Arminaa -> RE: krvna grupa i RH faktor (19.12.2012 17:47:17)
|
IZVORNA PORUKA: švrćko IZVORNA PORUKA: Arminaa IZVORNA PORUKA: švrćko Danas primila Rhogam i odmah podnijela zahtjev za povrat novacnih sredstava pa cemo vidjeti hoce li sta biti od love ili ne ... Inace, prvi put sam primila injekciju nakon poroda (prije 5 godina), a sada sam je primila u 28. sedmici trudnoce (zlu ne trebalo) ... [sm=smiley1.gif] E draga moja, nacekat ces se. Ja sam isto u 28. sedmici preventivno primila Rogam i predala zahtjev za refundaciju 09.11.2012. godine i jos cekam odgovor, mada su mi rekli u roku od mjesec dana da cu dobiti povratnu informaciju na kucnu adresu. Juce sam ih zvala da pitam, kazu komisija se sastaje jednom mjesecno, a posto se ne mogu dogovoriti, jer je bilo izmjena u sastavu komisije, ona se jos nije ni sastavila, a ni sastala[sm=zmeden.gif]. A koliko sam ja upucena, ukoliko bebica bude Rh+, Rogam se mora primiti i nakon porodjaja, bez obzira na preventivno davanje Rogama u 28. sedmici, jer njegovo djelovanje je unutar 12 sedmica, znaci taman do poroda. Ma znam da ću se načekati i iskreno ne nadam se baš puno da će refundirati ali nikad se ne zna :) čuda su uvijek moguća [sm=smiley36.gif] A što se tiče ponovnog primanja injekcije ako bude trebalo nema mi druge [sm=smiley1.gif] nego da me opet bocaju ... ma neka sve samo prođe kako treba [sm=smiley1.gif] Da budem iskrena, ja ocekujem te pare, jer su, bar koliko sam ja cula, unazad nekoliko mjeseci poceli refundirati, a do tada nije bilo govora o tome. A sto ti kazes, samo nek sve prodje kako treba, nebitno i za pare i za bocanje[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
|
|
|
|