|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.11.2009 17:44:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: medigirl hej i ja sam nasla isti sajt, super je i po tome smrzavala hranu - tabela dohrane im se malo razlikuje, ali imaju i dobrih recepata za sami pocetak dohrane gdje si kupila ove posudice sa slike? jesu li to one koje kupujes u apoteci? Tetka mi je to donijela iz Amerike... dakle, baš ovakve čašice sa slike. U istu svrhu ti mogu poslužiti i čašice za urin ili klasične posudice za led (ali one koje prave kockice leda, a ne led u nekim drugim oblicima. Naravno, tada su kockice hrane manje, pa ih moraš odlediti više za jedan obrok... Nadam se da sam bila jasna) Ja nekad u jednu čašicu za urin stavim npr. kašiku kuhane i ispasirane mrkve, kašiku kuhane i ispasirane tikvice, kašiku kuhane riže i kašičicu kuhane i pasirane piletine... i to bude dosta za jedan "slani" obrok. Ove su čašice od 100 ml, a one sa slike su od 75 ml, stoga u ove prve stane više hrane pa su također pogodne za zamrzavanje cijelih obroka. IZVORNA PORUKA: senka kurt I mi imamo isti problem kao Dalila Sa. U stvari, mislim da JA imam problem. Sinu je devet i pol mjeseci, blendam sve, iskreno rečeno pretvaram sve (meso, povrće, tjesteninu, voće, sir) u gotovo tečnu masu. On bi sigurno pojeo i nešto čvršće, no ja imam neobjašnjiv strah, od zagrcavanja ili ne daj Bože čega goreg. Prije dva, tri mjeseca jeo je Hipp-ovu puretinu, pomalo suha, zalijepila mu se pretpostavljam negdje u grlu i počeo je kašljati, grcati, da ne pričam dalje. Bila sam sama kod kuće i gotovo da se ne sjećam ni kako sam reagirala. Znam samo da sam se poslije tresla i da ne znam kako da počnem sada sa tom čvršćom hranom. Tješim se da će jednom naučiti. No, mislim da je vrijeme da počne jesti i nešto krupnije. Znam da imate neki dobar savjet... Senka, i ja sam imala neopisiv strah od toga, no počela sam sa bananom izgnječenom viljuškom i namjerno sam ostavila nekoliko "krupnijih"komadića. U početku je beba to izbacivala iz usta, a zatim ih bez problema gutala. Banana je "glatka" pa se beba ne može zagrcnuti. Sada, prilikom pripreme, hranu pasiram isključivo viljuškom i namjerno ostavim dosta komadića (veličine kuhanog zrna riže)... a postepeno ću ostavljati sve veće i veće komadiće). Znam slučaj gdje majka bez potrebe djetetu od 2 godine još uvijek pasira hranu mikserom... to sebi nemoj dozvoliti. Sretno
|
|
|