idana_85
|
nita, kako da joj dajes zumance, skuhano ili zivo, sa sokom od mrkve ili bez? Kakve veze ima D3 sa fontanelom, on se pije prvu godinu stalno,a druge dvije samo u mjesecima sa slovom R? On pomaze da se kalcij bolje ugradi u kosti! Jel jos iko prestao piti D3? Mi ne prestajemo,samo nam poveca dozu. bebbe, jeste isli na bocu, sta bi s osipom? mozda je od vrucine, ako joj je bilo vruce mogla je dobiti crvenkasti osip. I Rijad kao Rejhana i Ema voli kuhano najvise, hipp bas inece, osim vocnih, naravno banane pogotovo. Upravu si bila bebbe, krenula nam je i druga jedinica, ujutro bila malo nabubrila,navece ko nateceno, kad sutradan viri...sad se vec malo vidi kad se nasmijesi,a ona prva porasla do pola. cim izviri pocne fino spavati,nocu se budi po jednom, doduse nocas dva puta da doji....Pa sta ti voli da pije, prvo joj daji iz flasice ono sto voli da je zavoli...Joj i mi mucimo muku, igra se, sto mu uleti proguta,jedva. Nekad nas samo iznenadi pa sve popije....Ja razmisljam o casi s kljunom. Rijad vodu voli pravo, kad mu dajem na kasikicu ne vraca, pije.... anuska,nita ja nisam neko vrijeme pila nista, babica kaze prenatal stvrdnjava stolicu ,pa mi bilo zao bebe, a ne volim onaj natal active, sad opet ponekad popijem prenatal, ma zdava ishrana je glavna, i taj kalcij i magnezij sto kazu,zbog zuba i kostiju....a bogme u trudnoci...ja sam imala super nalaze i kazu na vjezbicama, zbog prenatala, i ja par dana pred nalaze prestanem piti, kad tamo zeljezo down skroz, na donjoj granici itd itd....zato mislim da se u trudnoci ipak treba piti,a ko je u mogucnosti i omegu 3. Cedevita je mac sa dvije ostrice, koliko je bogata vitaminima, toliko kamencom i stetnim tvarima, posebno za bubrege. Svekrva radi na odjelu za dijalizu i kazu da je cedevita najveci neprijatelj bubrezima. a i nekad je na pakovanju bilo upozorenje da s ene smije piti vise od case dnevno pa tako...bolje je cijediti limun,narandzu,jabuke isl... anuska, rijad sjedi kada mu se da nesto da se igra, ali mu to ispada pa onda ponekad zavrsi i na stomaku. prije je htio zavaliti se u kolicam,sad nece, mada sam mu ih stavila usjedeci polozaj, on se fino uhvati za drske sa strane, ispavi se da mu ne bi sta promaklo, nema sanse nasloniti se, mahalusa mala. skvo, gdje mi je umce crnce, kad cemo na kaficu, ja sam sada free, ispiti prosli,svaki dan setamo pa mozemo i na kaficu da se djeca upoznaju, mozda se i zaljube :) i rijad grabi stoljnjak, heklani mu je najdrazi, a svijetlo, deda ga naucio pa sve nogom pali i gasi kuhinjsko, onda pogleda,pa kad vidi da je ugaseno ili upaljeno pocne govori eeee, i sve tako....sad se i gleda na ogledalo, kad se ujutro umivamo, on sve gleda sebe i smije se i govori oooooo. I mi smo malo mucili muku s hvatanjem kasike....Svekrva kad ga hrani pusti mu i ja vise ne dam, sam glasno kazem ne ne, on presane, pocne opet ja opet i tako,sad se fino drzi za onu plastiku ispred i jede....