|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
24.4.2009 8:41:03   
Anushka
dobro jutro mamama i bebama, mi danas slavimo mali rodjendan tj 6 mjeseci pa smo slavljenicki raspolozeni, a i sunce nas je obradovalo, jutros je zora bas lijepa bila ruzicasto narandzasto a vedro nebouser posted image
dinciii hvala na info provjerit cu sa pedijatricom smijem li mu dati te "efikasne" kapi, nosic ga zeza od kako se rodio pa bi rado da ga oslobodim toga iako su na kontroli rekli da je OK i da ne brinem.. manuela sretno danas na kontroli, nadamo se dobrim vijestima, palo mi na pamet da sam ja znala vlaziti zrak u sobi da mu ne drazi grlo i nosic, sretno na kontroli, a svaka cast na pametnoj i aktivnoj bebici! kazem ti ja da mu nije interesantno sjeditiuser posted image  remzy opet se razumijemo.. sretno danas na vakcinama! nita hehe imam slican problem - nisam jos nikako dobila sto nije problem, ali mi se jeo chiken iz jumba sto sam u trudnoci tamanila, a muka mi bilo od pite iz ladjane kao i u trudnoci.. nadam se da je koincidencija, ali sto kazes moglo bi biti veselo!new mama, danas smo isto kao i ovih dana, ne izgleda i ne ponasa se bolesno, i nadam se i ja da je od zubica, juce me je prepao vrisnuo je u snu da je i sebe probudio i zbunio, i ja ga zgrabila mislila Bog zna sta se desilo, a on samo nastavio spavati.. nisu usi pa sve gledam kad ce izbiti ali ne volim pricati o zubicima, vec sam pisala da su mi na vrh glave sa prognozama i iscekivanjimauser posted image  bebbe,  i ja ga nekad tako zovem, ima stotine nadimaka tipa brze noge, maratonac i sl, i stvarno nema mira, i jeste svima simpatican - smije se bas svakome, juce je u prodavnici nekim curama "slao poljupce" tj coktao a one se okrenule i uvalile od smijeha kad su vidjele od koga dolazi! sarmer je i pravi nemirko, i mama ga voli najvise na svijetuuser posted image   pozdravi za sve mame i njihove bebe od mene i mog slavljenika!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 851
24.4.2009 15:03:26   
manuela RR
Anushka,sad je tvom Alenu punih 6. mjeseci ma pravi momakuser posted image user posted image user posted image user posted image i nama će za 5 dana 6. mjeseciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Hvala vam svima na željama da kontrola dobro prođe,evo sad smo došli sa
kontrole i sve je u najboljem reduuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nema upale grla više,ne kašlje a i nosić mu nije začepljenuser posted image user posted image user posted image user posted image rekla mi je da prestanem sa sirupom i kapima jer nema više potrebe za timuser posted image user posted image user posted image user posted image i ako Bog da u četvrtak bez problema može da primi bocuuser posted image user posted image user posted image user posted image

bebbe
Emica nam lijepo napreduje user posted image user posted image user posted image user posted image

Nita
da nam Kanita neće dobiti brata ili sestruuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ??
Ja tako jel mi malo zakasni sve mislim da se nije omaklo i da nisamuser posted image ,ne znam šta bi da se to desiuser posted image user posted image user posted image user posted image ,dosad sam bezveze brinula,nadam se da će mi se ciklus ustabiliti i da neće više kasniti...javi nita da li je lažna uzbuna ili ne?user posted image

Remzy
kako prođe na vakcini?
Gdje nam je skvo,dinciii,Idana_85,mamine oči,Amela V,kako su nam bebice?

