|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
27.4.2009 18:42:02   
Skvo RR
Drage moje pozdravcic i od nas...
Mi smo danas nesto neurozne...user posted image user posted image user posted image ...valjda ovo vrijeme... Inace sve kod nas ok..Nego u zadnje vrijeme kad mi Uma jede obroke na kasiku nesto place, prica, kenjka...a opet pojede sve..ne bih rekla da joj se ne svidja jer ne bi jela...user posted image

Idana..naravno, evo cim bude lijepo vrijeme, ja cu doci do grada pa bi mogli prosetati i popiti kafu...Dobro kazes, mozda se rodi ljubav..user posted image user posted image user posted image
Nita, Manuela...ma ni ja se ne razumijem u to mjerenje, ali ako sumnjice ima....tu je testic... Nita sretno!....Meni se hvala Bogu odmah ciklus uspostavio...pa ni ne razmisljam.
New mama.....znaci sve dobro proslo..ljubni bebicu u bolu.

Odoh dati Umcetu cajke malo.

Ljubnite bebare...a i vama jedan veliki poljubac!!!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 876
27.4.2009 22:19:31   
dinciii
drage moje da vam se na brzinu javim,nisam do sada jer mi je laptop se pokvario pa sam bila bez  interneta dok mi drugarica nije donijela svoj da mogu koristit...uh ko bez glave kad nemam interneta.najgore sto nisam spasila sve slike pa sam ostala bez pola slika,hvala bogu da su Rejhanine sve na kameri nisam jos ni jednu izbrisala inace bi vrisnula da mi se to izbrisalo user posted image
mene je prosla gripa,rejhana je dobra hvala bogu,danas smo isli kupovali bodice nove jer je presla na broj 68 pa nisam imala puno ih pa danas kupila user posted image

vidim mynxlee nam se vratila user posted image user posted image  dobro si se sjetila da nam se vratis vec smo se zabrinule user posted image  

remzy drago mi je da je ambera tako dobro prihvatila vakcinu user posted image bravo za amberu user posted image

amrino dobro nam dosla user posted image user posted image user posted image

nita hvala bogu prosla je samo me sad peku usne od gripe haman user posted image

bebbe znaci lijepo bilo u austriji i mi smo se nahodali sa nasim gostima iz slovenije,vjerujte mi da su me noge bolile sinoc katastrofa od silnog setanja al bio je red da im pokazemo malo bec.user posted image

kako su mi ajna emir ema uma i ostale bebice????

