RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:24:21)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

sad će se raja još počet otimati za zajednicu[sm=jezicek.gif]

Pa bez obzira sto zivite po spratovima, meni je opet to jedna vrsta zajednice [sm=smiley36.gif]

na osnovu cega?

Pa eto na osnovu toga sto cijela jedna porodica zivi u istoj kuci. Iako su odvojeni.
Jedan vid zajednice.
Porodica na okupu.

Nista lose.

Vesela da mi smo haustorska zajednica a kod vas obiteljska [sm=smiley36.gif]

pa hB,da je nama bolje[sm=smiley36.gif]

ovo je bona svekrva iz Rudog, kažu da je najbolje udati se u njihovu familiju[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:24:54)

Pa nije moj dom, kao sto ni to nije tvoj. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Moj dom je samo ono sto sam JA kupila ili ja i mm zajedno. Jasno ko dan.

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:25:08)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Sad ja skontah vi sto zivite u zajednicama pa vi ni jedna niste u radnom osnosu osim vesele. Zato vam i odgovara. Samo vam je tesko prevaliti preko tipke da volite zivjeti na tudji racun.

o cemu ti?

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:26:58)

Pa nije moj dom, kao sto ni to nije tvoj. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Moj dom je samo ono sto sam JA kupila ili ja i mm zajedno. Jasno ko dan.

znaci, da je tvoj muz/momak imao vlastiti stan prije nego si pocela zivjeti s njim, ti bi ga natjerala da iseli iz svoga, pa da skupa rentate? zanimljivo...po meni skorz nepotrebno. doduse, da meni sta ne odgovara ovdje, mi bi vjerovatno davno preselili...ovako, mi rahatnije komsije ne mozemo nikako imati...niko nikome ne smeta, a svi jedni drugima na pomoci, ako zatreba.

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:27:54)

IZVORNA PORUKA: animagical

kako kakve veze ima sinovo vidjanje rodielja? pa vidite da mu po medic ja branim i distanciram ga[sm=smiley36.gif] meni niko ne smeta, samo nemam vremena za cesce ispijanje kafa...ne znam ni bi li mi godilo...

Daj magicna, na osnovu cega ti zajkljuci ?
Pitam jer mi cudno da vidis svervu jednom sedmicno, nevjerovatno zvuci[sm=smiley36.gif] Bas ni s prozora [sm=jezicek.gif]
A kakve veze sinovljevo vidjanje roditelja, pa valjda te porodicne veze. Ono selam, pozdrav roditeljima, jako lijepo. Ipak ste blizu. Na to sam mislila [sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:32:54)

kako kakve veze ima sinovo vidjanje rodielja? pa vidite da mu po medic ja branim i distanciram ga[sm=smiley36.gif] meni niko ne smeta, samo nemam vremena za cesce ispijanje kafa...ne znam ni bi li mi godilo...

Pitam jer mi cudno da vidis svervu jednom sedmicno, nevjerovatno zvuci[sm=smiley36.gif] Bas ni s prozora [sm=jezicek.gif]
A kakve veze sinovljevo vidjanje roditelja, pa valjda te porodicne veze. Ono selam, pozdrav roditeljima, jako lijepo. Ipak ste blizu. Na to sam mislila [sm=smiley36.gif]

a nisam ja snaha na spratu, ja sam snaha u prizemlju[sm=smiley36.gif] a stvarno se porijetko vidjamo, ljudi za svojim poslom, ja za svojim...kad ih vidim lijepo se pozdravimo, zovnemo na kafu, pa ako se ima vremena popijemo. ja i svoje vidjam jednom sedmicno, sasvim zdrav odnos imamo. vazan je odnos sa roditeljima, ali ne treba da zbog tih druzenja ispasta ni uza porodica, tj nas troje...mi odemo sami na kafu, u park, setnju, rucak...druzimo se s omladinom, izlazimo navece...vikendom vidimo roditelje...kud ces bolje. ja se za pet godina braka nisam na tazbinske odnose pozalila ni na rr, a ni rodjenoj mami...nemam zaista na sta.