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 852
24.4.2009 18:02:12   
Skvo RR
Pozdrav drage moje,

ja danas imam neke majstore...pa je kombinacija njih sa Umom...ubojita....user posted image user posted image user posted image
New mama cestitke za kavezcic....i mi moramo kupiti ovih dana. Idemo na vakcinu akoBogda iduce sedmice, ali mi ti idemo sredinom sedmice, jer iskustvo me uci da ponedeljak i petak izbjegavam (radi guzve).
Bebbe vidim ide se sa dohranom...neka...neka...a mrkvica stisce, meni je savjetnica iz Hipp-a rekla da bebe jedu mrkvu jednom sedmicno, iako ja Umi dajem svaki dan po komadicak u kasici. A samo navali sa piletinom...Moraju bebe jesti mese...mi jedemo svaki dan.user posted image
Manuela...bas mi je drago za Emirauser posted image user posted image .

Poljubac za sve mame i bebe!!!!!

< Poruku je uredio skvo -- 24.4.2009 18:04:05 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 853
25.4.2009 8:23:55   
bebbe RR
Dobro jutro, drage! Danas se i ja uspavala. MM je bio dezurni, sace nekada doci. Ema mi je juce tako malo spavala po danu da je samu sebe nadmasila! Dva puta po 15 minuta!
Anushka, cestitam! Pa vama je vec pola godine, masala! A danas je Kaniti i Emi punih pet mjeseci! Velike cure, Nita:) Skvo, gledala sam Umine slikice. Pravi je medic! A za meso si u pravu. Ja sam ga juce preskocila, no maloj guzi se nije svidjelo bez mese. Hehehehe... Mamino i tatino dijete. A svi smo = krvna grupa. Kazu, mesozderi. Eto, samo kratko, da vam svima pozelim lijep i suncan vikend! Ja cu danas uredjivati vrt, a sutra idemo u Austriju, prijateljima na rucak!  Odoh si sada skuhati kaficu! Ljubim vas sve!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 854
25.4.2009 9:33:37   
Anushka
drage mame brzo proleti ovo vrijeme, dani su stvarno dugi ali kako se organizujem dan po dan proleti mi pola godine! gledam ga i ne mogu se nagledati dusa mamina kako je porastao hvala Bogu, ima oko 7900 a rodio se mrvica sa 2250 a imao je i manje od 2kg u bolnici! mi smo sad kao obavezni da jedemo svasta nesto, i ne pada nam tesko!a dobro ste nas napomenuli za meso, kako mama moze zivjeti bez mesa zaboravim i tu opciju!
Sinoc nam je bilo veselo. Ne znam je li do moje mame ili do mene pa da to prenosim na dijete, ali se nekako u njenom prisustvu vrlo cesto raskmeza dok je sa drugima super. nekoliko zadnjih puta je plakao cak i u kolicima kad je ona tu, a sinoc je bio vrhunac - probudila ga i doslovno pola sata je neutjesno plakao, smiri se i cim je vidi opet u dreku, sad, moja mama zna biti vrlo teska iako ga voli da ne kazem obozava, ali je puna svojih pravila i uvjerena je da ostatak svjeta mora po njenom, tako da ga je znala muciti da bude u polozaju koji ona smatra da treba i pusti ga da se rasplace, ili ga nece uzeti "da se ne nauci na ruke" ili ga pocne presvlaciti kad je gladan itd itd itd sa svima je veseo, smije se, prica, skace i zabavlja na sve nacine, ali mi zapravo najvise zao mog tate koji puno radi i rijetko ga vidi a i kad uspije mama rasplace malog, a i ja od svih imam sa mamom "najtezi" odnos, eto bas juce je par sati prije svekra i svekrvu nasmijavao do (njihovih) suza, a i oni ga probudili! Inace, svekar i moja mama su istog temperamenta, samo je svekar potpuno okrenut djeci i "mazi" ih dok ih moja mama "vaspitava" i treba li reci da su se njih dvoje posvadjali jos prvih dana od poroda i da se ni ne pozdravljaju? sreca pa su moj otac i svekrva skroz OK zapravo super, samo ne znam sta da radim njoj nema efekta govoriti samo se uvrijedi i onda pravi mi scene, a zao mi da ovako ostane.. jos se trudim da je cesto vidja, pa skoro svaki dan ih nekako sastavim ali svaki put isto.. i ne cini mi se kao faza, pogotovo jer se bas svima ostalim smije i raduje.. ako nista pomoglo mi je da se izjadam!
drago mi je da je Emir ozdravio, a Ema znaci kao i ovaj moj, ako nagura sat u toku dana to je rekord, hehe, nadam se da je Uma tolerantna na majstore i buku, i da ce je zabaviti promjena, remzy kako su prosle vakcine? gdje su ostale mame??? user posted image za bebice i njihove mame

