Skvo RR -> RE: Nuhalni nabor?? (5.4.2010 14:51:56)
|
Prenos postova IZVORNA PORUKA: druga beba Drage moje, trudna sam sam 12+5. U 12.sedmici sam bila na UZV pregledu (vaginalno) gdje je dr. izmjerila nuhalni nabor od 3mm i obzirom da je na granici rekla da moramo dalje pratiti. Ja cu u 18. sedmici raditi amino u svakom slucaju (zbog godina) ali me ovaj NN strasno brine. Ima li neko isustava sa ovakvim mjerama nuhalnog nabora? IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: druga beba Drage moje, trudna sam sam 12+5. U 12.sedmici sam bila na UZV pregledu (vaginalno) gdje je dr. izmjerila nuhalni nabor od 3mm i obzirom da je na granici rekla da moramo dalje pratiti. Ja cu u 18. sedmici raditi amino u svakom slucaju (zbog godina) ali me ovaj NN strasno brine. Kao da mi je negdje u malom mozgu da je to gornja granica?! Ili sam pobrkala lončiće. AKo ćeš već raditi amino, ne beri brigu. IZVORNA PORUKA: druga beba I meni je dr rekla da je to gornja granica. Ma znam da ce amino pokazati sve ali ne mogu biti mirna. Ja imam 40 godina i ovo mi je druga trudnoća. Prvo dijete sam rodila prije ' godina, trudnoca prosla u najboljem redu a ne sjecam se da je dr tada mjerila nuhalni nabor. Kolika je mogućnost pogreske prilikom mjerenja? IZVORNA PORUKA: /MMK/ IZVORNA PORUKA: druga beba Drage moje, trudna sam sam 12+5. U 12.sedmici sam bila na UZV pregledu (vaginalno) gdje je dr. izmjerila nuhalni nabor od 3mm i obzirom da je na granici rekla da moramo dalje pratiti. Ja cu u 18. sedmici raditi amino u svakom slucaju (zbog godina) ali me ovaj NN strasno brine. Ima li neko isustava sa ovakvim mjerama nuhalnog nabora? Mislim da ti ne bi bilo loše otići na uzv skrning ( detaljan uzv pregled sa kolor doplerom) postoje još neki hromozomski biljezi koji se prate, ali dr treba biti obučen i imati opremu. To su nosna kost gleda se kad i NN i bitno je da evidentna. Takođe fronto facijalni kut jedan od biljega koji doktoru govori dosta, kao i protok kroz duktus venu. Neke od ovih pojmova možeš naći na http://www.poliklinika-harni.hr/ Sretno IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: druga beba I meni je dr rekla da je to gornja granica. Ma znam da ce amino pokazati sve ali ne mogu biti mirna. Ja imam 40 godina i ovo mi je druga trudnoća. Prvo dijete sam rodila prije ' godina, trudnoca prosla u najboljem redu a ne sjecam se da je dr tada mjerila nuhalni nabor. Kolika je mogućnost pogreske prilikom mjerenja? Ma mjerili su ti i s prvom bebom ako si išla na uzv u periodu od 11 - 14 sedmice. Ali pošto je tada bilo u granici nisu ti previše pričali. ( moguće da je ovo ). Ako si baš zabrinuta, ja ti mogu na pp poslati informaciju gdje da odeš na pregled, žena je expert za uzv. IZVORNA PORUKA: druga beba Hvala vam puno na informacijama. Molim te posalji na pp kontakt te doktorice mada ja nisam sada sigurna da li trebam dalje ici ili cekati amino. U totalnoj sam zbrci. IZVORNA PORUKA: /MMK/ Ako si pitala mene ja sam na pregled ( koji sam opisala) sa 12+' otišla kod dr. Divanovića ( 100KM). Inače idem u Vojnu i zadovoljna sam, ali kao i svaka državna ustanova gužva, frka, brzina, tako da je mene na ovaj pregled ( za svoju dušu) nagnalo još doktorovo usputno spominjanje amniocenteze zbog godina ( 33,5 i MM 3',5) na koju ne bih išla jer je hB ok.
|
|
|
|