Pretty mamma -> RE: krvna grupa i RH faktor (23.10.2012 9:24:40)
|
IZVORNA PORUKA: Arminaa IZVORNA PORUKA: chuci a što uopće primiti rhogam preventivno. ja bi pitala ginekologa zašto da je oupće primim. ako nije potrebno, nego eto radi sigurnosti, bolje češće raditi nalaze a rhogam primiti u slučaju pojavljivanja antitijela. ja sam ga primila poslije poroda na jezeru. sestra mi šiknula u onoj ambulanti prijemnoj jer sam se već bila spremila i sišla odozgo sa stvarima. Primanje Roghama u 28. sedmici je praksa svugdje u svijetu zadnjih 10 i vise godina, samo sto mi u svemu kaskamo za drugima. U to se mozes i sama uvjeriti, ako pogledas strucnu literaturu ili jednostavno proguglas na netu. A zasto ne primiti Rogam, ne moze stetiti, pitam ja tebe? Zasto cekati do poroda pa je onda primiti, kad se to moze ranije uraditi i preventivno djelovati? Pa zar prevencija nije osnova svega? Na kraju krajeva, pa i ako dijete naslijedi negativan Rh faktor, nije problem sto je inekcija data ranije. Zalosno je sto nemamo dovoljno doktora koji idu u korak s vremenom i koji prihvataju savremenije nacine i metode lijecenja, bilo sta da je u pitanju. Naravno, cast malom broju izuzetaka. Bravo Arminaa, potpuno te podržavam! Ja sam prezadovoljna sa dr. Divanovićem i mislim da je jedan, ako ne i najbolji ginekolog u gradu! Naravno da ih nisam obišla sve, ali na temelju priča i saznanja, čovjek je daleko ispred većine kolega. Čitam da je jedan od razloga neprimanja Roghama visoka cijena i njegovo ne refundiranje. Je li tko u zadnje vrijeme (nakon što sam objavila informaciju da se Rogham refundira) uopće tražio povrat? Evo netko napisa da se ne refundira svima, što nije istina. Refundacija je počela koji mjesec unazad i žene pod pretpostavkom da se ne refundira kao i prije, uopće nisu podnijele zahtjev ili su išle na krivu adresu. Ima broj telefona i kontakt osoba u mom ranijem postu i svi mogu dobiti točnu info o refundiranju, čak i tijekom trudnoće. Ukoliko i u zavodu misli da je preventivno besmisleno davati, jednostavno bi mogli odbiti zahtjev za refundaciju iz navedenog razloga. A i svaki put kad se ide raditi coombsov test, pitaju da li se primio već Rogham tijekom trudnoće iako je bila uredna? Eto, i su i oni upoznati da se Rogham daje preventivno. Sretno svima.
|
|
|
|