PS kao sto rekoh, sad me mama zove da mi ocita lekciju jer mi je izbljucana prostirkauser posted image i uvrijedi se kad sam joj rekla da nije plakao juce cijeli dan do sinoc.. uhhh

< Poruku je uredio Anushka -- 25.4.2009 9:49:08 >

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 855
25.4.2009 10:04:18   
dinciii
drage moje samo da vas pozdravim nisam imala sad vremena da sve iscitam posto mi dole gosti iz slovenije.nadam se da su sve bebice dobro..moje Rejhana je vec bolje al terapiju cu odradit do kraja.al zato drage moje mene je uhvatila gripa prvo bio samo kasalj a sad prava gripica.pa sad s tim deveram.

Moje Rejhana evo cijelo vrijeme kraj mene lezi i vristi dijete hu hu i onda wowwww i tako cijelo vrijeme pa se pocne na to smijati user posted image user posted image user posted image user posted image a mene glava boli a bogami hvala bogu stvarno je glasna,jel se vama to desava?

user posted image user posted image user posted image za sve moje slatke bebice

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 856
25.4.2009 10:29:14   
manuela RR
Draga Anushka što me nasmija sa svojom mamomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kod mene  je slična situacija ali ne sa mamom nego sa strinom.
Ona živi blizu nas i ponašanje je identičnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ali neka njih namauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 857
25.4.2009 13:50:52   
bebbe RR
E, moja Anushka, bas me nasmija sa mamom i svekrom. Kod nas je identicna situacija sa svekrvom: Ema je svuda vesela, neprestano se smije, a kod nje ako izdrzi pola sata ta ne brizne u plac je cudo! A zena je i voli i mazi i igra se sa njom. Ma, da ne povjerujes! I ja forsiram da je vidja, ali MM ide na zivce kada Ema place, tako da je lakse da joj odemo kada on radi, pa tako i praktikujemo. A sto se tice dnevnog spavanja, evo sad je prvi put malo dremnula od kada je jutros ustala. Cak sam je i kupala, samo nece li zaspati. Taman da joj skuham rucak. Danas jedemo piletinu, krompir i komadic prase. I Alen je dakle bio mrva mala, ali eto, hB, lijepo rastu, pogotovo djecaci. Eto, njemu je sada kilaza kao da je skoro s 4 kile rodjen, jer kazu da kilazu trebaju udvostruciti sa 6 mjeseci! Bravo za Alena. Mislim da se to odnosi na krupnije bebe, od 3 kg, nadalje, jer je Ema svoje "malicansvo" udvostrucila s nepuna 2 mjeseca. Dinciiii, ti dobivas goste iz Slovenije, a mi sutra idemo u goste u Austriju:) Simpaticna koincidencija. To sto Rejhana vristi je super normalna faza - mora osluskivati svoje glasovne mogucnosti. Ema je sada u fazi brbljanja.
Gdje nam je Nita?! Opet se izletuje?! Sta bi s mucninama, draga?! Kako je Emir, Manuela?! Nadam se da su Remzyni pilici dobro. I svi drugi naravno! Vidjeh da sam gore napisala samo da smo svi ista krvna grupa, ali ne i koja. Hehehe... Dakle, 0. Odoh sada skuhati Emin rucak, a onda na vrt da posadim luk, tikvice i krastavice, kad se Ema i MM probude. Popodne idemo kod svekra i njegove zene u posjetu!
Ljubimo vas!   

