RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:55:20)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ovdje vlada mišljenje da su ove porodične kuće napravili svekijevci i da su svekijevci u penziji, i niš ne rade samo virkaju na prozorče[sm=smiley36.gif]

joj cure vi mene nasmijaste večeras baš[sm=jezicek.gif]

najgore je što vlada mišljenej da te svekrve utiču na snahin život , svakoj od nas [sm=jezicek.gif]

i da nas sve redom lupaju po glavi[sm=jezicek.gif]

Bgm mi dodjite, da vidite kako se patim[sm=smiley36.gif]

hocel bit pite?

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:55:56)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Sad zamisljam situaciju da je mm napravio trospratnicu za sebe, brata i svoje i ja tu dodjem i kazem ja ne zelim tu da zivim, pa brzo bi se rastala.
Sad te razumijem veso. Ti tu moras zivjeti. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]
E ovako se kod nas kuce prave.
Bez veze vala.

Tako i moj otac. Mada moj brat sada uzeo plac posebno da pravi a drugom bratu ostaje ova citava. I bolje.

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:56:43)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

kad nas anonimna iscita reci ce 'necu ja nigdje' [sm=smiley36.gif]

Ma jok. Citajuci vas pomislice da je normalno zivjetu u istoj kuci sa roditeljima, i to njegovim.

I kad bih bas morala birati sa cijim roditeljima da zivim, bili bi to moji. Necu s tudjim valjda zivjeti. Malo morgen. [sm=smiley36.gif]

citajuci tebe pomislice da je normalno ne pricati s muzevom majkom[sm=smiley36.gif] i na tvom mjestu, u takvoj situaciji, koja je meni krajnje cudna, ne bih ni ja zivjela ni blizu nekoga ko me ne podnosi i vrijedja.

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:58:58)

Ajd sve to na stranu. Ali medic i ja se slazemo. Ovo je ipak za slatke. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

Ma Boga mi cesto se mi sozimo, eto jedino ta vjerska pitanja samo [sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:59:09)

Sad zamisljam situaciju da je mm napravio trospratnicu za sebe, brata i svoje i ja tu dodjem i kazem ja ne zelim tu da zivim, pa brzo bi se rastala.
Sad te razumijem veso. Ti tu moras zivjeti. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

brat živi kod djevojke ima i godinu dana

ma bona nije tako al ajd

kad smo se zabavljali tako smo odlučili, i sve ostale nekretnine odlučili rentati, tu smo se navikli, djecu rodili, tu smo sretni,zašto bi mijenjali?

nijedna nam nažalost nekretnina nema 120 m2, ovdje je meni najljepše, najprostranije

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:59:23)

Animagical, ja nigeje ovdje nisam pisala da ne peicam sa svojom sveki. Cak sta vise ja i ne volim sto ne pricamo, vise sam za neki ljudskiji odnos, ali pitala bih tebe da ti neko familiju vrijedja da li uopste zelis biti blizu takve osobe.
Onaj ko te voli, ne vrijedja te. A ona me ne mora ni voliti, ni ja nju, ali se ne moramo ni vrijedjati.

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:01:21)

IZVORNA PORUKA: canim

Ma to "zajednica" je vjerovatno ostalo od nasih pra nana, kad su ono zivile u zajednickom domacinstvu sa roditeljima od muza, pa su vjerovatno prihodi/rashodi bili zajednicki kao sto je jos obicaj tamo gdje se medic udala...

a slazem se sa veselom, animagical i ananaskom, ja isto ne smatram da je zajednica odvojeni stanovi u istoj kuci, jer su to dva odvojena domacinstva.

Galicia, ja neki dan opet naletih na zanimljivu TLC emisiju, onaj neki Amerikanac ima 5 zena [sm=smiley36.gif]...sta mislite sta oni misle o zajednici [sm=smiley36.gif]

Ne canim, i oni zive po spratovima, digli zgradu,svako svoj novcanik. Ali opet jeste jedan vid zajednice bez obzira na sve to :)

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:03:16)

Animagical, ja nigeje ovdje nisam pisala da ne peicam sa svojom sveki. Cak sta vise ja i ne volim sto ne pricamo, vise sam za neki ljudskiji odnos, ali pitala bih tebe da ti neko familiju vrijedja da li uopste zelis biti blizu takve osobe.
Onaj ko te voli, ne vrijedja te. A ona me ne mora ni voliti, ni ja nju, ali se ne moramo ni vrijedjati.

nisam ja ni rekla da si ti nesto kriva! ali znam od prije da je zena teska, bezobrazna, da vrijedja, spominej stvari koje niko ne bi smio i tako...to je odlican razloga da zivis sto dalje od nje i da eto u krajnjoj liniji ne pricate nikako kad ne moze lijepo, medjutim, u mom odnosu sa mojom svekrvom i svekrom, ja nemam nijedan razlog da odselimo iz muzevog sprata...niti me ko vrijedja, niti mi dosadjuje, sugerise, upada, zivka...ne osjetim ih zive uopste, svako ima svoja vrata i svoj mir. a oni presretni sto vide jedinog unuka cesto.