eto drage moje imate od mene mahanje do skorog tipkanja

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 877
28.4.2009 8:26:45   
bebbe RR
Hej, drage moje! Dobro jutro! MM je na odmoru, tako da cemo danas malo u terme. Vrijeme nam je ruzno, kisi cijelo jutro, a vjerovatno ce tako i ostati cijeli dan. Mi smo OK. Ema jos spava. Hranjenje nam, za sada, dobro ide. Juce sam joj za dorucak dala Hippovu kasicu banana breskva, za rucak sam joj skuhala i izmiksala komadic pileceg bataka, komadic krompira, komadic brokolija i komadic luka - odusevila se! Za veceru sam joj skuhala pola jabuke i zgustila Hippovom "Babys First Milk Pap", i takodje mi je odusevljeno pojela. Dodajem joj male kolicine, ali u isto vrijeme svaki dan, tako da mi se navikava polako, a inace, dojenje nam je idalje najvaznije!
Amrino, dobro ti nama dosla!
Dinciiii, super da nisi ostala bez bebicinih slika. Bravo za Rejhanu da joj trebaju veci bodiji!!! Tako se raste! Neka si malo setala goste. Mi smo bili u Grazu, gdje nam zive najbolji prijatelji, ali idemo cesto, tako da vise ne obilazimo gradske znamenitosti.
Nita, sretno danas s testiranjem! Neka ti test pokaze ono sto zelis vidjeti! Ja, inace, i pored dojenja, imam uredno menstruaciju od 40og dana, ali moracu nesto uciniti po pitanju kontracepcije, takodje! Kako je Kanita? Da li je i ona povremeno u sluzbi igracke starijoj sestri?! Fino da ste malo promijenili za vikend. 
Skvo, je li prosla neuroza?! Ja mislim da bebe ponekad nemaju strpljenja biti na miru i jesti i da zbog toga imaju te faze sa kenjkanjem, a svejedno idalje papaju.
New mama, meni zvuci da Ajna ima bas super mjere - i tezina i visina. Kako je sad? Ima li reakcija na vakcinu?!
Remzy, kako su pilici?! Nadam se da je TM dosao i da je sada lakse.
Anushka, Emu smo zvali "njeno malicanstvo", a sada je vec zovemo "njeno debelicanstvo", hehehehe... Vise u sali, jer nije debela moja mala skitnica. Kako je Alen?!
Melissad, i mene je zanimalo kako smrsati, ali ovdje na forumu su mi savjetovali da dok dojim zaboravim na dijete. Tako sam i uradila, ali kile mi nekako same spadaju, bez nekog napora. Mislim da me samo 3 kg dijele od predtrudničke težine.
Manuela, hoce li sada Emir u  igraonicu?!
Idana, to je preslatko s Rijadovim zubicima. Mali zeko:)
Mynxlee, raspakuje se vise, i pisi sta i kako bi! Pusa Ivanu!
I, naravno, svim bebama i mama zelimo Ema i ja super dan!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 878
28.4.2009 8:41:13   
Anushka
provirio prvi zubic NAPOKON! user posted image user posted image user posted image  
jutros me ugrizao dok je dojio tacnije kad se poceo igrati i mrak mi na oci pao kako je ostro bilo, posto naravno nije prvi put, i opipam kad imam sta osjetiti!
a juce je moju mamu za promjenu grlio i "ljubio" tj sisao po obrazu, pa je sad sve OK i sto se toga tice, dosli nam prijatelji iz dijaspore i mali je prvi put odbio da ga neko nepoznat nosi! nije bio previse nervozan ovih dana, ali se manje smijao nepoznatima i znao se probuditi uplakan, pa nastavi spavati u rukama, ali juce je spavao nevjerovatnih 2,5 sata u toku dana!!! doduse budio se 3-4 puta, malo kenjka ali cim se pristeka nastavi spavati.
mynxlee nek si nam se vratila, zabrinule smo se vec bile!
nita ja se ne usudjujem mjeriti temp jos zivim u nadi da se ipak nije omaklo i doslovno me strah da provjerim. posto nisam jos dobilauser posted image  od poroda sve se tjesim da cu kao i prijateljica dobro proci - ona je dobila tek 13 mjeseci po porodu!
dinciii nek si hvala Bogu ozdravila, neki dan sam i ja kupovala bodije jer su mi donijeli neke za 12 i 18 mjeseci i mogu muuser posted image  pa sam mu nasla par bez rukava 74 broj, bas zato sam i raspremala komodu jer je hvala Bogu prerastao vecinu stvari!a za komp uvijek se iznenadim i ufrkisem kad se desi, a sad dok je OK ne pravim back up.. kupi neki od onih vecih stickova i na njemu drzi sve sto ti je bitno, tipa slike i sl.. meni je mm majstor za to pa uspije mi spasiti najcesce sve sto mi je bitno al je uvijek stresno kad zakazu kompovi..
manuela, i kod tebe je dakle kupanje haos.. kod mene je uvijek pola sobe mokro..i zavrsi placem kad ga izvadim iz kadice..
idana alen slicno sjedi, gnjavi svoje nogice juce je cak uspio strpati nozni palac u usta poslije mjesec dana pokusavanja!inace kao da hoce da ustane pa se pruzi na stomak, najcesce sa strane, vidim da moze sjediti ali mu brzo dosadi i trazi nove polozaje, i hvala na onfo oko cedevite, smisljam kako svoh mm da odviknem od nje a ovo mi je dobar argument (jedan u nizu)
new mama pa ajna prava manekenka vitka i visoka:) malo sta mi smeta ali kad kazu da ostavis bebu da se isplaceuser posted image
amrino dobrodosla!
pozdravi mamama i bebama moram ici moj djecak me zove:)

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 879
28.4.2009 8:55:10   
Skvo RR
Drage moje..Dobar jutar od nas!

Evo i nas na pocetku dana....Uma je od jutros opet nervozna....Ona je inace zahtjevna beba, ali sada samo kenjka, nesto se buni...nece sama ni 5 minuta....Ja sam na izmaku snaga...user posted image ..Juce sam je ostavila da place 10 minuta...i nista se nije desilo....ona je svoje tjerala...ja sam bila sa njom u kuhinji, stavila slusalice u usi i prala sudje...ali....ona tjera li tjera..... 
Trebali bi na vikendicu za prvi maj, MM je sve dogovorio, ali meni se stvarno NE IDE...sve cu je vrijeme morati nosati, smirivati od ljudi,.....Nisam ni sama pametna....user posted image
Mi mozamo biti negdje najvise sat sa njom, pa mi to sada izgleda kao nocna mora.....

Ljubnite bebe!!!!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 880
28.4.2009 9:45:10   
new mama
Pozz drage moje i od nas,kako ste mi jutros kako na vas utice ovo vrijemeuser posted image
Ajna je hB dobro,super spavala ma nikakve reakcije na bocu,ko da je nije ni primilauser posted image user posted image ,a kod mene stiglauser posted image prvi put od kako sam rodila pa me slomi,navikla bezuser posted image user posted image user posted image
Anuska cestitke jos jednom za zubicuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,mozda mu je nervoza bila bas zbog zubica,nadam se da ce sada biti bolje,pusa za Alena
Skvo znaci Uma opet place,a da nece i kod nje zubic pogledaj tiuser posted image ,a dobra si za slusalice i meni tako padne na pamet kad se Ajna rasplace,ali ja kad joj se okrenem ona samo vise pojacava,mudro dijete,nego za prvi maj svako pomalo nek je nosa i bice okuser posted image
Bebbe znaci vi odoste na terme blago vama,a masallah za Emicu kako rucka,user posted image user posted image prava curica,lijepo provod od Ajne i meneuser posted image
Dincili bas mi je zao za slike,ali eto sreca du Rejhanicine ostale,zato kod mene mm sve slike prebaci na cd,a i Rejhana velika cujica,vec bodici kracajuuser posted image
Gdje nam je Nita da li je radila test,valjda ce nam se javiti
Manuela kako sa igraonom hoce li Emir u nju,Ajjna se cak pocela i igrati unutra ko foluser posted image user posted image
Nema nam Remzy,kako li su joj djecica?
Dobrodoslica i od nas Amrino a Mynxlee super da si stigla,pusa od nas dvijeuser posted image
Pozz od nas i pusica bebama i mamamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 881
28.4.2009 10:31:58   
manuela RR
Dobro jutro mame i bebe.
Evo da se i mi prijavimouser posted image user posted image user posted image user posted image
Emir je počeo da lijepo sjedi,sinoć sa mnom na fotelji odgledao čitavu Farmu bez da se i jednom bunio,ko veliki,user posted image user posted image user posted image user posted image kad je završila Farma onda je počeo da se igra sa svojim nogicama i sinoć po prvi put stavio nogu u ustauser posted image user posted image

