|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bol kod porođaja od 1-10
1.4.2010 8:32:04   
mimh
8 za kontrakcije sa uključenim dripom, 2 za izgon, 5 za šivanje(sa "anestezijom").
3 godine i 8 mjeseci kasnije, još se sjećam itekako dobro, ali opet sam trudna jer sve to vrijedi zbog naših bebicauser posted image user posted image user posted image
kiretaža zbog spontanog 10000user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 226
1.4.2010 12:30:12   
škorpija
uh mimh ma sad ćeš ti pisati 0 0 0user posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 227
1.4.2010 12:36:03   
mimh
hahahha nadam se,user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 228
11.4.2010 12:15:28   
Mamica24
uhh.. imala sam težak porod..... otvaranje je trajalo punih 20 sati... uska karlica...

još kad su mi uključili infuziju... bilo je i suza.. al hvala Bogu sve se završilo... bebača je bila krupna 4100 zato je i bio težak porod...

pukla sam i sama a i oni su me malo zajsekli.. još uvijek me rana žiga i nisu konci otpali..

al oporavljamo s epolahko..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 229
14.4.2010 14:12:31   
budućamama
i ja sam imala "težak" porod, prvo kontrakcije tri dana na 10 minuta bez otvaranja za koje vrijeme sam ležala na patologiji trudnoće jer sam profulala termin, onda konačno otvaranje pa sala gdje su mi uključili drip, probili vodenjak, uradili epiziotomiju i u po frke sam ostala bez snage jer su me ove ranije kontrakcije izmorile...
Došla komisija da me pošalje na carski jer je velika beba...
A zatim se jedna od "starih" babica skupa sa doktorom navalila na moj stomak, dala sam tri jaka napona i moja je djevojčica bila vani... I ja sam zaboravila na bol...
Sada se više ne sjećam ni koliko je boljelo, znam samo da je vrijedilo svake sekunde i patnje i bola... Bezubi osmijeh mog malog anđela...
Za sve buduće mame-sve će to biti i proći, svakim naponom ste bliže svojoj bebici i uživajte... Na vježbicama sam čula "zavolite svoju bol" i ja jesam...
Zato sam uspjela zaboraviti sve negativno s poroda... Sretno svim budućim mamama i porodiljama, da se što prije hairli rastanete user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 230
14.4.2010 14:28:44   
ammyv
kod mene je porod bio provociran. u 9 sam dobila tbl a u ponoc se porodila. na kraju je to bio bol sa ocjenom 9 a sivanje sam dobila lokalnu tako da nije bolilo samo znam da je bio neprijatan osjecaj.mene je bolila rana i nisam mogla nikako da se namjestim.ali sve bude i prodje i definitivno vrijedi

(odgovor članu essy)
Neposredna veza do poruke: 231
14.4.2010 14:38:41   
Anoniman
24 sata sam imala kontrakcije od 5-do 3 minuta + temp 39 i jaka groznica, skala ne znam koliko moze da boli ali meni je najgore bilo netiskati onih 6 sati kad sam vec imala nagon za tiskanjje.... 0 za izgon to mi je bio najdivniji dio porodjaja, nikakav bol nisam osjetila sve je proslo bez epidurala
Sivenje 10 krpili su me 2 i pol sata onih zadnjih sat vremena na zivouser posted image user posted image
Vrijedilo je danas imam predivnog djecaka.

(odgovor članu ammyv)
  Neposredna veza do poruke: 232
15.4.2010 18:12:43   
škorpija
pobogu šta su toliko šiliuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 233
15.4.2010 18:16:27   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

24 sata sam imala kontrakcije od 5-do 3 minuta + temp 39 i jaka groznica, skala ne znam koliko moze da boli ali meni je najgore bilo netiskati onih '' sati kad sam vec imala nagon za tiskanjje.... 0 za izgon to mi je bio najdivniji dio porodjaja, nikakav bol nisam osjetila sve je proslo bez epidurala
Sivenje 10 krpili su me 2 i pol sata onih zadnjih sat vremena na zivouser posted image user posted image
Vrijedilo je danas imam predivnog djecaka.

