanima me,jednostavno to nije moja hrana...od svega iz kojekakvih voda mogu pojest oslic i to res pecen...mnogi su odusevljeni morskim pjodovima i to postujem...pa i ja imam neke svoje prohtjeve...luda sam za svim vrstama povrca u svim oblicima...

amra_sa -> RE: ŠTa ne bi jeli ni da vam ko plati!??? (11.12.2012 0:38:13)

Ne jedem ništa što mi vjerski nije dozvoljeno, mada moram reći da volim popiti dobar domaći liker i kupinovo vino - zbog krvne slike i tako[sm=smiley36.gif] Mnogo sam gadljiva kad je hrana u pitanju.Ne bih pojela živog jastoga ni za živu glavu, niti bilo šta što je živo i što se miče. Još im je to delikatesa fuujjjjjj. I ovu rakiju ne bih probala da iže iz mrtvih [sm=smiley36.gif] http://www.radioimotski.hr/index.php/gospodarstvo/817-rakija-poskokusa-priki-lik-za-sve-bolesti

Targus -> RE: ŠTa ne bi jeli ni da vam ko plati!??? (21.12.2012 11:08:25)

Ja ne bi jela one insekte, to mi je bas odvratno..puzeve isto, iako sam cula da su kao ukusni [sm=zmeden.gif]

dijete prirode -> RE: ŠTa ne bi jeli ni da vam ko plati!??? (9.1.2013 17:02:39)

možda može i slično pitanje - šta nikad ne biste pojeli, a plaćate da ga jedete? :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]