Đenifer -> RE: Bol kod porođaja od 1-10 (16.11.2009 22:28:42)
|
Tačno mjesec i 4 dana od kad sam se porodila i već sam uveliko zaboravila na bolove od trudova, kontrakcija, i samog izlazka bebača. Nije bilo jednostavno, kontrakcije su mi bile najgogore, i da nisam išla na vježbe za trudnice i disala ko cuko kad bi me zabolilo, deranjem ne bi ništa postigla, čak bi bilo gore.Kontrakcije su mi bile najgore i naj duže, pogotovo zadnji sat pred porod kad su išle na 2-3 min, taman jedna prođe druga dođe u ocjenila bi je sa 10, sam izlazak bebe je bio kao da me kolju i da nije bilo mm kraj mene cijelo vrijeme mislim da bi poludila, jer me je animirao i nasmijavao,a ja sam mu sve po spisku nabrajala i da mi se ne približava 2 godine naredne, da ne pomišlja ha ha i to mi je 10 zbog rastavljanja od života i glubih sestara što su mi se navaljivale na stomak sa svojih sto kila, rebra su mi popucala, a šivanje nisam ni osjetila jel sam imala anesteziju i par konaca, ali to mi je kasnije prestavljalo bolno sjedenje i namještanje, i mali ožiljčić koji me nervira pri dodiru.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] opet bi se odlučila na prirodni porod jer brzo prođe i još brže se zaboravi, ako ništa sutra ideš kući ako je sve ok, a i uporedivo lakše pri ustavanju i kretanju nego carski, bar po pričama i iskustvu kolegica koje nisu prirodno se porađale.
|
|
|
|