joj i mene su bar 1,5 sat šili

< Poruku je uredio veeseelaa -- 15.4.2010 18:19:59 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 234
20.4.2010 20:23:12   
kula
UH!!! Kontrakcije svakih 3 min - bol 8, kontrakcije svakih minutu - 10, tiskanje 1000000! Sreca pa su me uspavali prilikom sivanja (ostao komad posteljice) pa nisam iskusila barem tu bol. Beba teska 4,200 pa nije ni cudo sto sam imala tezak porod!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 235
20.4.2010 20:31:54   
marny
11user posted image

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 236
5.5.2010 16:18:35   
Mamica24
Užas jedan kako je mene bolilo... ja sam u jednom momentu zvala muža da dodje i da plati ako treba da me porode na carski.. zbog uske karlice tačno sam mogla osjetiti kako mi se kosti razdvajaju.. Toliko sam se derala i zvala doktora i babicu da me porode.. nisam mogla ležati više a pogotovo ne kad su mi uključili infuziju tad je nastao lom u sobi.. plakala sam ko malo dijete od kontrakcija a krv je bila svuda oko kreveta.
Sreća pa sam imala super ekipu na porodu je bio dr. Mašić kojeg sam tad prvi put i vidjela. Čovjek je toliko strpljenja imao samnom. Mislim da bi me i rodjena majka izbacila iz bolnice da je bila umjesto njega.
Ujutro kad je vizita došla, ona glavna dr. je pitala zašto meni nisu radili sekciju kad su vidjela kolika je beba a kako sam ja sitna..
Imam rez da oprostite do čmara, a imam i nekakve unutrašnje konce.. tako kažu..
Samo se nadam da će me dr put primiti u Vojnu bolnicu da se porodim user posted image user posted image user posted image user posted image  ako Bog da... nekad!!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 237
6.5.2010 10:27:03   
Anoniman
Prvi porod osmica,a na drugom mi se naplatio stari dug -čista desetka! user posted image

(odgovor članu Mamica24)
  Neposredna veza do poruke: 238
6.5.2010 10:29:05   
bubuli
iskreno neznam sta da kazem...kad je pocelo bilo je smijesno jer kakve sam bolove imala u trudnoci ovi za porod bas mijesno...
ehh bila je desetka ali nekih 10 min...
kazem sreca pa nije dugo trajalo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 239
6.5.2010 11:12:57   
Mostarka*
Ja sam  izmedju bolova padala u trans user posted image izmedju svakog bola sam iste sekunde zaspala ali su mi rekli da je to prirodnji mehanizam tjela da de odmori, bolovi su bili nesnosljivi, nisam vristala ali babica mi je rekla da nije moguce da me toliko boli jer se na onom aparatu ne ocituju kontrakcije i da nemam trudove, a meni davali kisik jer sam i njega pocela gubiti. Uglavnom pukao vodenjak noc prije, dali mi preveliku dozu dripa a beba se konstantno vrtila i tri puta se zamotala u pupcanu vrpcu. Bolilo me to sto se beba umotala i vukla posteljicu jer se i dalje pokusavao kretati u stomaku, omotao se tri puta oko vrata i jednom u tom motanju ispod pazuha. Zavrsila sam na carskom rezu poslje 22h torture jer su na kraju vidjeli sa se smanjuju otkucaji bebi.

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 240
6.5.2010 15:03:12   
Anoniman
Uh draga Mostarka pa ti si se pravo napatila.
Za mene je to najteži način poroda kada se žena toliko ispati i onda na kraju još carski,pa se pati još i s ranom poslije poroda...user posted image   Ali hvala Bogu sve bude i prođe,a nagrada je ogromna...user posted image

