|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   pasulj
13.2.2008 11:16:57   
libra
Još nisam neka kuharica i još se učim pa imam 100 pitanja. Danas ču da kuham pasulj. Da ga dam kuhati, ok to ču znati. Ali kako da ga na kraju zakuham, da bude dobar?

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: pasulj
13.2.2008 11:23:30   
Emina*
Ja ga ne zakuham, pravim ga u pretisu,
i kad bude gotov, bude gust i bez brasna...
MM i ja ne volimo da zaprzavamo hranu,
osim nekih jela koje moram,
ali od zaprske se bas napusemo ko baloni user posted image   user posted image

(odgovor članu libra)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: pasulj
13.2.2008 16:47:17   
haidy
Ja stavim malo maslaca, brasna, vegete i aleve paprike, to na tihoj vatri izmjesam i dodam u pasulj.

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: pasulj
13.2.2008 17:08:33   
M kao Mama
Haidy stižu hurmašice

1 puter istopi i kada se malo ohladi stavi u to 1 jaje, pola šolje kafene ulja, šolju kafenu šećera, 2 kašike supene jogurta, prašak za pecivo i malo brašna po potrebi sama ocjeni. Tijesto doro uradi, i onda pravi hurmašice ja stavim nekada u tijesto sjeckane orahe, a nekada po cijeli orah u svaku humrašicu. Agdu napravi jaču, 1 kg šećera i vode samo da prekrije šećer u šerpi. To neka ti dobro uvre. Nemoj nikada da zaljevaš vruće hur. vrućom agdom, jer uvijek jedno od ovo djoje mora biti hladno.

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: pasulj
13.2.2008 17:21:23   
Okarica
IZVORNA PORUKA: Eminica

Ja ga ne zakuham, pravim ga u pretisu,
i kad bude gotov, bude gust i bez brasna...
MM i ja ne volimo da zaprzavamo hranu,
osim nekih jela koje moram,
ali od zaprske se bas napusemo ko baloni user posted image   user posted image



I ja tako pravim i pravo da ti kažem, bude odličan, gust, super se raskuha. Inače ne volim zapršku, poslije me stomak zeza. E kad smo kod graha, nisam ga odavno pravila, a oboje ga obožavamo. Idem sutra da kupim.


_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: pasulj
13.2.2008 17:23:03   
Emina*
Ja da ga zaprzim, meni bi bio kao pire krompir gust.... 
Ne znam kako to dobijem,al et...
Hvala Okarice,ja kontala da sam prolupala,
user posted image  user posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: pasulj
14.2.2008 12:10:18   
sarah
Ja grah nekad zaprzim, ali cesce praktikujem da ga napravim gusto tako da ga ne moram zaprzavati. Izbjegavam zaprsku jer bas zna biti teska za zeludac.
Neki dan slusam jednog kuhara na TV-u kako kaze da inace kad se brasno stavlja u hranu (da bi jelo bilo gusce) trebalo bi da se kuha bar pola sata da ne bi bilo tesko za zeludac.

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: pasulj
14.2.2008 12:20:10   
M kao Mama
ja kao iskusna kuharica, ha, ha, salim se, ja sve sto sam naučila što se tiče kuhanja naučila sam od moje nane i to tek kada sam se udala, a svi mi kazu da dobro kuham, a bogme vidi se i na meni i mojoj familiji kojoj kuham, user posted image
znači, grah nikada ne zapržavam, kao ni ostalu hranu, grah kuham više u šerpi nego upretisu, jer me strah pretisa, jednom mi je zamalo ekspl. malo se pokvario, a ja to nisam znala, i isjeckam dosta luka, mrkvice , suho meso i ulje , to malo propržim i dodam grahić, kuham ga koliko trebas, kada se skuha dodam začine i paradaj pire, opet ga kuham i kuham, dok ne dobijem gustoču koju želim.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: pasulj
14.2.2008 13:05:33   
sarah
IZVORNA PORUKA: mama alma

ja kao iskusna kuharica, ha, ha, salim se, ja sve sto sam naučila što se tiče kuhanja naučila sam od moje nane i to tek kada sam se udala, a svi mi kazu da dobro kuham, a bogme vidi se i na meni i mojoj familiji kojoj kuham, user posted image
znači, grah nikada ne zapržavam, kao ni ostalu hranu, grah kuham više u šerpi nego upretisu, jer me strah pretisa, jednom mi je zamalo ekspl. malo se pokvario, a ja to nisam znala, i isjeckam dosta luka, mrkvice , suho meso i ulje , to malo propržim i dodam grahić, kuham ga koliko trebas, kada se skuha dodam začine i paradaj pire, opet ga kuham i kuham, dok ne dobijem gustoču koju želim.


I ja ga najcesce tako skuham, samo sto ja to ipak radim u pretisu.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: pasulj
6.5.2008 22:20:37   
Mona Liza




Beli pasulj

Ocisti se i opere pola litra belog pasulja,nalije hladnom vodom i ostavi da se kuva.Pasulju se dodaju 2 glavice sitno iseckanog luka(a moze se staviti i 1-2 komadica slanine),pa se kuva dok pasulj potpuno ne omeksa.Tada se dodaje ova zaprska:u vecoj serpi zagreju se 2 kasike masti,spusti 2 glavice sitno iseckanog luka i,kad luk porumeni,dodaju se 3 kasike brasna i proprze.Kuvani pasulj se potom izruci na zaprsku.Sve se promesa,posoli i dalje kuva na tihoj vatri.




_____________________________

Zivi i pusti druge da zive!

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: pasulj
12.10.2013 22:14:58   
Crnkica
evo dobar recept za pasulj KLIK


(odgovor članu Mona Liza)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: pasulj
12.10.2013 23:15:06   
Pingvina

Crnkice, recept je super...ali mm i ja bi umrli od toliko mesa koliko ova gospodja stavi u grah.user posted image user posted image

_____________________________

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: pasulj
12.10.2013 23:27:48   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: Pingvina


Crnkice, recept je super...ali mm i ja bi umrli od toliko mesa koliko ova gospodja stavi u grah.user posted image user posted image

Ja sam počela primjenjivati ovakav način pripreme i pokazao se dosta bolji i lakši,bez zaprške...a i sa manje mesaaaa user posted image

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: pasulj
12.10.2013 23:44:30   
hanabanana
Potopim grah dva tri sata ranije.
Skuham ga u pretisu, 10 minuta nakon sto prosisti ugasim vatru.
Iscjedim vodu, naspem novu, u tu vodu ubacim grah, sitno izrezanu mrkvu i luk, oba.
Posolim i opet na kuhanje,
Dvadesetak minuta.
Na kraju dodam kasiku ajvara umjesto zaprske.
Nekada ubacim malo sudzuke ili suhog mesa, cisto da zamirise.
Ne volimo grah s mesom.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: pasulj
13.10.2013 5:43:53   
Galicia
Ja ne zaprzavam grah, nego odvadim par vecih kasika graha u zdjelicu i izgnjecim i vratim nazad u serpu da se "zgusne".
Obavezno ide samo suho meso.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: pasulj
13.10.2013 10:13:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ja ne zaprzavam grah, nego odvadim par vecih kasika graha u zdjelicu i izgnjecim i vratim nazad u serpu da se "zgusne".
Obavezno ide samo suho meso.


Istouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *