mišur
|
Evo da se i mi malo prijavimo, nismo odavno Moj momak je zaradio stomačni virus, pa je već 4-i dan bolestan. Prvo je cijeli jedan dan povraćao, bukvalno sve od hrane i tečnosti što bi stavio u usta, ali baš sve... Pošto je bila subota veče, odveli smo ga u Hitnu i ustanovili su mu i povećane leukocite, ali nisu smjeli davati antibiotik zbog povraćanja. I kažu da je bezbroj slučajeva ovog virusa kod odraslih i djece! Hvala Bogu, sutradan se smirilo povraćanje, ali je dobio temperaturu, pa su nam propisali Bactrim. Sad je već bolje, ali dosta slabo jede, i to uglavnom sve suho:hljeb, plazmu, štapiće, malo supice... Jutros se probudio i odmah traži da nešto jede, pa sam mu napravila malo palente na vodi i stavila malo sira i malo jogurta. Znam da ne smije još mliječne proizvode, ali već 4- dan kako nije kakio, pa moram pokušati nečim od hrane da ga protjeram. I pio je malo kompota od suvih šljiva, pa se samo nadam da će biti nešto Inače, dok je bio zdrav, super mi je ručkao u zadnje vrijeme. Nije ništa birao, sve je prihvatao i baš fino ručao. Sad je počeo jesti za našim stolom, pa je i meni lakše, ali lopov još neće sam da jede. Kad god ga ponudim da sam ručka, on kaže da će mama da ga hrani Kad je raspoložen, bez problema barata kašikom, ali to je rijetko. Nije meni teško, ni najmanje, nego kontam da će biti lakše kad dođe beba, a i voljela bih da se po tom pitanju osamostali.
|