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 858
25.4.2009 14:44:20   
Skvo RR
Anushka, bebbe...moram se nadovezati...evo umirem od smijeha, znaci to se i vama desava...user posted image user posted image user posted image ..i Uma histericno place od 4 mjeseca kada vidi moju svekrvu...I to napuci usta i odvali revat pola sata....Sada je malo bolja situacija, ali je ne uzima u ruke....Meni je prvo bilo to bezze...ali sada se svi tome smijemo...mislim sta da joj radimo...sveki joj stvarno nista nije uradila...cak je jednom i plakala sa Umom....user posted image user posted image user posted image ... To su te faze....malo neugodne, ali prolazne.
Inace Uma, generalno ne voli da je diraju, nosaju, samo MM i ja...e u zadnje vrijeme hoce malo da je nosa moja mama, ali mo smo No 1 za nohanje...ma ona nije nikako umiljata...sve nase mazenje je prije kupanja...pa npr. nosanje je od 2 mjeseca u polozaju od mene...da mahala...kada je okrenem prema sebi odmah rucicama se pocne sama namjestati i kobeljati da je vratim da istabiri sta ima oko nas. Ma ona je 100 % mamino dijete, i meni hoce nesto biti kada sretnem nekoga na ulici, pa da me cmace...evo ti ruka i cao.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 859
25.4.2009 22:44:13   
melissad
Veliki pozdrav  drage moje mame i bebane. Bas ste mi falile ovih dana, ali nisam mogla da vam pisem ni da  vas citam. Stalno negde idemo, setamo, a i Dina mi nervozna  sada  zbog zubica verovatno, cesto mi se budi nocu.........uh  kako me nekad smori, ali sta da radim, sto se mora nije tesko.........borim se s kilazom, ali nikako da smrsam a leto vec stize, imate li kakav savet drage moje, jer ja jos uvek dojim moje mezimce.. Ljubim vasuser posted image user posted image

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 860
25.4.2009 23:54:28   
remzy
drage moje ,prije svega veliki pozdrav za vas i zao mi je sto se nismo ovi dana "tipkale",ali stvarno sam toliko iscrpljena da vise neznam gdi sam,i jedva cekam da mi jasko dode kuci!!!
drage moje vakcina je prosla neocekivano dobro!!!ja se psihicki spremala za vakcinu a ono proslo bolje nego sto sam ocekivala!!!ambera nije cak ni glasa pustila!!!user posted image radili smo joj sistematski
ona ima 8mj i 13 dana i ima 9,4kg i duga je 72cm,mashallah!!!user posted image user posted image
ostalo je sve ok!!!,juce je bilo sve super nije plakala,ali veceras kao da bi mogla da dobije temperaturuuser posted image user posted image ,oci su joj vodene,puno bali ,kazu reakcija vakcine!!!user posted image i malo je ruka boli ,jer je dobila duplu bocu!!!user posted image

drage moje nadam se da ste SVE dobro i da su vase bebice ok???

