RE: Putovanja u trudnoci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

visibaba -> RE: Putovanja u trudnoci (20.1.2009 18:10:26)

uvjek je bilo kako se ti osjecas i sta ti pase praktikuj slobodno.
ja eto htjela za bosnu (iz minhena gdje zivim)
preko nove godine i nisam se usudila jer smo preko bozica isli
u austriju samo 2,5 sata voznje i kad nisam frcila.
tijesno mi bilo beba gura u prsa (bila sam u 27 sedmici)

tako da nisam isla za bosnu a bila sam tuzna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

travnik -> RE: Putovanja u trudnoci (21.1.2009 19:07:40)

visibaba evo sestra pita za tvoje ime i gdje si u minhenu.ona je na laimer platz,pa skrabni nam mozda se i vidimo u minhenu dok ja ne odem za travnik.aBd ja se vracam iduce sedmice.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ja sam merima,sestra maja.poz

visibaba -> RE: Putovanja u trudnoci (22.1.2009 15:09:51)

hej super,

ja sam u Grünwaldu

ev moj mail

alisa.hibic@hotmail.de, pa se vidimo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

taze_mlada -> RE: Putovanja u trudnoci (3.2.2009 10:10:31)

evo prosle sedmice sam bila na pregledu i na upit o putovanju u martu (dakle neka 33. sedmica) dok mi je rekao da ne preporcuje putovanja (a meni se cini da spomenu i odnose) nakon 28. sedmice (sad sam vec 27.)..... tako da eto nekako sam mirna sto nije na meni bila odluka vezano za taj put iako sam i sama vec bila odlucila da ne bih ni isla....

Anoniman -> RE: Putovanja u trudnoci (28.2.2009 1:50:14)

Ja bih isto poslovno trebala u Sloveniju za nekih 10-ak dana. Biće mi 27 sedmica.... nikako mi se ne ide posebno što idemo autom pa me strah tolikog "truckanja" u toj sedmici... A termin za pregled imam 12.03. i mislim da će put biti par dana prije, tako da ne mogu dr. pitati. Inače se dobro osjećam, nemam hvala Bogu nikakvih problema ali..... 7 mjesec..... nešto mi se nikako ne ide.....

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:07:33)

drage forumashice htjela bih jedan savjet ako ste imale slicnih iskustava,naime ja sam sad u 22-oj sedmici trudnoce i do sada je sve bilo u redu,planirala sam krajem mjeseca putovati u bosnu avionom,let traje oko dva sata,nista strasno ali ja se pomalo plasim aviona pa me strah,sad sam u dilemi da li da idem ili ne,putovala bi sama i ostala dvije sedmice dole,imate li neki savjet za mene

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:22:52)

hoce li me neko posavjetovati[sm=smiley19.gif]

hanabanana -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:25:30)

Ja sam putovala, ako je uredna trudnoća, što da ne.
ŠTa kaze tvoj ginekolog?

Ne savjetuje se u pocetku trudnoce putovati, ni pred kraj ( radi prijevremenog poroda ), izmedju ako je sve ok mislim da se moze putovati bez bojazni.

reallove -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:26:40)

mube ja mislm da je ok putovati ako je normalna zdrava trudnoca,ja sam bila trudna 8 sedmica kada sam putovala avionom 4 sata,a rodica mm je otputovala u Australiju u 7 mjesecu trudnoce

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:28:28)

babica mi je rekla da o mogu putovati do 28 sedmice bez problema,ono sto mene pomalo plasi jeste strah od aviona[sm=smeiley19.gif],bojim se da ne dozivim stres,samo to me baca u dilemu

reallove -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:30:05)

ako je strah u pitanju onda neznam,i ja se malo bojim ali ne puno tako da nije bilo problema hB

hanabanana -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:30:20)

Jesi putovala ranije avionom?

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:35:50)

jesam u julu putovala u spaniju,tad sam i otkrila taj strah[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

hanabanana -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:36:54)

Ne znam sta da ti kazem. Ja nemam strah od letenja, a strah i stres nisu dobri za trudnoću.
Jel imaš paničan strah ili samo neugodu?
Samo kod poletanja, sletanja ili tokom cijelog leta.

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:39:56)

a ne nije to panican strah,vise neugoda prilikom poletanja i sletanja i gledanje u sat cijelo vrijeme putovanja,svjesna sam da stres nije dobar ali s druge strane tu je zelja da vidim roditele,nisam ih vidjela 6 mjeseci i ako sad neodem necu ih vidjeti jos toliko[sm=smiley19.gif]

hanabanana -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:42:38)

Mislim da nikome nije ugodan osjeća kada se polijeće i slijeće....kod tebe nema straha od letenja, odnosno  zatvorenog prostora.
Uzmi apaurin od 2 mg i sretno u avion.
( trudnice smiju piti apaurin )

reallove -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:43:06)

mube samo misli na lijepe stvari,tako sam i ja radujes se susretu pa razmisljaj o tome,a ja najvise volim poletanje i sletanje[sm=smiley36.gif]

Mamarica -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:44:04)

Pa ako nije panican strah, nego samo nelagoda, mislim da nece biti problema. Ipak je to samo dva sata, uzmi kakav casopis, laganu knjigu, muzikicu za opustanje, grickaj nesto. Pomisli ovako: koliko bi se morala truckati cestom, a ti lijepo k'o gospodja u avionu, uzivas, ides da vidis svoje i podijelis sa njima barem dio svoje trudnoce.

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:45:34)

hvala drage moje,vidjecu sta da uradim,vjrovatno ce biti apaurin i lagano u avion,mislicu na susret sa svojima i nadati se da ce sve biti u redu

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:47:56)

a i to je jedan od vaznih razloga zasto bi isla,da podijelim s roditlejima bar dio ove moje srece,oni nemogu doci meni kad se porodim ako Bog da tako da ce propustiti sve to,mislim da je ta moja zelja da ih vidim ipak jaca od mog straha

reallove -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:48:55)

draga nasa sretno,ne boj se znas da se isplati ,a 2 sata je nista prodje brzo i javi nam kako je proslo[sm=smiley31.gif]

mube -> RE: Putovanja u trudnoci (5.11.2009 15:53:08)

svakako cu javiti ako krenem a i kad se vratim ako Bog da

shejla -> RE: Putovanja u trudnoci (8.11.2009 13:02:01)

IZVORNA PORUKA: mube

hvala drage moje,vidjecu sta da uradim,vjrovatno ce biti apaurin i lagano u avion,mislicu na susret sa svojima i nadati se da ce sve biti u redu

ponesi kakvu dobru knjigu i zabavi se sa tim....
Tako sam i ja. Putovala sam 2,5 sata u 17-oj sedmici. Kupila apaurin, al reko necu ga popiti dok ne osjetim da me je hastra (ili ako pocne treskanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image])... uzela casopisa, sokica, grickalica.... i nisam ga na kraju ni popila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Yuna -> RE: Putovanja u trudnoci (10.11.2009 19:20:24)

Ja sam prošli put u 7. mjesecu putovala sama iz Sarajeva u Zagreb vlakom što traje 10 sati. :P
Ovaj put ne bih jer kažu slijedeći porodi traju kraće od prvog.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bubilica83 -> RE: Putovanja u trudnoci (17.12.2009 18:54:12)

Drage moje ja sam na početku trudnoće, 6. sedmica. Posao mi je udaljen od kuće nekih sat vremena vožnje pa me interesuje da li ima još trudnica koje putuju na sličnim relacijama i do kojeg mjeseca otprilike bi bilo sigurno putovati? Hvala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>