SANELA2007 -> RE: nalaz urina kod novorodjenceta (20.2.2009 14:35:48)
|
neki,i kod nas je odprilike ista situacija bila,na kraju su nas poslali kod dok.Varge privatno i ona nam je uradila UZ i rekla da je sve super i da nema apsolutno govora o e.coli,a što se tiće urina najsigurnije je ( mi smo tako uradili i opt ću za kontrolu ) uraditi nalaz urinokulture kod privatnika.Prvo urin netreba presipati iz kesice u epruvetu( prilikom čega može doći do unosa bakterija ),a najvažnije je da oni odmah uzimaju urin na analizu ne čekaju da se skupi kao u domu zdravlja pa može doći i do kontaminacije.Način na koji da uzimam urin malom objasnila nam je doktorica.Neznam da li je kod tebe sin ili kcerka,ali ja sam to radila ovako nadam se da će ti pomoći: prvo ga operem normalno dj.sapunom,zatim mu malo navučem kožicu na piši( jer se tu zadržava urin koji duže stoi poslije svakog mokrenja i stvara bakterije ),nakon toga napravim rastvor hipermangana da bude blago roze boje,i onda nakvasim komadić vate,navucem kožicu i ocistim pisu,pa onda drugi komad vate,i onda treci.Znaci 3 puta hipermanganom. E onda nastaje borba,po pravilu treba srednji mlaz urina.Ja sam mislila da nikad neću to uspjeti,ali nije teško.Sjedi pripremi kesicu i gledaj.Kad pocne piskiti malo sacekaj pa stavi kesicu.Nije problem.Kada smo na ovaj nacin uradili UK sve je bilo Ok.nadam se da sam ti pomogla bar malo.
|
|
|
|