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:35:49)

ma ko ljudi

nikako da prihvate da nam je dobro[sm=smiley36.gif]

ja kad bi pisala kolko me sveki gotivi majke mi niko sa RR ne bi vjerovao[sm=smiley36.gif]

ja dodjoh kući oko 22 sata, kad ona zvoni, donijela tepsiju pite zeljanice i 1-2 kg teletine,samo s vrata žena dade i ode

da Bog da nam svima bile takve komšije[
sm=jezicek.gif]

[sm=bravo.gif]

Je li se najavila prije ?[sm=smiley36.gif]

Pa eto lijepa je ta zajednica :)

I tvoj muz poput Sandza, nece da ostavi porodicnu kucu, pusti ti sada te price, elitno naselje, parking, garaze [sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:39:31)

a nisam ja snaha na spratu, ja sam snaha u prizemlju[sm=smiley36.gif] a stvarno se porijetko vidjamo, ljudi za svojim poslom, ja za svojim...kad ih vidim lijepo se pozdravimo, zovnemo na kafu, pa ako se ima vremena popijemo. ja i svoje vidjam jednom sedmicno, sasvim zdrav odnos imamo. vazan je odnos sa roditeljima, ali ne treba da zbog tih druzenja ispasta ni uza porodica, tj nas troje...mi odemo sami na kafu, u park, setnju, rucak...druzimo se s omladinom, izlazimo navece...vikendom vidimo roditelje...kud ces bolje. ja se za pet godina braka nisam na tazbinske odnose pozalila ni na rr, a ni rodjenoj mami...nemam zaista na sta.

[sm=smiley36.gif]

Sve se slazem.
Tako i treba.

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:39:58)

ma ko ljudi

ja kad bi pisala kolko me sveki gotivi majke mi niko sa RR ne bi vjerovao[sm=smiley36.gif]

ja dodjoh kući oko 22 sata, kad ona zvoni, donijela tepsiju pite zeljanice i 1-2 kg teletine,samo s vrata žena dade i ode

sm=jezicek.gif]

[sm=bravo.gif]

I tvoj muz poput Sandza, nece da ostavi porodicnu kucu, pusti ti sada te price, elitno naselje, parking, garaze [sm=jezicek.gif]

pa ovo je njegova kuća, on ju je isfinansirao, ne kontam kako da ostavi svoje?

nije mm dato ništa, nego je on dao[sm=smiley1.gif]

o Bože pa vi madam imate loše mišljenje o mm[sm=jezicek.gif]

nije on balavac kojem je stari napravio sprat jer je nesnalažljiv il sl

mm kao i ja radi od 19 godine, mi smo sve sebi sami zaradili

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:42:09)

e zaboravih, nije im ovo odvajkata "porodična" kuća, mm je ovo napravio pred ženidbu
a neću ja u te stare trošne kućerke,da me krov nedje smlati[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:42:28)

[sm=smiley36.gif]

Sve se slazem.
Tako i treba.

vidis da sam donja, a opet zadovoljna[sm=smiley36.gif] pa samo recite da nisam nagodna[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:42:34)

Agicna ne bih ga natjerala nema sanse, zivjeli bi smo u njegovom stanu nije problem, ali garantujem ti da ne bi Ivjeli u istoj kuci ni sa mojima ni njegovima. Ali znam da bih nakon mozda par godina kupili nesto zajedno.
Mm je ima dva stana kad smo se poceli zabavljati ali je ubrzo prodao iste, stari bili itd itd.

