snijeg -> RE: Bol kod porođaja od 1-10 (11.1.2010 20:28:20)
|
Evo kako, ja sam sebi svaki dan ponavljala: 1. I mene je neko rodio; 2. Sve ljude na ovom dunjaluku je neko rodio, a ima nas milijarde 3. Želim biti mama, a da bi to bila moram se poroditi 4. Zamišljala sam jednu kolegicu s posla na porodu (žena je hipohondar i dana nema da je nešto ne boli, e pa kad se ona porodila mogu i ja) 5. Jako puno sam čitala o porodu, lakše se nositi s doktorima u slučaju nedaj Bože, a i meni je lakše kad znam šta me čeka 6. Jako puno sam čitala religijsku literaturu, eh tu sam naišla negdje na rečenicu da su ženama koje se saburli porode oprošteni svi grijesi...pomislih evo meni prilike [sm=jezicek.gif] nikad nisam dublje analizirala da li je to fakat tako po islamskim tumačenjima, ova rečenica me ohrabrivala pravo i nisam htjela da se eventualno, ako nije istina, razočaram... 7. U trenutcima kad bi me uhvatio strah, mislila sam na svoju mamu i svoje najbliže (pomisao na njih mi daje snagu da nastavim) Ovo je mojih 7 zlatnih pravila, svaka žena poznaje sebe i zna šta joj pomaže u određenim situacijama...pronađi svoj izvor snage i sabura i ne pomišljaj na carski rez, osim za ne daj Bože situacija [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|