cujemo se ubrzo!!!
pusa za sve vas i veliki pozdrav!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 861
26.4.2009 1:08:22   
mamine oci
pusa za Amberu drago mi je da je dobro podnjela vakcinu i da MASALLAH lijepo napredujeuser posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 862
26.4.2009 9:31:48   
new mama
Drage mame pozz,kako ste mi,ja i Ajnica hodamo pa nemamo vremena ni da se javimo,lijepo vrijeme,pa koristimouser posted image ,a spremamo se i za vakcinu aBduser posted image Ajna hoce  u igraonu,nije nesto predugo,ali eto nismo je makar dzaba kupiliuser posted image user posted image ,a dokad ce htjeti vidjecemo,jer ona nigdje nece dugo zahtjevna curicauser posted image
Remzy vidim sve proslo dobro na vakcini,hB,bravo za Amberuuser posted image user posted image user posted image user posted image ,masallah kako je napredna,vejika curica,nadam se da nije bilo ture,da si noc provela dobro,Skvo kako Uma podnosi rad majstora,kod mene Ajna voli buku,cudno dijeteuser posted image user posted image Anuska i ja sam se nasmijala na tvoj tekst,a tako ti je to i kod mene sa mamom,a i svekiuser posted image ,doduse ne place Ajna,nego one non stop oko nje,jel joj hladno ili uvedi joj treci obrok i tako svasta nesto,ali ja se ne dam,ja po svomuser posted image user posted image user posted image Dincili i kod mene je Ajna imala fazu vristanja,sad manje,sreca,a nije nimalo ugodno kad ti vrisne pored uhauser posted image user posted image Manuela vidim da je Emir bolje hBuser posted image user posted image ,a gdje nam je Nita,ima li kakve novine,Bebbe lijepo se provedite u Austriji
pozz za sve bebice i mame naravnouser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 863
26.4.2009 10:13:51   
Anushka
user posted image hvala vam sto ste me podsjetile da je ovo prolazno i da moze biti vrlo smjesnouser posted image user posted image user posted image
a inace smo super, hvala Bogu, juce je cupkao travu pored rijeke, nije je jos probao pojesti upravo sam ispraznila njegovu komodu rasporedjujuci sta vise ne moze obuci i kontam sta cu sa krpicama, vecina je promijenila boju, savovi popucali isl pa ce vise biti krpa za pod nego sto cu nekome moci dati, smisljamo hocemo li negdje na izlet, a ja panicar ne bi daleko ako ga nesto ujede da mogu brzo do bolniceuser posted image  
bebbe, dobro si rekla to "svoje malicanstvo" user posted image  i alen je sa 2,5 meseca uduplao a sa 4 utrostrucio svoju kilazu, al kako se neke bebe rode i sa 5 kila ne racunam po njima, hvala Bogu odlicno napreduje, malo je usporio zadnji mjesec jer je sa 5 mjeseci imao oko 7400 ali meni dosta, posto doji i jede jos svasta pomalo a aktivan je nema mira pravi je djecak, dugacak jak i fino popunjen i hvala Bogu otporan i vrlo vrlo veseo, svaki minut se osjecam blagoslovljenom! sretan put u austriju! tvoja emica se nahoda ko malo kouser posted image
dinciii kod nas je ta prica hooo hooo i huu huu slicna, neki dan grlice na balkonu se oglasavaju a on se sav u uho pretvorio, kao da cuje sebe! doduse, i sova slicno zvuci, proslo ljeto kad sam bila u 6 mjesecu trudnoce jedna mala sova nam je zivjela na balkonu ispod stola par dana, mislim da ima negdje slika samo ne znam postavitiuser posted image  nadam se da ces brzo ozdraviti
manuela sreca pa nema druge rodbine u blizini ko zna kako bi podnijeliuser posted image
skvo jeste utjesno da i drugi imaju slicne situacije, a tek dolazi onaj ocekivani strah od stranaca od 8 mjeseci!! a slicne smo sto se tice "prisnosti" nema mi nista gore nego kad me neko pozdravi sa onim tzv poljupcem u prazno ono prisloni obraz i cokne u zrak, ako sam nekog pozelila onda se zagrlimo od srca i izljubimo, a ako ne, onda ruka ili samo mahanje! ali mi alen sa osmjehom doceka prakticno svakoga ko mu se obrati, poznat-nepoznat!
melisssad ne znam sta da ti kazem za kilazu, ja ne jedem masno skoro nikako ali puno slatkog moram da imam energije, slabo spavam, guram kolica satima, nosam malog satima i u medjuvremenu letam po kuci, pa se kile istopile za 3 mjeseca (udebljala se 17 kila u trudnoci) a zivim na 4 spratu bez lifta i stalno se penjem gore dole nosajuci ili dijete, ili kolica.. probaj raditi trbusnjake ili neki prilagodjeni aerobik sa dinom u rukama, ili bar plesi sat dnevno sa njom!
remzy nadat se da je noc prosla fino i da nije bilo odgodjene reakcije na vakcinu i da ces izdrzati dok ti dragi ne dodje, imas li opciju da ti neko preuzme djecu bar sat-dva dnevno kad ga nema?
new mama samo uzivajte, valjda mala djeca ne vole dugo da se zabave jednom stvari osim mamom i tatom hehe, kako malu stitis od sunca? meni je to sad glavna briga! puno pozdrava i poljubaca za mame i bebe

