budućamama -> RE: Polip na endometriju (27.6.2008 13:57:18)
|
Prije svega dobro nam došla[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kao što vidiš, i ja imam isti problem kao i ti. Čak nam je i polip iste veličine. Meni nije predložena ova terapija, a ja i inače imam obilne menstruacije, ali se polip nije makao otkako je dijagnosticiran u februaru ove godine. Predložena mi je histeroskopija/polipektomija na GAKu kod doc Godinjaka, ali mi je moja doktorica rekla da bi ona ipak malo sačekala s histeroskopijom jer su žene i ranije rađale sa svim i svačim i kad nije bilo uzv kojim se mogao dijagnosticirati polip pa nisu ni znale da ga imaju. Na drugom forumu sam saznala da se velikim polipom smatraju oni preko 5,5cm, pa se nešto tješim da ova veličina nije ništa strašno i da će se možda beba ipak uhvatiti bez problema. Mene sada ipak prati i nedostatak O u prošlom ciklusu, pa ćemo vidjeti hoće li ga biti ovaj ciklus, a za nekih 7 dana ću opet kod svoje dr da vidim šta ćemo s histeroskopijom i da li će me staviti na klomifen. Moram te pitati da li ti imaš tzv probojno krvarenje u sredini ciklusa, smeđkasto ili crvenkasto obojen iscjedak? On se može desiti zbog polipa ili pada hormona, a ja ga imam svaki drugi ciklus i mislim da je zbog pada hormona. Eto, svašta sam napisala, nadam se da nisam nikog ugnjavila dužinom posta. Također, želim ti sreću i da uspiješ putem lijekova izazvati ljuštenje tog ploipa zajedno s endometrijem, a javiću svakako šta je meni dr rekla na slijedećoj kontroli. Držim nam fige objema. Sretno!
|
|
|
|