mimi_2in1 -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... (25.10.2014 18:49:40)
|
Milocamia ja sam svojoj bjelance probala tako da sam joj napravila kao kajganu. Malo rijedju, sa mlijekom pavlakom mladim sirom i cijel jaje. Dala joj to da jede, par zalogaja i cekala. Kako nije bilo reakcije od sad normalno jede. Mislim da je neka od zenica pisala da mozea ooceti uvoditi kao i zumace sto ide, kuhano, pa prvo jedna osmina, pa jedna cetvrtina itd...al eto ja sam vako, imali smo skoro godinu kad je probala. Mi dakle imamo 12 mjeseci i nesto dana, klopamo manje vise sve. Problem j poceti, tj dati prvi zalgaj i za svaki obrok je problem. Nakon toga jede oke. Nekad joj dodje pa moram budalesati da bi jela..al hajd sve je to u opisu posla. Dorucak obicno budu jaja, oko 11 imamo novi obrok, namazemo putera, ili joj napravim mladi sir i pavlaku, ili palenta..itd neato tako. Onda oko 13 klopa miks voca sa keksom jogurtom, ili sa zitaricama. Oko 15 i 30 ima svoj rucak, to je ono sto nama pravim za rucak koji je oko 17. Sve pravim skoro neslano, bez vegete. Od zacina de persun i kurkuma, jer procitah da ona moze. To oko 17 obicno nece da jede, sa nama, il uzme malo supice itd. I imamo veceru, to je cokolino, zitarice, hip za laku noc itd. Mozda se cini puno, al pna ne pojede nikad mnogo. Neki dan je vagam i ima 10,1 kg..po mojoj vagi...mogla sam se zaklet da je imala 10,8 na vaganju prije tog. Al moguce da je izgubila kako je progodala. Jer se ne smiruje od tad [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|