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 864
26.4.2009 10:21:26   
manuela RR
melissad pozdrav i tebi...tako je to kad zubići krenuuser posted image kod nas još ništa od zubića a što anushka kaže najavljuju od trećeg mjesecauser posted image user posted image user posted image user posted image dosad su trebala bar tri biti koliko bali i koliko ruke i sve što stigne trpa u ustauser posted image

Ne znam šta da ti savjetujem u vezi kilaže,ja nisam imala nekih većih problema što se toga tiče,kile su brzo gotovo same spale,znam samo da s obzirom da dojiš ne bi bilo dobro da se izlažeš izgladnjavanju,možda da probaš sa UN-dijetom?
Znam mnoge žene kojima je ona pomogla da skinu dosta kg?

remzy baš mi je drago što nam je Ambera bila hrabra djevojčica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
masallah nje prava curauser posted image

new mama mi smo isto uzali igraonu Emiru juče,al on baš nije htio u njuuser posted image
Možda dok se navikneuser posted image al ja ipak mislim da njemu ne odgovara mali prostor pošto svugdje hoće da se zavučeuser posted image a u svakom slučaju to sam ja više uzela da ga imam gdje ostaviti kad na brzinu moram di wc-a ili negdje drugo...
Drago mi je da Ajna makar malo hoće u igraonu.

Emir je hB zdrav,juče smo čitav dan hodali,vidjećemo hoću li i danas takouser posted image

Ne znam kako je kod vas al kod mene Emir skroz malo po danu spava,tri-četiri puta po pola sata i gotovouser posted image tako stalno po danu skroz slabo spava.

Sinoć  je  super spavao od 23:00 pa sve do 8:00 h bez buđenja,kad se probudio samo je jeo i nastavio do 9:30 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Eto pozzzzzz od nas za naše drugove i drugarice.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 865
26.4.2009 10:37:15   
manuela RR
Gdje nam je nita?
Ne javlja nam da li jeuser posted image

Nadam se da je sve ok i da Kanita slušauser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Neposredna veza do poruke: 866
26.4.2009 10:45:06   
Amrino
Moj Hamza je rodjen 29. 12. 2007- pa cu se ja utrpat ovdje kod vas user posted image user posted image user posted image user posted image . Dva- tri dana, gore- dole user posted image user posted image user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 867
26.4.2009 10:55:16   
manuela RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dobro došla ti nama

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 868
26.4.2009 15:51:39   
Skvo RR
Evo i nas iz setnje....user posted image
Zapravo prvo sam isla na Sajam bez Ume...pa sam je kasnije pokupila i malcice smo setali. 
New mama....zavrsili su mi majstori...samo su radili onaj dan...zapravo popravljali vrata....rasusila se, pa mi vrsili zamjenu..user posted image
Manuela  trebam i ja uzeti igraonu, ali sam skeptik, poznavajuci Umu...cisto sumnjam...
Anushka i ja moram malo spremiti Umin ormaric..davno smo neke stvari prerasli...vec nosimo brojeve za godinu dana...ima i nas masallah, a i poprilicno je duga...tako da male stvari treba zapakovati, pa cemo ih dati njenoj maloj rodici.
Amrino nek si se utrpala...user posted image ..ja tek sad skontala, da i ti imas malog bebca...ja sve Hamzuljka dozivljavam kao djecaka...hehhehe.....pa i on je jos bebe..user posted image

Ljubnite mi sve bebice....a i vama jedan veliki poljubac!

