balasgirl -> RE: Kuća ili stan? (12.8.2012 9:47:35)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 Hvala, hvala. Odlučili smo se ipak za tu opciju, pa kad zavrtimo svrzino kolo ima da nas nema [sm=smiley36.gif] Znam da je rupa bez dna, ali polako. Kažu da svaka kuća ima svoju nafaku(valjda je i sa stanom isto[sm=smiley1.gif]) pa eto, vidjećemo. Kažu, kad se kuća pravi i Bog pomaže. [sm=bravo.gif] Ja sam se rodila i odrasla (pola-pola) na Bjelavama (u kući) i na Čaršiji preko puta Vijećnice, ko cura živjela u stanu (na Malti), udala se i sad živim opet u kući. I da ti kažem, ne bih nikad mijenjala ovaj rahatluk, prostora ko u priči (dva sprata). pomoćni objekti (za sve gluposti koje nam je žao baciti [sm=smiley1.gif]), 2 garaže, avlija ooooogrooomna, šadrvan za sjediti ljeti, ma milina. Kad pomislim na ona 4 zida u stanu, odmah me srklet fata. Kao šte većina kaže, u kući i oko kuće ima daleko više ulaganja (bar nama), al polako, jedne godine jedno, dogodine nešto drugo i tako redom. Što mora sve odmah. Mm i ja smo našu kuću renovirali od do za sve ove godine braka (postepeno, ne odjednom), preuredili okućnicu, trebali bi još jednu od garaža malo proširiti. Meni je sad nepojmljivo da živim u strogom centru u nekom stančiću od 40-tak kvadrata, samo da bih bila u centru. Pa uždije ljeti u onaj beton okolo, uh. Hb sad autom na svako mjesto u gradu stigneš najdalje za pola sata, najnajdalje.
|
|
|
|