dinciii baš mi je žao što ti se laptop pokvario,ali bar si sačuvala princezine slikeuser posted image user posted image sad si me podsjetila da i ja sve sa kompijutera sačuvam na stiku,jer bi definitivno poludjela kad bi ostala bez svega,jer ja ama baš sve bitno čuvam u komp.user posted image user posted image user posted image user posted image
bebbe baš ti zavidimuser posted image tako bi rado i ja u termeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Emica nam super jede hBuser posted image user posted image user posted image

Nita nadam se da će sve biti ok.Ja bih isto uskoro trbala da user posted image inače nije mi baš najredovnija,ustvari posljednja je bila na vrijeme a one prije svakih 40 danauser posted image user posted image user posted image sad ću vidjeti kako će ovaj mjesecuser posted image
Nadam se da će biti kad i treba da konačno počnem računati.

Skvo -Emir isto tako kad jede kenka,vrti se ali sve pojede i sad ko će ti znati zbog čega,ja mislim isto ko bebbe da nema strpljenja miran biti kad jede pa se eto nešto vrti.

Anushkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Alena i zubić ih jest mi nešto drago ko da je i Emiruuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mi još nemamo zubić vile.
Kome ćeš ga dati kao da nađe zubić jer taj mu kao nešto treba da kupi?!

Draga Skvo razumijem te u potpunosti što ti baš i nije do vikendice ali možda se Umi svidi malo promjeneuser posted image izgleda nam je Umica pravo zahtjevna bebica kojoj je teško udovoljitiuser posted image . Mi za 1. Maj idemo onim prijateljima što imaju sina mjesec starijeg od Emira kojeg moj Emir tako rado čupka po kosici,ali mislim da sad neće da će sad biti dobar dječak!!!

New mama
drago mi je što Ajna nema nikakve reakcije na bocu je li ona sad primila dvije doze?
Mi sutra idemo,a možda da odgodim za slijedeću sedmicu user posted image
Pozdrav od nasuser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 882
28.4.2009 12:12:18   
dinciii
ma vecinom stavljam sve na cdove al evo vec par dana govorim kako moram prebaciti na cdove i sve nemam vremena i eto to se desi..user posted image user posted image user posted image

rejhana mi je fino spavala zaspala u 8 ustala u 4 i onda u 9 hvala bogu da se popravila user posted image  jer nisam vise mogla izdrzat ono stalno budjenje jer sam inace spavalica velika user posted image user posted image  

eto drage moje imate veliki pozdrav pa do skorog tipkanja

Neposredna veza do poruke: 883
28.4.2009 14:16:53   
mynxlee
iako nisam procitala sve sto ste pisale, a obecavam da hocu, jer moram biti u toku kako bebice napreduju, sta rade, sta jedu itd., ipak cu vam napisati skracenu verziju svog putesestvija po BiH.

Ivan je super podnio put. do Austrije je sve prespavao, a od Austrije do BiH, stali smo 1x da se presvuce i ruca. s njim bih mogla u autu i na kraj svijeta.
usput je sreo i upoznao nova lica. nije se plasio, niti je plakao. dao se svima da ga nosaju.
meni je bilo stresno sresti se sa mojima, pa je bilo suza, izmijesanih osjecaja srece i tuge.
krstenje je bilo 13.04. mislila sam da ce plakati na krstenju, ali on se cijelo vrijeme smjeskao i gugutao. mislio je da mu svecenik cita pricu, pa je pozorno slusao. svecenik je rekao da jos nije sreo bebu na krstenju da ne place i da slusa, kao drazumije sta mu se govori. taj dan je bila guzva kuci. dolazili su gosti sto zbog krstenja, sto zbog i krstenja i babina. dobio je poklona i odjece, da mu ne trebam nista kupiti do prvog rodjendana.
ostatak odmora smo proveli na tockovima, sto od kolica, sto od auta. bila sam kod svojih ali kao da nisam bila. 2 sedmice su brzo prosle. sredjivala sam neku papirologiju, posjetila svoje na poslu, neke prijatelje, rodbinu... mnoge nisam uspjela i zao mi je zbog toga. slijedeci put cu u bosnu ici s unaprijed razradjenim planom posjeta.
sto se Ivana tice, sve je podnio jako dobro, nije se bunio. budio se jednom u noci. promjena klime nije mnogo uticala na njega. jos uvijek samo dojimo, cini mi se da manje doji nego prije, bar vremenski ili on to izvuce ko na slamcicu.
jos uvijek gura prstice u usta i sve cega se dohvati, kada vidi tanjire ili soljice od kave naginje se na njih i sve usnicama radi kao da zvace, mnogo guguce, smije se na glas, voli da mu govorim ''cica maca, rundo brundo, pis pis pis'' i ''opa opa opala'', tada se smije glasno, stalno nesto prica, preko dana ne spava nikako, sam se igra, ma sta jos da kazem... nije sto je moj user posted image ali je stvarno dobar.
kad smo krenuli ovamo, plakala sam, ma svi su plakali. mrzim rastanke. najteze mi sto je sav odmor prosao u trci i nisam, bar se meni tako cini, bila dovoljno sa svojima. vratila sam se a ostala sam ih zeljna.
po povratku prenocili smo u Austriji, stigli smo u nedelju, raspakovali smo se, ali jos ima hrka svugdje po malo.
malo radim, a najvise provodim vrijeme sa svojim sinom.