Neposredna veza do poruke: 869
26.4.2009 22:37:05   
mynxlee
samo da vam se javim da sam stigla. nisam uspjela procitati sta ste sve pisale, pa cu cim se raspakujem procitati i opisati vam svoje putesestvije od njemacke do bosne i nazad. ljubim vas sve i vase bebe. puno ste mi falile.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 870
27.4.2009 8:20:07   
bebbe RR
Dobro jutro, drage! Evo, samo da vas pozdavim! Mi OK, super nam bilo u Austriji, skitnica Ema uzivala! Evo, hB, vratila nam se nasa Mynxlee ziva i zdrava! Dbro nam dosla! Poljupci svima!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 871
27.4.2009 12:00:56   
new mama
Pozz drage moje evo mi se vratile sa vakcine,dobro je proslo,ali je Ajna plakala,ma i ne bi ona toliko nego sestre kazu pusti je nek place malouser posted image ,a onda se ona rasplakala jedva je smirila,imamo 7.600 i 71 cm dugauser posted image user posted image ,nije neka bucka, ali dr je zadovoljna,kaze zvrkic mali,Ajna nigdje mira jedva je pregledala,prevrce se,ustaje da sjedi,ma haos sa njom, dvije sestre je cuvale da sistematski uradeuser posted image user posted image user posted image e dr nam jos rekla da joj slobodno pocnem davati mlijecne proizvode,a i rekla nam za zumance ne prije 8 mjeseca,a bjelance da probamo prije one boce posle godine dana,toliko za sada od nas dvijeuser posted image
Kako su mi ostale bebice,ima li sta kod vas novo
Velika pusa od nas dvije i pozz za mameuser posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 872
27.4.2009 12:42:18   
idana_85
nita, kako da joj dajes zumance, skuhano ili zivo, sa sokom od mrkve ili bez? Kakve veze ima D3 sa fontanelom, on se pije prvu godinu stalno,a druge dvije samo u mjesecima sa slovom R? On pomaze da se kalcij bolje ugradi u kosti! Jel jos iko prestao piti D3? Mi ne prestajemo,samo nam poveca dozu.

bebbe, jeste isli na bocu, sta bi s osipom? mozda je od vrucine, ako joj je bilo vruce mogla je dobiti crvenkasti osip. I Rijad kao Rejhana i Ema voli kuhano najvise, hipp bas inece, osim vocnih, naravno banane pogotovo. Upravu si bila bebbe, krenula nam je i druga jedinica, ujutro bila malo nabubrila,navece ko nateceno, kad sutradan viri...sad se vec malo vidi kad se nasmijesi,a ona prva porasla do pola. cim izviri pocne fino spavati,nocu se budi po jednom, doduse nocas dva puta da doji....Pa sta ti voli da pije, prvo joj daji iz flasice ono sto voli da je zavoli...Joj i mi mucimo muku, igra se, sto mu uleti proguta,jedva. Nekad nas samo iznenadi pa sve popije....Ja razmisljam o casi s kljunom. Rijad vodu voli pravo, kad mu dajem na kasikicu ne vraca, pije....

anuska,nita ja nisam neko vrijeme pila nista, babica kaze prenatal stvrdnjava stolicu ,pa mi bilo zao bebe, a ne volim onaj natal active, sad opet ponekad popijem prenatal, ma zdava ishrana je glavna, i taj kalcij i magnezij sto kazu,zbog zuba i kostiju....a bogme u trudnoci...ja sam imala super nalaze i kazu na vjezbicama, zbog prenatala, i ja par dana pred nalaze prestanem piti, kad tamo zeljezo down skroz, na donjoj granici itd itd....zato mislim da se u trudnoci ipak treba piti,a ko je u mogucnosti i omegu 3. Cedevita je mac sa dvije ostrice, koliko je bogata vitaminima, toliko kamencom i stetnim tvarima, posebno za bubrege. Svekrva radi na odjelu za dijalizu i kazu da je cedevita najveci neprijatelj bubrezima. a i nekad je na pakovanju bilo upozorenje da s ene smije piti vise od case dnevno pa tako...bolje je cijediti limun,narandzu,jabuke isl...