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:43:55)

za sve mora atest da se ima[sm=jezicek.gif]

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:45:03)

Agicna ne bih ga natjerala nema sanse, zivjeli bi smo u njegovom stanu nije problem, ali garantujem ti da ne bi Ivjeli u istoj kuci ni sa mojima ni njegovima. Ali znam da bih nakon mozda par godina kupili nesto zajedno.
Mm je ima dva stana kad smo se poceli zabavljati ali je ubrzo prodao iste, stari bili itd itd.

pa nismo svi u istim uslovima...ti sa svojom svekrvom npr ne govoris...meni moja nikad pola ruzne rijeci nije rekla, a ni ja njoj. rekoh li vec da sam nagodna?[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:46:18)

ma ko ljudi

sm=jezicek.gif]

[sm=bravo.gif]

pa ovo je njegova kuća, on ju je isfinansirao, ne kontam kako da ostavi svoje?

nije mm dato ništa, nego je on dao[sm=smiley1.gif]

o Bože pa vi madam imate loše mišljenje o mm[sm=jezicek.gif]

nije on balavac kojem je stari napravio sprat jer je nesnalažljiv il sl

mm kao i ja radi od 19 godine, mi smo sve sebi sami zaradili

[sm=smiley36.gif]
Ma daj, ovo za muza ja se to salim [sm=smiley36.gif]
Neka hBg, samo uzivajte :)

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:48:01)

e zaboravih, nije im ovo odvajkata "porodična" kuća, mm je ovo napravio pred ženidbu
a neću ja u te stare trošne kućerke,da me krov nedje smlati[sm=smiley36.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:49:30)

tacno ovu medic treba poslati malo kod svekrve, da zive skupa i da nosi svecane haljine[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:50:29)

Sad zamisljam situaciju da je mm napravio trospratnicu za sebe, brata i svoje i ja tu dodjem i kazem ja ne zelim tu da zivim, pa brzo bi se rastala.
Sad te razumijem veso. Ti tu moras zivjeti. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:50:33)

kad nas anonimna iscita reci ce 'necu ja nigdje' [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:50:45)

ovdje vlada mišljenje da su ove porodične kuće napravili svekijevci i da su svekijevci u penziji, i niš ne rade samo virkaju na prozorče[sm=smiley36.gif]

joj cure vi mene nasmijaste večeras baš[sm=jezicek.gif]

najgore je što vlada mišljenej da te svekrve utiču na snahin život , svakoj od nas [sm=jezicek.gif]

i da nas sve redom lupaju po glavi[sm=jezicek.gif]

Bgm mi dodjite, da vidite kako se patim[sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:51:34)

Sad zamisljam situaciju da je mm napravio trospratnicu za sebe, brata i svoje i ja tu dodjem i kazem ja ne zelim tu da zivim, pa brzo bi se rastala.
Sad te razumijem veso. Ti tu moras zivjeti. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ko je napravio jednu,napravio bi i drugu

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:51:56)

tacno ovu medic treba poslati malo kod svekrve, da zive skupa i da nosi svecane haljine[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]
Nedo mi Bog iskreno.
Ne bih voljela, bez obzira sto su to super ljudi.
Svoja kucica svoja slobodica.
Valjda im nece pasti na um da od djevera predju namladjem sinu [sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:52:48)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

kad nas anonimna iscita reci ce 'necu ja nigdje' [sm=smiley36.gif]

Ma jok. Citajuci vas pomislice da je normalno zivjetu u istoj kuci sa roditeljima, i to njegovim.

I kad bih bas morala birati sa cijim roditeljima da zivim, bili bi to moji. Necu s tudjim valjda zivjeti. Malo morgen. [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:52:55)

Ma to "zajednica" je vjerovatno ostalo od nasih pra nana, kad su ono zivile u zajednickom domacinstvu sa roditeljima od muza, pa su vjerovatno prihodi/rashodi bili zajednicki kao sto je jos obicaj tamo gdje se medic udala...

a slazem se sa veselom, animagical i ananaskom, ja isto ne smatram da je zajednica odvojeni stanovi u istoj kuci, jer su to dva odvojena domacinstva.

Galicia, ja neki dan opet naletih na zanimljivu TLC emisiju, onaj neki Amerikanac ima 5 zena [sm=smiley36.gif]...sta mislite sta oni misle o zajednici [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 0:54:11)

Ajd sve to na stranu. Ali medic i ja se slazemo. Ovo je ipak za slatke. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>