milenium -> RE: Kuća ili stan? (12.8.2012 0:05:44)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR al sestrp jedna ona gumica na slavini ode...odu sve...samo 5 hala i 3 kuhinje da gumice na armalovim česmama prpmjenim ...meni odmah dobro nije[sm=smiley36.gif] et sreća naučile smo to mi ženske mjenjat sma ebez majtora pa bar dnevnicu smo petobanku znale uštedit... a na kući mjenjaj krov, pa oluke, pa fasada ponovo, pa oograda od balkona... pa demode mi mami pločice u kihinji daj nove...taman promejniš te ona bi malo WC sredila... pa taman to uradim...ona bi malo namještaj menjala... taman to uradim...dotrajala ograda okolo avlije... taman to uradim popucale keramičke plože u avliji na dva -tri mjesta... ma hajde... a da ti kažem i taj bazen ti je velika obaveza[sm=jezicek.gif] mi imamo ono napuhano veliko čudo...pa za njega punjenje vodom svako 4 dana po 1000 litara... a gdje je hlor i milion karafeka da bude čist.. a struja za filter... ma znaš šta dođe mi da ga izbušim nožem kad vidim račun 80 Km za karafeke u njemu da s eko ne razvoli do vode[sm=jezicek.gif] stan je jeftiniji 100% za živjet u njemu... al kuća je rahatluk to stoji[sm=smiley36.gif] pa mogu slavine otići i u stanu.[sm=smiley36.gif] pločice isto mogu popucati i u stanu.[sm=smiley36.gif] kuhinju novu isto možeš mjenjati i u stanu kad ti ova dotraje.[sm=smiley36.gif] ja bih ovu svoju što sad imam promjenila samo iz ćejifa a i sad ko nova jer plaćena je 12 000 km iako znam da bi moja nova bila duplo jeftinija.ali meni se ne sviđa i gotovo. a ograda mi nikada ne može biti demode,univerzalna,može za sva vremena a koliko je plaćena neću je mjenjat dok sam živa. wc isto tako,kad mi dosadi boja koja je u njemu mogu ga mjenjati a i ne moram.da sam u stanu isto bi mi boja mogla dosaditi i isto bi ga mogla mjenjat. jedino što na stanu nemam svojih oluka.a ovi što imam isad stoje i to ne od 86 nego ima 50 godina već.ta ne slijeće avion na njih.ulije se malo vode i to je to. imam 2 garaže i ne sijećam se jesam li ikada dirnula zid u njima rukom a kamoli nešto drugo,samo sjednem u auto i otram. 3 podruma od punog kamena,ne od blokova,ne može im ni potres ništa. iman sretno draga[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|