Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.11.2009 14:42:22
haidy
Teta Berta, super ti je recept. moja nesto ne voli grasak, pa bi je tako mogla zavarati da ipak pojede. moja curica opet slabo jede, odnosno drzi zalogaj po pet minuta danas: mlijeko 200ml vocna kasica sa medom i mlijekom, jedva je pojela smoki mlijeko 200ml kupus, ako ne bude htjela neku Hipp kasicu vocni jogurt plazma i mlijeko
danas joj dajem sve sto voli, osim kupusa, ne bi li pojela, ali cak i monte slabo jede. ili je grlo ili zubi, idem danas kod doktora pa cemo vidjeti.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.11.2009 19:25:47
Anushka
mi smo danas malo bolje jeli: medolino dukatino jogurt sumsko voce kifla i poslije ustipak solo, zalio cajem sa medom teletina i krompir peceni u vatrostalnoj, raskuhalo se.. saft.. mmm copkao malo bureka slaganog (maksuz pravila da i on jede, bez bibera od mlade junetine i zalila supom od koljenice i puterom:) jos malo vode, dosta mlijeka
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.11.2009 21:28:56
teta berta
Milenium pa zar nisi gledala duska dugouska kako tamani sargarepu heheh.... A moja je bas tu corbicu fino pojela, imam jos jedan sa graskom pa vam stavim isto mi se cini dobar mada nisam probala. Mi smo za veceru jeli sira i kruha, pola vocnog jogurta i dukatino... Poslije bebimil 3 sa okusom vanilije, curici se svida, a i mama pila s kavicom i bas je coollll...........
< Poruku je uredio teta berta -- 9.11.2009 21:29:14 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 10.11.2009 10:09:31
emma.L
Mi smo protekla dva dana za ručak jeli japrak (ili sarma u raštici)- nama pravila, pa joj pokušala dati- u startu je pojela dva sa jogurtom i kruhom. Inače za doručak nam je ili pahuljice sa medom ili sa kakaom, a užina nam je voćna. Za večeru obično jogurt sa kruhom ili abc ili pavlaka. Danas nam je teleća juha sa puno celera i udrobljen kruh, za večeru smo planirali prženo jaje/ćimbur. Novost je da je počela piti iz čaše s kljunom, ali smo kupili novu, jer izgleda da joj je ona Aventova pretvrda.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 10.11.2009 12:05:03
haidy
Kod nas danas na repertoaru je: mlijeko dorucak: supa od zumanaca sa hljebom i jogurt keks i jabuka i sok od cjedjene narandze mlijeko rucak: mljeveno meso sa paprikom i supa vocni mix plazma i mlijeko opet sa vocem pored toga jos limunada i caj od bijelog sljeza
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 10.11.2009 19:07:56
Anushka
dana3, bas mi je zao sto te adnan brine mi smo danas jeli: ljesnjak cokolino(jutros oko 6, jer smo ustali u pola 4) mlijeko flasica, pa spavao dojeci gusta teleca corba sa dosta mrkve, persuna, celera itd, hvala Bogu 3 kutlace pojeo deda mu dao stapic kinder cokolade, pio sok od jabuke i poslije od kruske i jos jedan danonino - tata ga pocastio (ja ne dam toliko cokolade, al eto nije svaki dan) zaspao dok smo mu susili kosu
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 10.11.2009 23:26:08
dana3
Draga Anushka-danas malo jeo,sve pljuje ali kontam da en jede zato jer mu je to interesantno.sta god stavim u usta odmah pljuje i gleda na pod kako pada i niz sebe ,vristi od smijeha. Zene ja se ubih nespavajuci.Evo,godina vagnula i nema sanse da mu promijenim vrijeme spavanja.Ovo je njegov raspored:Dan-ustaje u 11-12zavisi kako kad zaspe opet oko 15 do pola 16 budan je do 21-pola 22 spava po 15 minuta do pola sata i onda sjedimo do 3 pola 4 ujutro ma nema sta nisamprobala cak i plakao tri noci ali ne popusta,drzi se ovog i tacka.odoh OT
pojeli 2 mala danonina i bananu.upravo ustali od onih nasih 15 minuta i sad evo voza ato i ori kuca od an an an aaaaaaaaannnnnnn
< Poruku je uredio dana3 -- 10.11.2009 23:27:50 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 11.11.2009 9:19:08
emma.L
Mi smo sinoć večerali cijelo jaje na maslacu i mlijeku i abc sir sa kruhom i kompotom. Jutros je počelo sa Aptamilom, pa joj nana mimo svih obroka dala keks koji je smazala (inače se trudim da zna kad su obroci i ne dajem joj da gricka između i da nosa hranu po kući, ali eto). Doručak će zato kasnit- Nestle kakao pahuljice. Ručak je ostatak teleće juhe, užina je voćni jogurt i ako bude htjela još nešto-onda banana, a za večeru ćemo napraviti malo mješavine za francusku salatu u vrhnju.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 11.11.2009 10:09:11
Skvo RR