(odgovor članu Mostarka*)
  Neposredna veza do poruke: 241
6.5.2010 15:30:34   
koka i po
Sedam sati u radjaoni sa uključenim dripom +alergija na dati lijek+kisik i injekcija protiv alergije+ručno otvaranje i napinjanje napamet=čista desetka.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 242
10.5.2010 22:25:22   
Zoe
Kontrakcije prije dolaska u bolnicu-0
indukcija primljena u 16:10h
bolovi prvi sat - 1
drugi sat - 10
naponi - 7/8
kad je izašla krofnica u 18:25h sve se zaboravilo user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 243
4.7.2010 13:44:57   
cipi
bolovi prije poroda - 10 definitivno, mozda ne zbog jacine koliko zbog duzine - 36 sati bolova, a cijelo vrijeme prst i po otvorena, ostavili me u bolnici cijelo vrijeme govoreci evo sad ce pa u podne pa veceras pa   cijelu noc cekaj i ujutro kad su poceli naponi, a ja i dalje prst i po otvorena vidjeli su da je vrag odnio salu pa su mi dali drip i tad mi je nekako bilo lakse jer sam znala da ce brzo zavrsiti nakon toga, cak sam i zaspala na stolu izmedju bolova...jos i da kazem da sam cijelo vrijeme bila pod pritiskom okoline kako ne znam disat iako sam ja disala- toliko brzo da mi se zanesvijesti user posted image , ali eto po misljenju nekih ja to nisam znala...tracale su me sestre, pojedini clanovi mm porodice, cak i pacijentkinje u drugoj sobi sa sestrama i takav odnos me vise zasmetao nego sami bolovi cini mi se...samo zbog toga ne znam da li cu se vise odluciti na drugo dijete, a iako budem to ce biti kad saznam za neku privatnu kliniku koja to moze fino i ljudski uraditiuser posted image najradije bih se sama porodila hehehe, samo da me svi ostave na miruuser posted image

porod  1 - to gotovo nisam ni osjetila, a toga me bilo strah- sto ne osjetim, je li to znaci da ne izlazi...a onda sam osjetila da je moje pile malo k''o loptica izletilo user posted image nisam je cula da place pa sam se prepala i pitala je li sve uredu s bebom- nasrecu dr je rekao da je sve ok :)
nakon toga dosla mi je jedna sestra i rekla kako me cijela bolnica cula user posted image iako se stvarno nisam derala, samo sam stenjala dok sam istisnila bebu, ali to je bilo tako kratko, koji minut samo

sivanje 0 - draga anestezija :) nista nisam osjetila

eto to je moje iskustvo, ali naravno sve je to individualno
moja mala ljubav sada ima gotovo 4 godine i ne bih je dala ni zasta na svijetu, a naravno koliko je volim sve bih to za nju opet prosla :)

< Poruku je uredio cipi -- 4.7.2010 13:52:12 >

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 244
4.7.2010 15:37:26   
Esmeralda
Prvi porod
Bolovi uzasni od 7 na dripu do 12....da crknem, valjda sto sam bila tada prvorotka.....i u pola jedan rodim
A s drugim induciran tableticom mizoprostola....ujutro u 9 tableta, bolovi tek poceli oko 3 popodne oni bas kao pred menstruaciju bas jakiiiii u 5 sati popodne i u 6 sati na stolu 8 max otvorena, a u 6 i 15 min bebacuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipi)
Neposredna veza do poruke: 245
4.7.2010 15:38:14   
Esmeralda
Drugi porod super prosla jos bih rodila jednoooo
ali nesmijem zdravstvenoooooo i drugi porod mi je bio puno ljepse iskustvooooooooooooooooooooooooooooooooooo

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 246
5.7.2010 9:17:45   
bebacha
Bolovi prije dolaska u bolnicu-0
Bolovi od 19:30 do 20:45 - 4
Bolovi od 20:45 do 21 - 6
Naponi-5
Sivanje-2

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 247
8.7.2010 20:38:07   
EmsaHaD
Kontrakcije-4
Jaki bolovi-10
Tiskanje-0,nisam ni osjetila kad je beba izasla
Sivanje-cista 10

Naše sunce došlo 19.5.2010g,ljubimo ga puno...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 248
8.7.2010 20:42:13   
EmsaHaD
Zaboravila sam ,drip od 05:00h do 08:30-100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
                              user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naše sunce došlo 19.5.2010g,ljubimo ga puno...

(odgovor članu EmsaHaD)
Neposredna veza do poruke: 249
2.8.2010 16:20:08   
mimh
IZVORNA PORUKA: mimh

8 za kontrakcije sa uključenim dripom, 2 za izgon, 5 za šivanje(sa "anestezijom").
3 godine i 8 mjeseci kasnije, još se sjećam itekako dobro, ali opet sam trudna jer sve to vrijedi zbog naših bebicauser posted image user posted image user posted image
kiretaža zbog spontanog 10000user posted image user posted image user posted image

drugi porod
8 za kontrakcije
10 za izgon
10+ za one trudove zbog one injekcije za vraćanje maternice nakon poroda..............grrrrrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *