mišur
|
Nedi, i meni se povraća od kozijeg mlijeka, ali moj Luka izgleda ne primjeti razliku ...Čak sam primjetila da ga i više voli od kravljeg, jer uvijek popije cijelu čašu, za razliku od kravljeg... Ja njemu uzimam Z Bregov, na slamčicu, to sam jedino našla u Mercatoru... A što se tiče pistacija, kikirikija, oraha i sličnih, Luka nije probao ništa od navedenog... Jedino grožđice i brusnice, ali i njih melja po ustima i onda ispljune onu kožicu... Ista stvar je i sa grožđem, pojede ono unutra, a kožicu izbaci... Danas je jeo i ješće sljedeće: flašica mlijeka u 6.30 palenta sa pavlakom i jogurtom banana, štapići, pola Wellnes čokoladnog keksa spavanjac pileća supa sa tikvicom, karfiolom i krompirom i hljebom vjerovatno neko voće:jabuka ili kruška, malo ćemo se i zasladiti sa nečim za večeru planiram praviti proju sa jogurtom Ja ću sad postaviti jedno pitanje i nadam se da ćete mi odgovoriti... Već dugo razmišljam da otvorim temu vezanu za ovo, ali možda je bolje ovako... Na koji način vaša djeca jedu? Jeli sjede u hranilici/za stolom, pojedu obrok bez ikakvih dodatnih zanimacija i ustanu kad završe? Ili, kao što je slučaj mog momka, sjede u stolici(u koju se borimo na milon načina da uopšte sjedne), ispred imaju milon igračaka i neigračaka, traže da gledaju crtani, da im se pričaju priče i pričice??? Ja znam da je ovo prvo moja greška, jer kad god nije htio jesti, ja bih dala nešto da se zanima... Samo da jede...Ima dosta udjela i mm i sveki, ali više nije bitno ko je kriv... Bitno je da on bez svih tih gluposti neće da jede, a nekada neće ni ako ih sve ima, i mene to izluđuje.. Niti ga mogu ostaviti da cijeli dan gladuje, pa da onda sjedne kao što treba i jede, a niti mogu više ovako... Posebno jer on žvače po 5 minuta jedan zalogaj...Samo drži u ustima i ne da mu se žvakati, tako izgleda... Tako da naše jelo zna trajati i po sat vremena... U zadnje vrijeme je sam sa mnom cijeli dan i pošto ga ne smijem uopšte dizati, pa ni u stolicu, stavim ga u njegovu malu stolicu,u koju sam sjedne...Međutim, on sto puta ustane i ode... Pitam ja vas sada , na koji način ručkaju vaši mališani? Jesu li "normalna" djeca po tom pitanju, ili gnjavatori kao ovaj moj? I na koji način ga sad zainteresovati da sjedne i samo jede???
|