ubacila sam slike od krstenja. kasnije cu i ostale. sad mozete vidjeti moju odjevnu kombinaciju user posted image

drago mi je da sam opet sa vama. Ivan i ja saljemo vam puno slatkih pusica.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 884
28.4.2009 17:17:25   
manuela RR
mynxlee slike su divne a Ivan nam je ko lutkicauser posted image user posted image user posted image user posted image i tvoja je odjevna kombinacija damskauser posted image
baš mi je drago da je bio dobrica i da je dobro putovanje prošlo,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image izgleda da se svi iz Bosne nerado vraćaju i moji kumovi suze rone kad moraju nazad,i uvijek im proleti vrijeme kad su ovdje ne stignu kako treba nikoga ni da vide sve u trci-frci prođe.
Eto nisam mogla da se ne javim sad kad sam vidjela album.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 885
28.4.2009 17:38:43   
melissad
Pozdraav svima...kako ste mi drage moje mame i bebe. Kod nas je sve dobro hvala bogu, zubica jos uvek nemauser posted image , a strasno je muce, al to mora da prodje...mynxlee bas mi je drago sto si tu, i sto je sve proslo u najboljem redu,sad premotavaj film unazad user posted image , samo da znas da ces svojih uvek ostati zeljna, tako bar meni kazu, jer kada odes uvek dodje ovaj, onaj, i nikad da stignes sa svojim da sednes i da se fino ispricas. Polako samo, najbitnije je da je Ivanu bilo lepo,  dusa draga ljubi ga.Anushka, Bebbe, Manuela hvala vam na savetima, pokusacu da primenim vase savete, ja imam 10 kg da skinem pa da imam svoju normalnu tezinu , nije to malo, ali pokusacu svako vece da trcim, mozda mi to pomogne, jojjj  zivi uzas kad se pogledam u ogledalouser posted image user posted image puno se nerviram zbog toga, ali slabo mi opada kilaza.Pozdravljam vas  drage moje, lep ostatak dana, pa do sledeceg tipkanja.

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 886
28.4.2009 17:39:25   
Skvo RR
Mynxlee....i ja sam pogledala slikice, super su....no jedna mi se bas svidja...kada se dusa smijesi....
user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 887
28.4.2009 18:46:00   
nita
Ćao, mame! Odmh da riješim dilemu - nisam trudnauser posted image ! Jutros je bazalna temperatura bila 36,3 stepena C (a kod trudnica ne pada ispod 36,9 cijelu trudnoću). Test nisam ni kupovala jer mi je ova metoda pouzdanija od testa. Tokom prošle trudnoće dva testa su mi bila lažno negativna, a bazalna temperatura je bila 37 stepeni.
Kanita je danas jela mrkvicu, krompir i malo crvenog luka. Nije baš oduševljena, pa smo obrok nastavili dojenjem. Hrana je baš bljutava bez soli, ali kažu da to bebama i ne smeta.
Bebbe, lijepo se provedite na odmoru. Nadam se da će se Emi svidjeti terme. A moja Merjem uživa da pomaže oko svoje sekice. A i Kanita voli kad joj je Merjem u blizini, jer joj ona priča, pjeva, dodaje igračke ...
Mynxlee, sličice su super! Ivan u onoj haljinici je med medeni! A i tvoja odijevna kombinacija je simpa.
Bravo za Alenov prvi zubić user posted image user posted image user posted image A Anushka, tako mi je žao što ćeš možda sama preći na temu "Čekaonica u maju"user posted image user posted image Ma iskreno vjerujem da i kod tebe nema menstruacije samo zbog dojenja. Ja sam se više brinula zbog mučnina koje sam osjećala ovih dana, a i prijateljica mi ostala trudna ubrzo poslije prvog poroda, pa svašta i meni došlo u razmišljanje.
Skvo, mislim da ćeš se kasnije kajati ako ostaneš kući s Umom dok se drugi zabavljaju. Možda će je svjež zrak uspavati. A i New mama ti je rekla da će biti sve ok dok je svi malo pronosaju. To će je vjerovatno i umoriti. A i malo čaja od kamilice smiruje bebu.
Manuela, bravo i za tvog Emira koji tako brzo napreduje i već sjediuser posted image .
Dinciii, eto, sredilo se i Rejhanino spavanje user posted image
Melissad, ti si rodila samo pet dana prije mene. I ja imam nekih 6 kg viška, ali ću početi sa konkretnim vježbama tek kad mi to doktorica dozvoli. I ja se razočaram kad vidim da se stomak još nije potpuno vratio. Eto, za utjehu, kažu mi da se kod većine stomak potpuno vrati tek za godinu dana poslije poroda.
Pozdrav

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 888
28.4.2009 19:32:07   
tweety
Cure kakve ste,kako dječica slušaju???

