|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bol kod porođaja od 1-10
11.1.2010 20:28:20   
snijeg
Evo kako, ja sam sebi svaki dan ponavljala:
1. I mene je neko rodio;
2. Sve ljude na ovom dunjaluku je neko rodio, a ima nas milijarde
3. Želim biti mama, a da bi to bila moram se poroditi
4. Zamišljala sam jednu kolegicu s posla na porodu (žena je hipohondar i dana nema da je nešto ne boli, e pa kad se ona porodila mogu i ja)
5. Jako puno sam čitala o porodu, lakše se nositi s doktorima u slučaju nedaj Bože, a i meni je lakše kad znam šta me čeka
6. Jako puno sam čitala religijsku literaturu, eh tu sam naišla negdje na rečenicu da su ženama koje se saburli porode oprošteni svi grijesi...pomislih evo meni prilike user posted image nikad nisam dublje analizirala da li je to fakat tako po islamskim tumačenjima, ova rečenica me ohrabrivala pravo i nisam htjela da se eventualno, ako nije istina, razočaram...
7. U trenutcima kad bi me uhvatio strah, mislila sam na svoju mamu i svoje najbliže (pomisao na njih mi daje snagu da nastavim)

Ovo je mojih 7 zlatnih pravila, svaka žena poznaje sebe i zna šta joj pomaže u određenim situacijama...pronađi svoj izvor snage i sabura i ne pomišljaj na carski rez, osim za ne daj Bože situacija user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 201
11.1.2010 20:29:04   
noaa

IZVORNA PORUKA: škorpija

noaa no sikiriki zaboravićeš ti to vjeruj mi, nisi ni prva ni posljednja koja tako misli a poslije zaboraviuser posted image .
moju prijateljicu je na prvom porodu doktor šamarao, toliko je bila poludjela, nije nikako htjela noge da raširi, vrištala je ko luda i skupljala noge, a beba traba izaći,  tako da su joj dvije babice vukle noge a dr. šamarao, sad ima još jedno dijete i na drugom porodu prošla ekstra

skorpija vala jos je samo falilo da me samarajuuser posted image user posted image user posted image dao Bog da zaboravim al evo nakon 10 mjeseci sve mi je jos jako friskouser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 202
11.1.2010 20:29:57   
škorpija
meni je (pored svega ovoš što je snijeg nabrojala user posted image ) pomoglo to što sam gledala snimke poroda na youtubeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 203
11.1.2010 20:31:18   
noaa
snijeg sve sam ja ovo govorila sebi al dzabauser posted image user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 204
11.1.2010 20:31:20   
teta berta
IZVORNA PORUKA: škorpija

paaa opiši bol odmah nakon poroda i kasnije kako je išlo, kao i sve beleje koji idu uz carskiuser posted image

Ok, psihicka bol 10user posted image , stavljanje katetera i pripreme  7, bol kod anestezije 0user posted image user posted image , a poslije uuuuuu 100........user posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 205
12.1.2010 0:32:39   
malena sharena
Uh, ja sebi nisam nista govorila, nista na svijetu me nije moglo ohrabriti user posted image . Znala sam da nema nazad i valja izdrzat pa kako bude. E jesam postala malo samopouzdanija kad sam procitala da zene koje imaju lazne trudove imaju laksi porod. A ja sam ih imala 15-tak dana prije poroda pa sam se tjesila da nece mnogo boliti. I nije user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 206
4.2.2010 10:12:06   
Niina
Pa kad pogledam porod, prvo ne boli koliko su zene pricale, ja sma ocekivala da necu biti svjesna od bolova ali nije tako. Nekako zena treba u glavi da rascisti neke stvari, a to je da je prirodno,da bol koja se stvara dolazi od njenog tijela sto znaci da ga moze podnijeti kolika god bila.Ma najveci problem je sto budes toliko iscrpljen od ponavljanja bolova i duzine trajanja, tako da kad najvise boli ti imas najmanje snage.
Ja bih bol podijelila na nekoliko stadija:
1. kada je bolilo kao menstruaciju da cu dobiti i trajalo je 3h
2.bolilo je malo jace nego mestruacija,ali bol je bila kao pritisak u ledja mozda 4., i trajala je 2h
3.onda bol se pojacala ali i dalje daleko od neizdrzivog i da se vristi negdje 6, tada sam vec bila otvorena 7cm
4.pred porod,bol se javljala na minut, i pik tog bola bio je jak ostalo nije bolilo toliko negdje 9.