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:03:19)

ako može još lajk za kuću[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:03:28)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

kad nas anonimna iscita reci ce 'necu ja nigdje' [sm=smiley36.gif]

Ma jok. Citajuci vas pomislice da je normalno zivjetu u istoj kuci sa roditeljima, i to njegovim.

I kad bih bas morala birati sa cijim roditeljima da zivim, bili bi to moji. Necu s tudjim valjda zivjeti. Malo morgen. [sm=smiley36.gif]

hoces rec da ja zivim nenormalno,a ti normalno? jer ja zivim sprat iznad muzeve majke i nemam problem s tim,a gdje ti zivis i kakav imas odnos muzevom majkom?

canim -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:04:10)

Medic ja ne govorim o tebi konkretno nego o obicajima tamo, jer nije strano da zive svi zajedno u jednom domacinstvu [sm=smiley1.gif] doduse mozda se u zadnje vrijeme sta god promjenilo, nisam bas toliko upucena.

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:05:22)

ako može još lajk za kuću[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1627821496994&set=a.1278791171454.2039260.1280265878&type=3&theater

Neki dan saam prolazila blizu, divota :)

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:07:21)

Imam divan odnos.
Ne vidimo se i super nam. [sm=smiley36.gif]

A ti si sanjala citav zivot da zivis iznad svekrve? How yes no. Ja nikad nisam ni pozelila da zivim u istom domu sa bilo cijim roditeljima.
Koliko me sjecanje sluzi nije ni tvoj odnos sjajan, ali eto.

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:07:22)

ja ne bi fkt da ovo izadje na svadju, al zaista sam iznenadjena kako imate loše mišljenje o meni[sm=jezicek.gif]

rekli ste da ja moram ovdje da živim, u ovom haotičnom društvu,da sam sigurno maltretirana i da nemam pravo glasa[sm=jezicek.gif]

kuku,kakve ste vi drugarice[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:08:47)

IZVORNA PORUKA: canim

Medic ja ne govorim o tebi konkretno nego o obicajima tamo, jer nije strano da zive svi zajedno u jednom domacinstvu [sm=smiley1.gif] doduse mozda se u zadnje vrijeme sta god promjenilo, nisam bas toliko upucena.

Ma promijenilo se. Ali npr roditelji se ne ostavljaju sami, vec rekoh na pocetku davno. Ali njima tako odg.
Sve zavisi kako ko ima.
Ali nigdje u svijetu ne naidjoh na bolje odnose familijarne, na povezanost porodicnu. Meni je to divno. Ali brate svako svoja vrata neka ima :)

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:09:40)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

i sad ja da idem u stančić neki, ma nisam luda
nema veze što me ovdje tuku i maltretiraju[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

majke mi ste legende[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:10:17)

Canim, nisam gledala to. O kome je rijec?

Vesela, znaci imam gdje prenociti u Sa? [sm=smiley36.gif]

minja_ -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:10:59)

Lajkala:)))

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:12:19)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

i sad ja da idem u stančić neki, ma nisam luda
nema veze što me ovdje tuku i maltretiraju[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

majke mi ste legende[sm=smiley36.gif]

Ma bjezi , ne naturaj nam, niko to ne rece.
I da hoce nebi se ti dala [sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:12:20)

Minja sta ti imas reci na ovu temu?
Jeai li i ti mastala cijeli zivot kako zivis sa svekrvom u istom domu? [sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:12:41)

Imam divan odnos.
Ne vidimo se i super nam. [sm=smiley36.gif]

A ti si sanjala citav zivot da zivis iznad svekrve? How yes no. Ja nikad nisam ni pozelila da zivim u istom domu sa bilo cijim roditeljima.
Koliko me sjecanje sluzi nije ni tvoj odnos sjajan, ali eto.

ciji bona?[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:13:44)

Minja sta ti imas reci na ovu temu?
Jeai li i ti mastala cijeli zivot kako zivis sa svekrvom u istom domu? [sm=smiley36.gif]

Minja ima neka druga mastanja, romanticnija[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:13:48)

ja se nisam uopste planirala udavati, ali me prevario mladu[sm=smiley36.gif]

minja_ -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:13:59)

Nakon sto mi je mm podrobno i strpljivo objasnio neke stvari [sm=jezicek.gif] shvatila sam da bih zivjela s njim bilo gdje:)))

canim -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 1:14:13)

Canim, nisam gledala to. O kome je rijec?

Vesela, znaci imam gdje prenociti u Sa? [sm=smiley36.gif]

http://www.tlc.com/tv-shows/my-five-wives

ali ipak mi je Kodijeva zajednica nekako draza [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>