Nita imala sam isti problem kao i ti,ali nisam mogla da ne kupim test jučer i na moju sreću (ružno je reći jer neki jedva čekaju da vide +) bio je negativan.

mynxlee tj. Tanja,slike su super!Ivan je pravi momak,veliki više.Ti si mi bila tip top od glave do pete.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 889
28.4.2009 23:47:17   
remzy
drage moje evo i mene ,napokon!!!!user posted image
prije svega da vas sve pozdravim!!!user posted image

Ambera je super ,kao sto sam vec napisala u predhodnom postu,bocu je primila bez plakanja,reakcije su bile,ali bez temperature,ima samo reakcije na nos...ali sve je ok!!!!
danas sam sa Fatihom u jurnjavi po bolnicama,radila mu nalaze i bris grla,nosa i guse!!Nalazi su u samoj granici normale,i dobio je xsiklav,jer ima bakteriju u grlu,a brisevi nisu jos gotovi cekamo ponedjeljak!!!user posted image

dinciii bravo za Rejhanu i da sto prije prede na veci broj bodija!!!

bebbe lijep provod na termama,a vjeruj mi da bi i meni dobro doslo nakon ove burne sedmice!!!i bravo za Emu i njene obroke,a sika da i dalje bude u upotrebi!user posted image

anushka bravo za zubice!!!user posted image kod nas ih jos nemauser posted image
a sto se ticeuser posted image ja je jos nisam dobila,a i vjerujem da necu ,jer Ambera jos doji,a tako mi je bilo i sa Fatihom i Lamijom,,sa Fatihom nisam imala 18mj,a sa Lamijom 10mj ,ali dok su prestali dojiti ja dobila!pa je mozda i kod tebe ovako!?

skvo bas mi je zao zbog Ume i njene nervoze!!!i mogu misliti kako ti je,nadam se da ce to sve ,ubrzo da bude ok,drzim ti fige!!user posted image

new mama drago mi je zbog Ajne sto je primila bocu i sto je prava bebica!!!a tebi zelim da se polako navikavas na mjesecnu posjetu!!user posted image

nita bravo za Emira i njegovo sjedenje,ma on je veliki momak!!!user posted image

mynxlee Ivan ko veliki ,bravo za njega!!user posted image user posted image
cestitke na krstenju i nek je ziv i zdrav!!!!user posted image user posted image
sto se tice rastanaka ,ni ja ih nevolim ,pa prema tome u potpunosti te razumijem!!!

melissad evo da te utjesim ,i ja imam nekoliko kila viska i morat cu sto prije da pocnem sa skidanjem,jesam svasta probala,ali je bilo bez povoljni rezultata ,ali moram naci neku metodu i bar nesto kilica skinuti!!!user posted image

nita
drago mi je sto si opet s nama!!!user posted image

pozdrav za sve bebe i njihove mame!!!
pusa!!!

P .P.MM je tu i sad cu biti cesce s vama!!!radujem se tome,jer ste zaista divne!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za vas!!!!!!!!!!!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 890
29.4.2009 7:39:25   
bebbe RR
Dobro jutro, drage moje!
Nama je u termama bilo super! Ema je uzivala u plivanju. Kupili smo joj taj neki posebni siguronosni obruc za bebe, i bas se je nauzivala. Smijesno nam je bilo kako opusten izraz lica nastima, kao da je svaki dan u bazenu. Uglavnom, mi smo dosli bas umorni, ali ne i ona. Imala je energije vise nego obicno, cak. Hranjenje nam napreduje, ali jos uvijek je sika zakon, i svaki obrok zavrsimo dojenjem. Pijenje jos uvijek ne ide. Jedino kasicicom par gutljaja, ali i to je nesto. Dnevno spavanje je jos uvijek samo moja ceznja... Ali, spava barem po noci...
Anushka, cestitam vam na prvom zubicu! Skvo, ja mogu zamisliti da ti se ne ide medju svijet, ali pokusaj. Bebe ponekad iznenade. Evo, mi vodimo svoju posvuda od kada se je rodila, ni nemamo je gdje i kome ostaviti, sve i da hocemo, ali,  barem za sada, nismo imali problema. Nadam se da je danas dobrovoljcek beba Uma. New mama, dobro dosla u klub mama s menstruacijom:) Ja je imam od pocetka, iako dojim. Drago mi je da je Ajnica OK. Manuela, pogledala sam slike. Emir je pravi pravcati veliki djecak. Slatkis mali. Dinciii, super da se je Rejhanino spavanje uredilo! Po mom misljenju, kada se covjek nocu naspava, sve je nekako lako poslije! Mynxlee, slike su super! Svi ste lijepi! Potpuno te razumijem sta mislis kada kazes da si se vratila, a ostala zeljna svojih... Ja odlazim uvijek kod mojih, ali vremena nikada dosta ni za njih, a ni za sve prijatelje. Melissad, spasce kile. Vazno je da si zdrava. Kada se odlucis da smrsas, onda ces lijepo i naci neku dobru metodu i smrsati, vjeruj mi. Draga Nita, drago mi je da si se rasteretila brige! Ne sekiraj se za Kanitino hranjenje. Ja ti to sve gledam ovako - pravi pravi obroci moraju biti tek od napunjenih sest mjeseci, a ovo sada je nesto kao vjezbanje. I ja Emi dajem male obroke. Juce sam dodala grasak i nije htjela jesti. Pokusacu ponovo za par sedmica. I jos uvijek po obroku ponudim siku. Pozdrav i za Merjem, maminu malu pomocnicu. Remzy, super da je Ambera OK, a nadam se da ce i Fatih biti!
Pusa i pozdrav svima od moje uspavane mrvotice i mene!