Sam cin poroda, nije me uopste bolilo, to je bio samo jak ptitisak dole, najvecu bol koju sam osjetila je bila kad mi je babica napravila epiziotomiju.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 207
4.2.2010 10:25:03   
almasaK
ocjena 10 :) ja sam imala kontrakcije sveukupno 24 sata, vodenjak mi pukao oko 13h i onda su mi pametnice ukljucile drip pa sam poslije toga od bolova 2 puta pala u nesvijest(inace mene nikad nista ne boli,ja to sve stojecki i s osmijehom pretrpim) pregledalo me je jedno 5 ginekologa :O i nakon svog mucenja i natezanja u 23.30h su se ipak odlucili za carski jer je jedan stari ginekolog dosao,pregledao me i rekao onako sav u cudu jeste li je mjerili pa zar ne vidite da se ne moze poroditi prirodnim putem,pa su me odveli u salu..ukratko..tako da sam okusila i ovu i onu bol,s tim da me je poslije carskog dobrih mjesec dana boljela rana,ali to je normalno.krivo mi je sto se nisam porodila na prirodan nacin jer smo vec bili dogovorili da mm presijece pupcanik i da prisustvuje porodu,htjeli smo kroz sam cin proci zajedno..i pored sve boli i zavrzlama ja bih opet ponovo :D

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 208
4.2.2010 10:27:20   
anidla
pa ocjena kod mog poroda bila bi oko 3...slabi bolovi, nisam se napatila, brz porod...presmjesno bukvalno receno...

ali....

poslije poroda, inficirana rana, ponovo me nakon 5 dana rasili, pa nazivo sili...e tu je ocjena 10...mukotrpni bolovi...katastrofa!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu almasaK)
Neposredna veza do poruke: 209
4.2.2010 15:30:21   
de_de
Ocjena je oko 5, sve bilo gotovo za 3 sata, al sto anidla kaze sivenje i sve ono poslije porodjaja (rana, problemi sa dojenjem, psihicka opterecenost) je oko 10.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 210
4.2.2010 15:40:13   
mama Nataša
prvi porod - katastrofa!
Nekoliko puta se bukvalo onesvješćivala od bolova kontrakcija - 1000
bebu ispalili navaljivanjem na stomak, osjetila cijelo tijelo kako migolji pri izlasku - bolovi - 0, osjećaj - user posted image
šivanja se ni ne sjećam jer su me uspavali zbog kiretaže (srasla posteljica)

drugi porod - za poželit!
kontrakcije - 3
izgon - isto 3
al zato šivanje (45 minuta) - 100 user posted image user posted image

Mijenjam svoje šivanje za još 3 poroda rado!

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 211
5.2.2010 12:49:26   
Niina
sto bi rekla anidla, porod mi je bio manji problem od onog sto je uslijedilo nakon poroda. U zivotu nisam nikad bolesnija bila. Svi pricaju o bolovima na porodu, a sta je poslije poroda, niko.
Ja puka, sjekli me, dobila ogromne hemoroide......majko moja bila sam invalid 15 dana. Ne da se nisam mogla brinuti o bebi nego ni o sebi.

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 212
5.2.2010 12:52:38   
de_de
IZVORNA PORUKA: Niina

sto bi rekla anidla, porod mi je bio manji problem od onog sto je uslijedilo nakon poroda. U zivotu nisam nikad bolesnija bila. Svi pricaju o bolovima na porodu, a sta je poslije poroda, niko.
Ja puka, sjekli me, dobila ogromne hemoroide......majko moja bila sam invalid 15 dana. Ne da se nisam mogla brinuti o bebi nego ni o sebi.