Juce- Dorucak- frutolino Uzina- 2 plazma keksica Rucak-teletina, mrkva i krompir Uzina-banana, malo keksa Vecera- margo namaz i kifla (promrljala, valjda je drzala banana i keks) Aptamil 180 ml za spavanac
Danas- Dorucak- keksolino Uzina- neka vocka Rucak- oslic, krompiric Uzina- kolac od jabuke (by mama gazala) Vecera- vidjet cemo
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 11.11.2009 10:11:51
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: dana3 :Dan-ustaje u 11-12zavisi kako kad zaspe opet oko 15 do pola 16 budan je do 21-pola 22 spava po 15 minuta do pola sata i onda sjedimo do 3 pola 4 ujutro ma nema sta nisamprobala cak i plakao tri noci ali ne popusta,drzi se ovog i tacka.odoh OT
Moj ti je savjet da ga ove sedmice budis ujutro svaki dan po sat ranije dok ne naguras do 8h....Sigurno ce biti nervozan par dana, ali vrijedi....pomjerit ces ga na redovno spavanje!!! Sretno!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 11.11.2009 11:16:39
dana3
Draga skvo evo prije nego sam procitala ovaj tvoj post,sam probudila sina jutros oko 10.Zspao u 3 pa se budio svakih dva sata kao sto to obicno i radi.Zato je neispavan pa odvali ujutro vise da spava.ne da je nervozan nego ujeda .odveo ga tata malo na zrak da smiri zivce pa ja rahat pisem.jeo nije nista,cak ni mlijeko nije popio,drzi ga to neko strajkovanje,tek navece oko 21 sat pojede malo vise hrane,cak sma sinoc supu u to doba kuhala
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.11.2009 14:47:42
dana3
budjenej u 10 pa nas je ubio vriskom tako da je dourcak preskocio i zaspao na podu rucak-korica kruha pa morala poslije usisavati sa supersonicnim usisivacem malo prije danonino vecera je sirnica
< Poruku je uredio dana3 -- 12.11.2009 14:48:07 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.11.2009 16:57:38
emma.L
Mislim da je danas pahuljice s medom, za ručak je napravljena dinstana puretina sa carskom mješavinom i vrhnjem uz dodatak bijelog luka protiv virusa (nadam se da je jela), za užinu je dukatino šumsko voće, a večera jaje, pošto ćemo mi jesti kajganu i ajvar . Možda se negdje ugura i malo mandarine, vidjet ćemo. A sutra na vakcinu, pa će moći jesti sve samo omiljene stvari- ide mama kupiti špinat za hrabru curicu . I čak i kinder jaje, samo da sve bude ok!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.11.2009 19:58:31
Anushka
dano sve mi je jasno sa tim njihovim tersanjem:) spava samo kad hoce i koliko hoce, i mozes dubiti na glavi, nista. Evo veceras nam je iznenada dosao brat od mm-a iz swe pa ga ni ta frka, igracke, galama nista ga nije omelo da zaspi u pola 6 zato cu ja biti sretna ako ustane u 4 a ne u 1!?!? juce je sa nama pojeo citav kivi, inace mi je zabusavao voce, hoce da grize ali mu brzo dosadi pa ne pojede puno
jutros u pola 6 medolino tuna u maslinovom ulju i hljeb - prvi put i bas je fino jeo, hvala Bogu!!!zaljevao cajem dojio pred i u toku spavanja sok od nara i kifla (napolju) danonino vocni jogurt sumsko voce teleca corba sa puno korjenastog povrca mlijeko pred spavanje i dojenje
sad vidim da je jeo cak 7 obroka, nekih manje nekih vise, ali evo sad je kroz san vec popio 170ml aptamila i dojio pola sata.. a do jutra ce sigurno jos najmanje toliko..nema sanse da ga zavaram icim, ni caj, ni voda, ni sok, nista, hoce da doji i samo aptamil prihvata kao zamjenu za dojenje.. cucla isto nikad nije bila opcija..
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.11.2009 20:12:47
dana3
eh anushka tako je to kod njega-jutros ga probudila pa nije spavao cijeli dan nikako i eno od 6 spava.sad kontam da ga idem buditi inace opet do jutra nece.
nista opet da jede-samo uzeo malu kaskicu neke hrane danas kupila da proba,uzeo flasu i zaspao BEZ LJULJANJA
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 13.11.2009 18:27:25
Anushka
daja_sa ja se odlucila za rio mare, ima soli ali ne previse, a ionako mu ne solim skoro nista pa sam se usudila.
danas jeli: keksolino ranom zorom malo caja, dojenje i malo ko spavao pura i abc kultura sok od nara ali malo 50tak ml jer je juce kakio crveno od njega i voda sa kiflom laneni hljeb i masni kravlji sir danonino (ljesnjak cokolada) dojenje i spavanje maloprije spavajuci popio flasicu aptamila
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.11.2009 16:22:47
dana3
Dan-haos Zaspao u pola 4 ,probudio se u 6 pa sjedili do 8 pa spavali do 11.samo pio formulu do tada.rucak je bio grasak sa piletinom i masom drugogo povrca to je i vecerao kiwi ne voli ni pod ostala pitanja tako da je od voca jos uvijek na bananama