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 891
29.4.2009 9:20:28   
Skvo RR
Dobro jutro moje drage!

Kod nas situacija malo bolja...Ma u biti, meni Uma kada je malo nervoznija, nego inace predstavlja problem. Ona je zahtjevna beba koja trazi 100% moju paznju...Sama se zna zabaviti top 5 minuta i zamislite, kad je uz to i malo nervozna....user posted image ...Nekada se pitam u cemu sam pogrijesila, jos kada vidim druge male bebe, kako su dobrice....A moj tersonja, tjera li svoje, tjera li.... Za 1. maj cu jos vidjeti....Meni je i problem sto ona nece drugima, tako da ostaje samo moja obaveza. Izlazimo mi sa njom, i ona je poprilicno ok vani, spava, gleda i sl....ali cim odemo nekome kuci, e tu mozemo biti najvise sat. Ja je cak ne mogu ni ostaviti kod mame i svekrve....jer uvijek ispadne neki problem, ili se dere, ili tersa...ili me kazni taj dan citav bude kenjkava....jos kada joj vidim malo lice modro od placa...ma ne znam, ni sama....Kada neko kaze to je tako nauceno..user posted image .
Ja kada sam izasla iz bolnice, derali smo se non-stop...user posted image , pa su onda dosli grcevi, pa nosanje...pa je ostalo nosanje i paznja....
I vjerovatno je to vezano za ovo sve...ona je jako sklona vremenskom rasporedu i ritualima,,..kada se jede...spava..kao vekerica..,,...Kud cete dalje da mi od cetvrtog mjeseca imamo ritual kake...da bi to obavila, mora biti sama u sobi u maminim rukama, sa cajem (prije sam ja drzala  bocicu, sada je skroz sama), gleda tv i kaki...I onda kada zavrsi glasa se da je uzmem....Ona se jos NIKADA od cetvrtog mjeseca nije pokakila na drugaciji nacin....
E cim joj neko poremeti neki od gore navedenih rituala...odmah je citav dan problem.....

A opet strasno je prema meni i MM-u umiljata...bas se zna podvuci pod kozu...ko bi rekao da smo mali ters...user posted image user posted image user posted image

Ja se pravo ispisah na jutru, ali sta cu....nesto mi doslo...user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 892
29.4.2009 10:14:21   
bebbe RR
Skvo, jedenostavno je takva. Nije to nista nauceno. Ja sam s obje svoje kcerke jednaka osoba, koja jednako postupa. Anja se je rodila kao diktator, kako smo mi to u sali govorili. Tacno takav tip bebe kako si ti opisala Umu. A Ema je daleko jednostavnija. Pa, i ljudi su drugaciji. Neka je ona ziva i zdrava! A samo kada se sjetim te casti koju mi je Anja priredjivala! Ne da nije htjela drugima, vec nije dozvoljavala da joj bilo ko osim mene gura kolica! NIKADA se nije sama htjela igrati i voljela je svoju rutinu. I dan danas je prilicno zahtijevno dijete, ali je i zanimljiva osoba. Ne sekiraj se! Tvoja Uma barem jede. Anja nije ni jela. Ljudi su drugaciji, a bebe su mali ljudi! Uma ima svoje rituale, i neka. Pusa Umici tersici!  

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 893
29.4.2009 19:00:43   
manuela RR
Evo da se kratko javimo, bili smo danas na vakcini i baš je super prošlo.
Nije ni zaplakao za živo čudo,a poslije vakcine -čitav dan toliko je dobar da kontam ako je od vakcine takav da ga češće vodim na vakcinuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Inače dug je 71 cm a težak 8 kg user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Čitav dan smo proveli napolju u šetnji, a sad se evo sam igra i nešto glami,brblja glasn pravouser posted image user posted image user posted image user posted image duša mojauser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 894
29.4.2009 19:03:51   
manuela RR
Ih,zaboravila sam da napišem da nam je danas punih 6. mjeseciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Neposredna veza do poruke: 895
29.4.2009 21:17:21   
nita
Dobro veče! Kanita spava, a MM je malo izveo Merjem u šetnju. Čekamo taj 1. maj pa da se negdje opet hoda. Nadam se da će se i vrijeme do tada popraviti. Kanita je nešto danas bila nervozna. Hoće da sjedi i ljuti se što sama ne uspijeva da se uspravi. Kad je podignem, odmah se smije iako su suzice još na obrazima. Danas smo i mi probali piletinu. Pijemo vodu iz šoljice, iako puno više vode završi pod vratom nego u ustima user posted image .
Bebbe, tako mi je drago što ste se lijepo proveli u termama i što je Ema uživala.
Skvo, baš kao ti i Bebbe, i ja sam imala slično iskustvo sa prvom bebom. Mislim da sam već negdje pisala o tome. Merjem je skoro stalno plakala, slabo jela, slabo spavala. Non-stop sam morala biti uz nju. Ponekad smo znali noću ustati i kupati je u nadi da će je to malo smiriti. Jedna prijateljica doktorica nam je savjetovala nekakav sirup koji umiruje bebe (ona je to davala svojoj bebi). To nisam htjela. A posebno je bila nemirna kad sam u nekoj frci, kao da je znala. Uh... I pored toga smo išli na izlete s društvom. Inače jako volimo prirodu i boravak u prirodi. Nije dala da je drugi nose osim ako im je leđima okrenuta. I to je nešto. Svi je tako malo pronosaju, ona se umori,a kad je na svježem zraku bolje jede i lakše zaspi. Pedijatrica mi je govorila da je to takav tip bebe i da se s tim moramo pomiriti. Ali kada je napunila godinu dana puno je bilo bolje. Postala je relativno mirno dijete. Ostao je jedino problem oko hranjenja.
Bravo za Emirauser posted image user posted image user posted image Manuela, jeste li i vi počeli sa uvođenjem kašaste hrane?
Remzy, eto i TM je sada uz tebe pa će sve biti lakše.
Šaljemo vam veliku pusu!