I ja sam tek petnesti dan presvukla Kenu, do tada sam bila nesposobna, hodala sam na sve cetiri, ma katastrofa.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 213
5.2.2010 13:00:43   
salmy
0 bodova!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ides roditi a nista ne boliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 214
5.2.2010 14:32:07   
Niina
de-de nisam ni cetvoronoske hodala nego molila boga da ne moram da ustanem jer od bolova samo sto mi nisu suze iz ociju frcale. a bebu upravo tako tek petnaesti dan presvukla.

Salmy kakav je to porod.....da ti sta nisi usnila :))) reci recept da znam za iduce :)))

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 215
7.3.2010 18:41:32   
megi
bol kod kontrakcija pocela od 5 do 8
izgon 2
sivenje 9

ja sam se nekako pripremila da ce boliti i boljelo je, kontrakcije pomalo pa sve vise i vise, dosta su pomogle vjezbe jer sam samo mislila kako da disemuser posted image , sam porod i izgon bebe je prosao skoro bezbolno, pukla sam i malo su me recnuli ali  to skoro da nisam ni osjetila

e sivenje sam i te kako osjetila, jos kad mi dr rece pa opustite se, ma kontam haj se ti opusti u ovoj pozi,

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 216
7.3.2010 18:55:17   
tajcika
e sivenje sam i te kako osjetila, jos kad mi dr rece pa opustite se, ma kontam haj se ti opusti u ovoj pozi,
[/quote]

e,ovo je sve reklouser posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 217
7.3.2010 19:03:08   
Mirkica
ma ja nisam niosta osjetila valjda sto sam primila PDA , dva sata üposle poroda sam odmah otisla u setnju .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 218
7.3.2010 23:21:31   
taurus
Početak poroda 2, sve do poroda 3, sam porod 4, a šivanje 10.
Sve nakon poroda 100, a upala dojki i prekid dojenja 1000user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 219
8.3.2010 1:22:18   
mama2009
dejstvo gela i period do tiskanja 8user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
porod (tiskanje) 4
sivenje 9 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

al kad su mi stavili princezu na grudi shvatila sam da je vrijedna svakog bola pa i jacine preko 10user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 220
8.3.2010 10:01:05   
aamra
Prvi porod: Period otvaranja uz indukciju 10, izgon 2, sivenje epi 5.
Drugi porod: period otvaranja (prirodno bez ind.) 3, izgon 3 i sivenje (malkice pukla) 2.
Helem drugi porod za pozeliti, kao i oporavak nakon njega. Ni prvi nije bio toliko strasan s obzirom da je sve brzo proslo...kontrakcije su bile puno bolnije uz indukciju, ali oporavak od epi - KRIZA, mjesec dana sam lezala ko invalid (da ne pricam o psihickom stanju i kolicinama suza)

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 221
8.3.2010 10:06:52   
teacher75
prvih nekoliko sati porodjajnih bolova-1, sat vremena prije konacnog otvaranja-8, izlazak bebe-7, sivanje-9, oporavak od epiziotomije- 20!

< Poruku je uredio teacher75 -- 8.3.2010 10:07:17 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 222
8.3.2010 10:07:19   
Atarka
Ne znam jesam li vec pisala na ovu temu, ali evo kako je bilo kod mene:
Pukao vodenjak, blagi menstrualni bolovi- 0, pojacavali se do 2-3, nakon toga drip 7-8 kratko, izgon 3, sivanje 8-9, a prva stolica nakon poroda 10! Dakle, bolnije mi je bilo se oporaviti nego roditi.

30.09.2009

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 223
8.3.2010 10:09:08   
Emica_sa
Kontrakcije 10 užas svijest sam gubila od bolova,sam porod 7,šivanje i kasniji oporavak 9 iako sam ja bila na nogama od prvog dana i hodala rana je stvarno bolilauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 224
31.3.2010 15:17:31   
Hannica
15...i 8 mjeseci poslije jos uvijek tako mislim,ne mogu da zaboravim tu bol.user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *