sara123 -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... (5.6.2015 14:13:35)
|
IZVORNA PORUKA: niki83 Saro[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] nije lahko imati nejelicu u kuci [sm=smiley13.gif] tacno znam kako ti je..uvijek ima neki razlog za njih da ne jedu.. Ali imat ces aBd priliku vidjeti i kako je lijepo imati dijete koje voli jesti [sm=smiley36.gif] Moj N jede sve [sm=bravo.gif] hB! Elma, probali smo mi orahe, ja ih izmiksam sa jabukom i dodam malo meda, ma extra poslastica [sm=smiley2.gif] Prije dva dana smo probali i tunjevinu, svidjelo mu se, a nije bilo reakcije.[sm=smiley20.gif] I da, Saro, citam da je S na jaja alergicna..dobro pa ste radili test! Mi jos nismo zakljucili sta aktivira AD kod malca, a gore mu je stanje nego kod sestre sto je bilo. Cak mi se cini da uopce nije u hrani problem, nekako imam utisak da su poticaji iz okoline..zagadjenje, prasina.. Hajde,valjda se projede. Radit cemo ks da provjerimo je li sve ok,ako bude (sto se i nadam,aBd),onda Boze moj...sta da radim.. Jutros sam je bukvalno nasilu nahranila,ona zine da place a ja ubacim zalogaj...ali i to mi je bezveze skroz. Primijetila sam da ona hoce prstima svojim,ono bljutavo,miksano,ne zeli vise. A za jaja,eto tako saznadosmo,probala sirnicu i osula se dibidus.Morala injekciju u hitnoj primiti.i prick test pokaze alergiju na jaja,mada se ona nekad zna osuti i onako od haman bilo cega...Kako je vama sad stanje sa ad? nama je hrana definitivno,izbacila sam omeksivac,plisane igracke i tako te savjete primijenila,ali nista. Kod nje samo po obrazima se pojavi. Zato se ja bojim dati joj med,npr.,orasaste plodove,o jagodama ni ne razmisljam.
|
|
|
|