Neposredna veza do poruke: 896
29.4.2009 21:24:51   
dinciii
nita kako mi je slatka kanita?

ja ne znam sta cemo za prvi maj ko ovde bas ga nesto i ne slave kao mi,pa moramo naci mjesto gdje smijemo rostiljat user posted image

rejhana je dobro veceras zaspala vec u 8...pa ce mi sigurno bit veselo user posted image

mynxlee nek si nam se vratila.slike su super..

bebbe upravu si odmah se bolje osjecam kad bolje spavam user posted image user posted image  kako je ema?

skvo nemoj se sikirati.proci ce i to ako bog da  moja jetrva ima malog koji od nje nece da se makne cak i kad rucak pravi mora ga drzat u drugoj ruci,bas kad smo bili kod nje kazem joj svaka cast jaka si,jer fakat bude tesko...

remzy nadam se da ti je fatihu bolje i da ce  brisevi biti dobri.

mashala za emira,velik momak user posted image user posted image

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 897
30.4.2009 10:56:36   
manuela RR
Dobro jutro drage mame i bebe.
Sinoć sam cijelu noć provela u strahu od temperatureuser posted image user posted image user posted image user posted image ,prije spavanja
izmejrila sam mu u guzi temperaturu 37,7 a onda kad sam ponovila bila je 37,9user posted image user posted image user posted image ma pretrnula sam od straha,sjetila sam se Anushke sa Alenovom temperaturom.
Ja zvala pedijatricu i ona mi kaže da to nije nikakva temperatra i da se ide na skidanje tek kad pređe 38(mjerena ispod pazuha)odnosno 38.5 mjerena u guzi onda se smatra da je temperatura povišenauser posted image
Uglavnom,eto nisam ništa radila i evo juros kad sam mu mjerila vratila se na normalu 36.7user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sinoć sam skontala da sam veliki paničar i da nisam baš stabilna kad je temperatura u pitanju,nisam znala kako da se ponašam i šta da radim...
znam ja sve savjete kako skinuti temperaturu, ali od straha nisam mogla da mislim(a čak nije ni imao temperaturu)e sad kako bi se tek ponašala da je stvarno dobijeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Eto ja vas se u rano jutro izjada...user posted image user posted image user posted image user posted image

nita od 5 mjeseca Emir jede kašastu hranu i baš voli da jede,sad već ima 2 obroka kašaste hrane a pedijatrica kaže da mu polako uvodim i treći,a meni žao,jer je dojenje totalno smanjio kako je počeo da jede čvrstu hranu i bukvalno bi mogao i da ne doji,da ga ja ne prisiljavam i tada baš nešto negoduje i jedva počne da vučeuser posted image user posted image user posted image user posted image bojim se da ako ovako nastavi da će mi mlijeko prestatiuser posted image a više se po noći i ne budi da doji,nego kad u 22:00 jede(doji)onda čitavu noć više ništa ne traži sve do ujutro dok ne ustaneuser posted image

sad se bojim ako mu uvedem i treći obrok da neće nikako dojitiuser posted image
P.S Čime ti mjeriš tu bazalnu temperaturu?Ako ti nije teško voljela bih da mi to pojasnišuser posted image user posted image user posted image user posted image ?!

Draga Skvo meni je to baš lijepo što se tvoja Umica samo s tobom osjeća prijatno i sigurno,ali razumijem u potpunosti kako reaguješ na komentare tipa da ste je vi tako naučiliuser posted image

Kod mene Emir isto tako samo se sa mnom i mm osjeća sigurno i kad nam dođe strina i hoće da ga uzme on odmah počne negodovati,a ona mi odmah prikači kako mi to ne valja što sam ga naučilauser posted image samo na sebeuser posted image i kako sam sama sebi napravila problemuser posted image user posted image
svašta, pa ne može dijete biti slobodno i veselo sa nekim  koga povremeno viđa kako god da sam ja njega učila!!!

bebbe sad kad si napisala kako je Emica uživala u kupanju i ja jedva čekam lijepo vrijeme i sezonu kupanja da sa Emirom odemo na kupanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image imam osjećaj da će mu se sviđatiuser posted image user posted image user posted image

remzy
kako nam je Fatih?

