Medić* -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (11.4.2010 13:04:03)
|
Mi se takodjer selimo u vecu grupu, mada cisto sumnjam da ce se nesto drasticno mijenjati, nekad cijeli dan samo govori njam, njam i jede, a nekada samo uz igru, uglavnom dobro napreduje hBg. Ovih dana svasta nesto jedemo,za dorucak se po obicaju vrti pura, cokolino, keks i mlijeko, przenice, za rucak najvise domacih supica je bilo, pilece, purece i govedje, od voca kivi, narandza i kruska, rijetko vrlo banana, hiip sljiva, vecera obicno bude spagete ali solo samo na puteru prebaene, maslenica, palacinci, pire od povrca, nikako da privoli mlijecne namaze sto bi mi jako olaksalo, ni jaje, tako da to ubacujemo gdje stignemo, corbice, pite....mlijeko nakon ustajanja, pred podnevno i vecernje spavanje i jednom preko noci, uglavnom bude malo manje od litre mlijeka sveukupno, znam da je puno ali tako hoce pa mu i dajem, nekad manje bude, obavezno sokic dnevno od narandze, grejpa ili mandarine, limunada, vrlo rijetko neki hiipov jer vise voli domace, caja i vode kad hoce. Emma.L na koji nacin peces jabuku u mikrovalnoj, bas bi probali, ja cesto u el.pecnici ali ovo mi se vidi lakse [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|