anuska, rijad sjedi kada mu se da nesto da se igra, ali mu to ispada pa onda ponekad zavrsi i na stomaku. prije je htio zavaliti se u kolicam,sad nece, mada sam mu ih stavila usjedeci polozaj, on se fino uhvati za drske sa strane, ispavi se da mu ne bi sta promaklo, nema sanse nasloniti se, mahalusa mala.

skvo, gdje mi je umce crnce, kad cemo na kaficu, ja sam sada free, ispiti prosli,svaki dan setamo pa mozemo i na kaficu da se djeca upoznaju, mozda se i zaljube :) i rijad grabi stoljnjak, heklani mu je najdrazi, a svijetlo, deda ga naucio pa sve nogom pali i gasi kuhinjsko, onda pogleda,pa kad vidi da je ugaseno ili upaljeno pocne govori eeee, i sve tako....sad se i gleda na ogledalo, kad se ujutro umivamo, on sve gleda sebe i smije se i govori oooooo. I mi smo malo mucili muku s hvatanjem kasike....Svekrva kad ga hrani pusti mu i ja vise ne dam, sam glasno kazem ne ne, on presane, pocne opet ja opet i tako,sad se fino drzi za onu plastiku ispred i jede....

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 873
27.4.2009 17:06:23   
nita
Dobar dan, drage mame! Kako ste mi samo nedostajale!!! Preko vikenda sam bila kod mame. Kanita je većinu vremena provodila vani i uživala u pažnji koju su joj svi upućivali. Bebbe, morat ćemo "prepisivati" od vas te obroke čvrste hrane. Kanita je do sada jela samo malo mrkve, krompira, jabuke i mrvicu banane. Idana_85, uprkos preporuci pedijatrice, Kaniti još ne dajem žumance. D3 vitamin su nam zabranili, vjerovatno da ne dođe do preranog zatvaranja (okoštavanja) fontanele. Anushka, ima li još mučnina? Mogle bismo mi prošetati i do teme "Čekaonica u maju"user posted image Ma ja još nisam radila test, sve mislim da nema potrebe. Ali kad sam danas izmjeila bazalnu temperaturu bila je 37,3 stepeni C!!! Ako ujutro bude veća od 36,9, odmah idem po test. Dinciii, je li prošla gripa? Mynxlee, super da si nam se vratila user posted image Već smo se bili zabrinuli što te nema. New Mama, po mom mišljenju Ajna baš ima super kilažu, tamam. Skvo, kako nam je danas Uma? Gdje su nam Melissad, Mamine oči i Remzy i njihove bebice?
Pusa

< Poruku je uredio nita -- 27.4.2009 17:08:04 >

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 874
27.4.2009 18:21:49   
manuela RR
Samo da vas pozdravim na brzinu iščitala sam sve dobro nam došla mynxlee,
new mama
Ajna nam je prava djevojčicauser posted image user posted image user posted image user posted image taman za svoju dobuser posted image user posted image user posted image user posted image ma nek su nam živi i zdravi...
Evo čitav dan odgađam kupanje jer je to uvijek haos,ali eto sad definitivno moram ići da ga okupamuser posted image user posted image

nita normalno je da se ciklus poremeti,valjda će doćiuser posted image
ja se ne razumijem u tu bazalnu temperaturu kolika treba biti pa da se sumlja na trudnoćuuser posted image user posted image user posted image user posted image
izvinite na neinformisanosti ali bilo bi mi drago da mi neka od vas to pojasniuser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

prednost
marijica

Da li mislite da u vašoj sredini trudnice i dojilje imaju prednost?

Ne,nikad me nisu pustili preko reda (48%)

Da,ali u retkim situacijama (38%)

Da,uvijek (15%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *