Dinkica -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (12.5.2010 8:42:49)
|
IZVORNA PORUKA: ivanak Jutro svima. Moja mali Antonio će idući mjesec godinu dana pa bi volila da, vi iskusne mame, mi rečete što bi trebala povečati - smanjiti - popraviti u hrani. Mi sada jedemo: - oko 8h mlijeko sa kraš expressom 250 ml, - oko 10.30/11h ide slana kašica ( povrće nekad sa patatom, nekad sa pastom, rijetko kad sa rižom, jer nije baš da voli. Dodam nekad malo mesa, nekad žumanjce, nekad mladog sira) nakon toga popije čaja 100 ml maksimum ili čokolino 220 ml. - spava do skoro 3h pa nakon toga pojede isto slane kašice i dodam mu mlječni dezert ( 30 g ) i ako nisam ujutro dala čokolino, sad ga dam. A ako jesam, onda čaja. - onda oko 'h ide voćna kašica ( jabuka, banana, kruška, nekad su kombinacije, nekad pojedinačno i dodam mu malo smrvljenoga keksa ) i nakon toga popije čaja maksimalno 100 ml. - za laku noć oko 9h ide keksolino i to je to. Ne bi volila da mu išta fali pa ako se treba šta dodati, slobobodno recite, ja se neću ljutiti. Draga tvoj maleni bas fino papa, stvarno se trudis, ja jedino ne bih stavljala kras expres, neka se navikava na okus mlijeka ali inace svaka cast[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pije i dosta tecnosti, ma super
|
|
|
|