Pozdrav  od nas!!!

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 898
30.4.2009 11:02:03   
Anushka
dobro jutro mamama i bebama, rame mi je modro jer jos ne znamo sta bi sa zubicem pa navalili na mamuuser posted image  zao mi jadnicak sve grize pa se povrijedi i place, a ima i novih faca, i sad prije placa napuci usta obori ih i kaze bu bu bu, a ja se istopim!!!dok ga presvucem ganjam ga po kaucu, samo se prevrne i ode! stalno trazi da kao doji, ali zapravo gricka i cese se, uglavnom zabavno nam je, spremamo se napolje..
skvo, isti problem za maj. zahtjevan je 100% i nece svakome vise u ruke, a i nervozniji je. samo se nadam da ce ga zainteresovati promjena okoline, priroda i mirisi, ali me brine alkohol i masa "pametnih" cura koje bi mu dale hljeba,pomfrita i cevapa da gricka, isl i onih drugih ekstrema samo dojenje i dojenje. ne bih da mi maj prodje u raspravama i ubjedjivanjima..uglavnom, vratit cemo se kuci kad mu dodije..jos se nisam usudila pustiti ga da place, nece sam skoro nikako, nece nista dugo, i stalno je u rukama, samo ponekad me kolica spasu u kuci. ali i u kolicima moram biti tu negdje pricati, igrati se dirati ga.. ako ima ritam drzite ga se, lakse je i tako nego da se lomis sta joj je sto place.. i ne gubi zivce, ja se trudim i uspijevam da uzivamo u svakom trenutku, da ga dodatno ne nervozim i ne pokvarim raspolozenje ni sebi ni njemu..a sto kaze dinciii ja rucak pravim jednom rukom a drugom drzim njega, kao i kafe, cak i sudje perem jednom rukom.. naravno jedem isto tako i skoro sve ostalo!nita super za pijenje iz solje, meni je alen smijesan, kad sjedne ne prevali se na stranu, nego naprijed se pruzi na stomak jer pokusa da ustane, pa ne ide, pa se pruzi ali ne padne nego polako nekakouser posted image  manuela  sretan mali rodjendan! bas mi je drago za vakcinuuser posted image user posted image  user posted image  a tu su negdje nasi djecaci i visinom i tezinom,vidi se da su u par dana rodjeni pa ce brzo i vama ta zubic vila doci, i ne dam ga nikome, ja nasla ja kupilauser posted image
bebbe, mogu zamisliti kako vam je fino na plivanju, bebe se rode sa tim refleksom (jer su zivjele u vodi 9 mjeseci:) pa kazu da treba sto prije odvesti bebu na plivanje da ne zaboravi.. a ovaj moj pliva po zraku jos uvijek:)
remzy, napokon da i ti predahnes, zao mi je za fatiha, nadam se da ce brzo ozdraviti..melissad ja neki dan probala kupace kostime, grudi vise ne mogu stati a sve mi nekako visi jos uvijek se nije zategla koza, dzaba sto sam vratila kilazu.. neko rece i do godinu dana treba da se tijelo potpuno oporavi i vrati u predhodno stanje pa se tjesim, al ne znam kako cu se skinuti ovo ljetouser posted image
mynxlee nek si nam se javila vise, slikice su naravno super, Ivan je kao andjelak mali, sladak je stvarno, a kao sto kaze manuela, vecina nerado ide iz bosne, ne stignu ni obici sve, doduse, ja se zazelim kuce kad sam ne znam gdje i kome otisla. ne daj da te nostalgija obuzima, razmisljaj sta sve tvoj Ivan a i vas dvoje imate gore a ne bi imali ovdje.. a u bosnu uvijek mozete doci na odmor, i u penzijuuser posted image  new mama  zao mi je za user posted image  steta pa je gotov odmor od njeuser posted image  ali bar se neces pitati jesi li opet trudna kao nita i jauser posted image
pozdravi za mame i bebe idemo hodati dok nije kisa palauser posted image  

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 899
30.4.2009 11:03:12   
Skvo RR
Bas vam hvala moje drage mame na podrsci......user posted image user posted image user posted image
Ja sam odahnula...ipak necemo radi vremena na vikendicu, tako da nisam opet ja razlog....
Kod nas standardica, iduce sedmice idemo na vakcinu, trebala sam ove, ali (ubijte me) bilo mi mrsko...nesto nisam bila psihicki spremna...Cuj to za treci obrok....pa kako onda uvaliti mlijeko koje treba dnevno da popijeuser posted image .....Uma ne jede po noci, a nesto mi bezze, da joj guram kada spava, jer hvala Bogu ona je bas napredna beba, nema potrebe za tim....pa ispade onda da u 12h..beba treba samo da jede i pije.....uskoro cemo imati svi male kecere...
Danas samo joj u mlijeko uvalila dva keksica hipp-ova...bas joj se dopalo, valjda slatko....:)
Ma samo neka nam klopaju i slusaju...user posted image user posted image user posted image user posted image

Poljubac svima!!!!!

Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Radno vrijeme
minja_

Koje je radno vrijeme za vas idealno?

7-15h (60%)

8-16h (29%)

9-17h (5%)

smjenski rad (5%)

Broj svih glasova: 225

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *